onsdag, november 26, 2014

48/52Jag är så trött, aldrig blir vi friska den här hösten! Alfred har hostat flera veckor nu och den här veckan har det blivit värre. Doktorsbesök, mycket vätska, honung och en massa hemmahäng har det varit den här veckan. Och vakna nätter, attans att hostan alltid blir värre på natten! Då är det skönt att kunna ta det lugnt på dagarna också, titta på film och ligga i sängen och läsa böcker.

Julböckerna har kommit fram nu och vi har börjat drömma om en vit jul. Favoriten i år är The Empty Stocking av Richard Curtis (yes, mannen bakom julfavoriten Love Actually) och det är en berättelse om tvillingarna Sam och Charlie, den ena nice och den andra naughty. Gissa vad som händer när jultomten gör ett misstag med klapparna i julstrumpan? Läs den om ni har engelskspråkiga barn! Skådisen Emma Thompson har fått uppdraget att skriva nya böcker om Peter Rabbit, och i The Christmas Tale of Peter Rabbit måste Peter och Benjamin Bunny hjälpa kalkonen William att undkomma det fruktansvärda ödet att hamna på julbordet! Hur ska det gå? Och Pettson och Findus funkar alltid, den fina Pettson får julbesök gör mig alldeles varm om hjärtat. Boken Alfred sitter och läser på sängen är om Nejlika och gosankan, den hjälpte honom att sluta med napp när han var mindre. Tips till er med nappälskande barn där hemma!

Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 48.

10 kommentarer:

Desiree sa...

Måste säga det igen att Alfred verkligen passar jättefint i sin nya klippning. Så söt han är i sin svenskatröja också. Usch så trist att ni inte känner att ni kommer på bättringsvägen. Men bra att ni iallafall kan ta det lite lugnare och dessutom har en massa bra böcker att kunna mysa med i soffan. Hoppas verkligen att ni får bli friska snart.
Kram!

Ullis sa...

Gos.

Channal sa...

Fin bild som alltid! Alfred har blivit så stor! En riktig liten kille och så SÖT!

KRYAKRAMAR till er!! Anna

Anonym sa...

Nej men du smarta kvinna! hur gör man för att sluta med napp! berätta... vi lyckas inte sluta med vare sig napp, nappflaska eller bajsblöjor...
Vi hade förkylningsastma? hela förra vintersäsongen... kanske tillbaka nu? hosta vid infektion med andra ord... luftrören blir inflammerade och överkänsliga och sedan âker man pâ varje förkylningsvirus som nâgonsin existerat... har blivit supernoga med handtvätt och känner mig som världens trâkigast för jag ogillar lekparker, barnmuseum, tunnelbana... tänker bara pâ hur sjuka vi komer bli...första âret i förskolan var vi sjuka i 4 mânader? julen, pâsken och midsommar :o) har ätit echinacea i âr... inbillar mig att det har hjälpt... eller är vi mer immuna? oh och löss? snälla inte löss!

Anonym sa...

usch nej nu känner jag mig jättetaskig. menade inte att komma med skräckhistorier eller jinxa nâgot... vi hade megaotur! âret med tre vinterinfluensor som barnet började förskolan! jätteovanligt! tror att ni blir friska. hostan kan hänga i tror jag men det är inte sâ farligt om det bara är hosta...

Miss Marie sa...

Desiree - han är på bättringsvägen, men det går så lååångsamt! Jag tycker också han är fin i sin nya klippning! :)

Ullis - :)

Anna - ja, de senaste månaderna har han verkligen exploderat vad gäller utveckling och längd, verkligen stor kille nu! :)

Anonym - boken är nyckeln! ;) Alfred "köpte" sin cykel med sina nappar, så när han grät efter dom sa vi bara att vi isåfall var tvungna att lämna tillbaka cykeln. Kanske lite elakt, men det var verkligen på tiden att han la av med napparna! Löss är min stora oro också, så äckligt ju! Hoppas både vi och ni får hålla oss friska nu! :)

Anna, Fair and True sa...

Tänkte just igår kväll om det finns några böcker om att sluta suga på tummen/fingret för börjar bli lite trött på Isoldes fingersugande nu!

Miss Marie sa...

Anna - hmm, den här boken går ut på att man "köper" något för sina nappar, funkar ju inte lika bra med att suga på tummen/fingret, tyvärr!

Charlie sa ... sa...

Sötnos!! Alfred <3 Hoppas på bättring för er alla!

Skönt att ni kan ha lugna dagar hemma och ta igen de jobbiga nätterna. Film och böcker - finns inget bättre!

xo

Miss Marie sa...

Lotta - tack! Ja, såna här dagar är jag tacksam över att jag inte har ett jobb jag måste stressa tillbaka till utan att han kan vara hemma tills han blir frisk!