söndag, oktober 12, 2014

Söndagssvep, 12 oktober 2014God morgon kära vänner!


Hatch Collection, som gör kläder som ska passa före, under och efter graviditet, har den här snygga klänningen. Skotskrutigt är snyggt till hösten!


Perfekt till höstrusket är den här fina ullklänningen från COS.


Jag gillar klänningar som är lite annorlunda, den här från &Other Stories har kul mönster, långa ärmar och snygg v-ringning i ryggen! Gillar man inte mönster kan man kolla in den här svarta klänningen istället, också snygg!


Snyggaste pyjamasen/hänga-hemma-kläderna är det här setet från Chelsea Peers hos ASOS.


Läcker filt i ull och bomull skulle passa fint på vår soffa.


Liten söt väska som man kan få med sitt monogram och valfritt tryck, från Iomoi. Jag gillar också deras små brickor med tryck!


Nu är det mitten av oktober och då är det fritt fram att börja julhandla! H&Ms nya julkollektion sätter en mysig stämning och jag skulle gärna ha hela högen för att få en riktigt mysig jul!


Söta Henry The Fox görs för hand i USA. Nästan för söt att ge till ett barn!


I oktober är det dags att börja tänka på nästa års almancka! Rifle Paper Co har som vanligt en fantastiskt in almanacka, när året är slut kan man sätta upp sina favoritbilder på väggen eller ge bort dem!


Har man den här utsikten kanske man inte bryr sig om inredningen, men resten av lägenheten är lika tjusig som utsikten!


Detta tjusiga hus är nu till salu en bit utanför Katrineholm. Supertjusigt (och med ett pris därefter) men är det bara jag som får lite skräckfilmsvibbar av alla glasväggar?


Hur häftig är inte tapeten i det här barnrummet?


Nu kan man kolla in Grey's Anatomys Ellen Pompeos hem i Los Angeles, extra spännande är att det är före och efter bilder, så man kan se hur det har förändrats!


Malin Perssons hem har varit med i Söndagsvepet förut, men hos Small Talk finns nu ett gäng fina bilder från hennes hem att inspireras av!


2015 års färg är Copper Orange, passande nu till hösten om inte annat!


Sötpotatis- och morotssoppa med thaikryddor, perfekt höstmat!


En riktig höstdrink är den här macchiaton med både karamellsås, vispgrädde och rom!


Alla snackar om Starbucks Pumpkin Spice Latte och jag har fortfarande inte smakat en (måste åka till närmaste Starbucks!) men Glitter Guide har en variant som man kan fixa hemma. Det ska jag testa!


Har ni hört BBC 1 Live Lounge? Varje vecka har de en artist som spelar en egen låt live och som sen gör en cover, oftast väldigt bra! Senast var det Taylor Swift som tolkade Vance Joys Riptide. Så bra!


De här spöklika bilderna visar vad numera återstår efter en gammal amerikansk semesterstad, The Catskills. Kolla in Peoples artikel om vår framtida prinsessa, Sofia Hellqvist. Ja, de liknar henne till och med till Princess Kate! Skulle vi vilja ha polis som kunde förutse vilka som skulle kunna begå brott, lite som i Minority Report? Intressant läsning. What Guys Look For in Girls - Slam Poem gjorde Savannah Brown som svar på en video där några unga killar pratade om hur tjejer bör vara för att attrahera killar. Som om vi behöver höra hur vi ska vara för att någon ska vilja ha oss! Bo-ho-ring!


Ha en fin dag!

9 kommentarer:

Desiree sa...

Som alltid en härlig sammanställning och mix. Fin söndag på dig Marie.

Miss Marie sa...

Desiree - tack detsamma!

Fröken L sa...

Underbart söndagssvep! Jag älskar skotskrutigt. Har en blus som jag köpte för flera år sedan som alltid får komma fram på hösten. Häftig tapet, den skulle Oliver älska. Ja, nog är det skräckfilmsvarning även om det är ett häftigt hus. Jag skulle känna mig iakttagen.
Ha en bra vecka!

Kram Linda

Miss Marie sa...

Linda - ja, skotsktrutigt passar bäst på hösten/vintern, så snyggt! :)

Anna, Fair and True sa...

Mycket gott och fint!
Filten var superfin.
Huset i Katrineholm är sålt/borttaget?!
Tråkigt när samhällen förfaller så där bara :(

Miss Marie sa...

Anna - oh no, då måste det ha blivit borttaget sent förra veckan! :( Jaja, den här bilden säger ganska väl hur resten av huset såg ut! :) Förfallna samhällen finns ju även i Sverige, tyvärr, då fler o fler flyttar till storstäderna.

Annika sa...

Fint och vackert. Som alltid.
Den där klänningen älskar jag!! Den med ryggen.
Marie, ar du läst böckerna Svenska Ödehus? SÅ bra, sorgliga och fascinerande!!!
Tänker lite på dem när jag ser The Catskills. Som du säger finns det överallt.
Mkt sorgligt, melankoliskt och vemodigt.

Miss Marie sa...

Annika - nej, ska kolla in den boken, tack för tips!

Saltistjejen sa...

Åååå den där tapeten var ju bara sååå FIN!!!
Och ja, din sista bild talade liksom till mig. Troligtvis för att den passade just nu.
Kram!