fredag, oktober 10, 2014

I Always Knew, That I Would Love You From Afar...Varje gång vi går ut i England får vi kommentarer om Alfreds kläder, varje dag, oavsett kläder! Engelska barn klärs generellt väldigt tråkigt och väldigt opraktiskt; gympadojor, mjukbyxor och jacka (i blått, svart eller grått) är standarden på pojkar och kappa, kjol eller klänning med tights och ballerinaskor (i rosa eller rött) är grejen för tjejer. Med tanke på att även små barn har skor på sig i förskola och skola hela dagen så kanske man skulle tro att skor är något som man prioriterar, men så är icke fallet! Ballerinas är ju söta, men som vardagsskor till små barn är det kanske inte bästa alternativet? Jaja, hur som helst, jag är redan stämplad som den konstiga utlänningen som cyklar med mitt barn till preschool, låter honom vara ute och leka i regnet och som skriker "bra, bra bra!" till min son när han gör något bra! Bra betyder ju liksom något annat på engelska...

Hursomhelst, nu är det helg! Äntligen! Dagen började regnigt och grå, men nu strålar solen och jag njuter. Hur härligt är det förresten inte att en 17-åring får dela Nobels fredspris? Malala Yousafzai har i flera år kämpat hårt för flickors rättigheter, bland annat till utbildning, och i dagens samhälle är det något som är otroligt viktigt! Heja, heja, heja!

Nu ska jag fredagsdansa i köket med Engelsmannen och Alfred. Favoriterna just nu är all med Vance Joy och Cheryl Coles I Don't Care!

Happy Friday!

11 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Samma sak i Madrid då, med mindre barn. De ser ut som de spanska kungabarnen hela högen...
Tycker er lille kille har en underbar klädstil!

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - men de spanska barnen har nog finare klädsel än engelska barnen, här är det tracksuits som gäller!

Desiree sa...

Jag tycker Alfred har underbara kläder. Håller helt med om att ballerina skor inte är vare sig praktiskt eller vidare skönt för fötterna speciellt inte för mindre barn som springe och leker mycket. Barn ska vara klädda i sköna och praktiska kläder för lek utomhus.
Att vara lite konstig är lite av tjusningen med att vara en utlänning i ett annat land, you get away with it just för att man är utlänning. Det gillar jag.
Kram och trevlig helg

Miss Marie sa...

Desiree - så är det ju! Det finns ett skäl till varför jag klät min son konstigt! ;) Har inget emot att barn har fina kläder ibland, men de måste få skita ned sig lite också!

Anonym sa...

Yes! Skor! Upptar mycket av mina tankar just nu. Vilka skor ska man välja till preschool. Jag vet att min sambo (fransman) inte funderar kring det, men jag tänker ju att det är svettigt att ha skor hela dagen, inne och ute, och även om det inte blir lika kallt i Paris som i Sverige... Jag gjorde verkligen bort mig och frâgade om de skulle ha tofflor... Hjälp! men det blir nog kalla skor för oss... och ja kardborre och "lätt plös"... just nu har han tygskor, sina sommarskor... jag vill ju att skorna ska andas... men att han ska kunna springa och klättra och även asfalterad fuktig gârd ska skorna klara utan att bli hala... jaja... men det blir nog bra! Tack för hjälpen! Jag älskar att du vâgar klä Alfred o-engelskt. Jag fegar lite mer och det är liet av en sorg pâ nâgot sätt att jag inte vâgar ta ut svängarna precis som jag vill. Barnet har mycket svenskt och fâr ocksâ kommentarer, men har mindre leggings nu och mindre klara färger än han hade i Sverige... sedan är ju klassisk fransk stil vacker tycker jag men dâ ser man just sâ "konservativ" ut och det vet jag inte om jag vill alla dagar ;o) Spännande det där med klädkoder! Har Alfred själv nâgra âsikter... Franska barn fâr INTE smutsa ner sig. Regnar det stannar de inne hela dagen även i förskolor och skolor... Är det kallt kan man inte vara ute. Men klart att det är vi invandrare som är konstiga... Det mâste man ju komma ihâg även om jag tycker fransmännen borde lära sig av oss... ;o)

Carin sa...

Håller med dig om färgerna, oj vad trist det kan vara, och flickkläderna. Här ser jag dock inte så mycket mjukisbyxor. Kanske en skillnad på norr och söder?

Vi får också mycket kommentarer på Kirbys färgglada kläder, och ibland lite ovanliga stil. Sen får vi också många lite tråkigare kläder i present eller av äldre kompisar, och då gäller det att ha fantasi.

Jag pratade med en image consultant en gång om skillnaden på svenska och engelska kläder. Hon sa att en av orsakerna till att det är så svårt att få färgglada kläder här är för att majoriteten är så dåligt sydda. De mörka tygerna döljer a multiple of sins. De flesta här vill ha billiga kläder som de kan byta efter en säsong medans svensken oftast väljer kvalitetsvaror som varar lite längre.

Carin sa...

multitude inte multiple *skratt*

Sofia sa...

Jag tycker alla klär sina barn här så opraktiskt! Några tracksuits har jag inte sett att barn har på sig där vi bor, däremot flickor i kjolar o klänningar - inte så praktiskt för lek helt enkelt, speciellt inte utomhus. Tycker pojkkläder i England är SÅ trista så jag tenderar att köpa mkt svenskt eller leta på flickavdelningen i stället, hehe. :)
Har alltid tyckt att Alfred har så fina kläder!

Miss Marie sa...

Anonym - jag är också rådvill! Ska ju köpa vinterskor till Alfred i vinter, men de kommer han ju inte kunna ha på preschool hela dagen, så måste ju byta till andra skor när vi kommer dit, men de kommer han ju inte byta tillbaka till när de ska gå ut utan då blir det ju de tunnare skorna som han har inomhus! Dom går ju inte heller ut i dåligt väder, så de blir ju inte blöta iallafall... Gympadojor eller såna här lätta skor från Kavat (som han har på lekparksbilderna) är mina rekommendationer! Alfred har några klädesplagg han gillar extra mycket (bland annat shorts!) men han har inte större åsikter om kläder än, förutom att han vissa dagar tycker att han är riktigt snygg! ;)

Carin - mjukisbyxor eller såna här mjukare jeans är väldigt vanligt här uppe, men så går ju många vuxna oxkså runt i mysbyxor här... ;) Ja, engelsmännen är verkligen slit och släng, dom köper en stor påse med kläder på Primark, men skulle inte kunna tänka sig att betala för kvalitet! Tvärtom mot vad tyskarna tänker, där köper de några ullplagg och skinnskor och så får barnet ha det mycket istället! I England skulle folk aldrig lägga £30 på en ulltröja när de kan få en tröja på Primark för £5! Intressant om mörka kläder, det stämmer nog! :)

Sofia - väldigt oparktiskt, man ser ju aldrig barn med regnkläder! Jag tycker det kan finnas en del fina kläder, Next, Gap o Primark är mina favvisar, men majoriteten är ju med tryck som jag inte gillar så det gäller att leta! ;)

Charlie sa ... sa...

Jag dansar med dig!!

Och Alfred är alltid så underbart go, fin och klädd så härligt! Love it.


Önskar en trevlig helg till er xo

Miss Marie sa...

Lotta - tack detsamma! :)