torsdag, januari 15, 2015

Happy Breakfast



Frukost är ju så gott! Men jag tycker det kan vara svårt med frukost, svårt att hitta inspiration liksom. Ganska länge körde Alfred och jag på smoothies på morgonen, ett smart sätt att få grönsaker i en annars grönsaksvägrande unge, men så en dag deklarerade han att han inte längre gillade smoothies, och kort därefter tröttnade jag också. Det blir oftast så, efter ett tag tröttnar man!

Just nu kör jag ett löskokt ägg, en halv grapefrukt och en shake/smoothie gjord på mandelmjölk, fryst banan, grönkål, chia, matcha, lucuma, vanilj, kanel och kardemumma. Kanske låter krångligt, men går väldigt snabbt att fixa till. Men jag behöver mer inspiration! Vad är era bästa och gottigaste frukostar?

8 kommentarer:

Molly P sa...

Oh, ge gärna recept på din shake, alltså proportionerna - det låter vådligt gott och nyttigt.

Själv njuter jag egentligen mest av mörkt filmjölksbröd (du vet, sånt med bikarbonat som man bakar i en brödform) som jag bakat själv, väldigt saftigt och gott. Helst med smör och ost, men vill jag göra det lite nyttigare så kör jag keso och en massa grönsaker (paprika, sallad, gurka). Gröt på quinoa, havre och bovete funkar ibland, då toppar jag den med malda sesamfrön, solrosfrön och valnötter plus lite sylt. Med havredryck till.

Ha en fin dag!

Milea sa...

Chiapudding!

Annika sa...

Frulle, det blir samma, samma, samma för mig. Dag ut och dag in.
Lite trist, ja. OCH smoothies är inte riktigt min grej. Önskar att det vore det.

Miss Marie sa...

Molly P - typ 1 fryst banan, en handfull grönkål och mandelmjölk så det täcker (ca 2 dl). 2 tsk chiafrön,1 tsk matcha och 1 tsk lucuma, 1/2 tsk var av vaniljpulver, kanel, kardemumma. Dina frukostar låter yummy, filmjölksbröd är ju så gott och jag måste testa gröten!

Lucky Mi - det kör jag bara med på sommaren, gillar inte att det är så kallt på vintern! :)

Annika - haha, mina föräldrar är likadana, men nyligen började de byta ut yoghurt mot havregrynsgröt varannan dag, en revolution! ;)

Bara brittiskt sa...

Jag är ju sockerkänslig så det blir mest ett antal mediumkokta ägg hos mig. På helgerna ägg och bacon men jag är så trött på svenskt bacon som alltid är så tunnskuret och översaltat. Ibland blir det smetana eller rysk yoghurt med hallon tills jag tröttnar. Även rysk yoghurt med ekologiska kryddblandningen Morning Wellness (finns på ICA m.m.) med gurkmeja, kanel och kardemumma.

Miss Marie sa...

Bara brittiskt - ja, svenskt bacon är ju inget mot äkta engelskt bacon, det håller jag med om! A full English är ju alltid gott, men det händer bara ibland! ;) Jag försöker gilla yoghurt, men jag har lite svårt för det, men Alfred gillar't!

T. sa...

Jag äter ju knappt frukost, mer än på helger och semester osv. Och då äter jag sällan lunch, så frukosten är ofta matig och mättande.

Omeletter i alla dess former är gott. Grekisk med smulad fetaost och oliver, ostpanerad (man lägger osten i pannan först, och låter den steka tills den bubblat ordentligt och börjat få lite färg, därefter på med omelettsmeten. Inte röra om något mer, utan sänka värmen så den stelnar, sen kan man lägga på nån fyllning och vika ihop, så är ytterkanterna gyllenbruna o krispiga av osten!), eller klassisk med ost/skinka/tomat. Jättegott är också att fylla den med mjukost, t.ex. gärna med viltsmak (kanske inte finns i england dock...). En annan favorit är äggröra med rökt lax och pepparrotsfärskost.

Äter jag mackor är det gott med en äggmacka med kaviar på något gott knäcke, eller en tunn skiva rågsurdegsbröd med färskost, skinka, skivad tomat och färsk basilika.
Eller tonfiskröra på något gott bröd/finncrisp.

Chiapudding gör jag ibland, på mandelmjölk, kardemumma, vanilj och chiafrön. Låter stå över natten. På morgonen micrar jag den och äter med kanel och stevia strö (som socker). Då smakar det som "vanlig gröt" och är väldigt gott i magen.

Rysk yoghurt med färska bär, vaniljpulver, kokos och frön är också gott, men inte om man har svårt för yoghurt :)

Puss!

Miss Marie sa...

T - mmm, en massa gott! Har inte testat att värma chiapuddingen, det ska jag göra!