måndag, november 03, 2014

Meatless Monday 10



Goodness in a soup! Den här soppan är fylld av saker som gör mig glad och mätt, tortillachipsen är the cherry on the top! Mannen i mitt liv, som vanligtvist tycker soppor är lite sisådär och inte särskilt fyllande, gav den här tummen upp!

Tortillasoppa 4 portioner

1 lök
2 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
400 g bönor
400 g krossade tomater
3 dl vatten
buljong
chipotle
rökt paprikapulver
kummin
salt&peppar
200 g majs
2 mjuka tortillabröd
avokado
lime
riven ost
rödlök

Sätt ugnen på 240 grader. Fräs lök och vitlök i lite olja i en stor kastrull några minuter. Skör sötpotatis i små bitar, fräs med löken och krydda med chipotle, rökt paprikapulver, kummin och salt&peppar. Tillsätt krossade tomater, bönor, vatten och buljong och låt koka i 20-30 minuter. Tillsätt majsen när det är fem minuter kvar. Skär tortillabröden i bitar, ringla över lite olivolja och se till att alla bitar täcks. Lägg på ett lager på en ugnsplåt och in i ugnen i 6-8 minuter. Servera soppan med tortillachipsen,skivad avokado och rödlök och toppa med lite riven ost och pressa över en limeklyfta. Mums!


3 kommentarer:

Fröken L sa...

Låter underbart gott! Jag älskar soppor av alla de slag. Den här måste jag definitivt testa!

Kram Linda

Jenny sa...

Ser verkligen mumsigt ut! Just samma dag som du bloggade detta lade Gimme some oven ut ett recept som var liknande, men som inte var veggie, så hurra för dig! :) Älskar dessa inlägg btw, skönt med veggieinspiration!

eastcoastmom sa...

Tummen upp! Tror att hela familjen skulle gilla den här soppan, kidsen gillar soppa och Maken har lärt sig tycka om det. Tack för receptet.