torsdag, januari 22, 2015

May I Dream A Little Bit...Att dagdrömma om resor är ju bland det bästa man kan göra! Som utlandsboende går ju en hel del av reskassan åt att åka hem till Sverige, men ibland får man ju över till annat och att drömma är ju till och med gratis!

Just nu drömmer jag om New York, en stad jag alltid har drömt om att resa till och nu skulle det passa bra när vi har vänner som bor där och kan vara våra guider. De flyttar hem till Sverige till sommaren så det börjar brinna i knutarna om vi vill dra nytta av dem! Sen vill jag gärna åka och hälsa på München, vi har inte varit tillbaka där sen vi flyttade därifrån! Jag saknar en hel del, mest vänner och caféer och restauranger, not so much tyskarna och svårigheten med att bo i ett land där ingen av oss "vet" hur saker och ting fungerar! Men att åka och hälsa på skulle vara kul, uppleva allt som var vår vardag då och visa Alfred de ställen han hängde på under sina första levnadsår.

Irland! Vi bor bara en båtresa eller en kort flygtur från Irland, så det borde vi verkligen få till. Jag drömmer om de irländska gröna kullarna och att få höra det sjungande språket på riktigt.

Södra Frankrike! Jag har bara varit i norra Frankrike och mest Paris, men södra är ju en helt annan grej. Små, mysiga byar, lavendelfält, fransmän, baguetter... Ja, ni hör ju. Längt på det!

Italien! Alltid, jag tröttnar aldrig på Italien. Toskana, Sicilien, södra Italien, storstäder eller små byar, ja tack, jag besöker gärna hela landet!

Och så någon varm ö vid ett varmt hav någonstans. Bali, Bahamas, Barbados... Tja, jag är inte så kinkig!

Ställen som länge har varit på min Bucket List men som nu bockats av är bland annat Neuschwanstein, Stonehenge och Cornwall.

Vad är era drömresemål och har ni haft några ställen som ni länge velat se som ni faktiskt lyckats se? Inspirera mig!

Bild på lavendelfält i Provence.

11 kommentarer:

Sandra sa...

Åh, skriver under på alla dina drömmars resmål. Jag har inte heller varit i New York och vill så gärna åka. Mauritius var ett sådant för mig speciellt drömresmål som blev av för snart 5 år sedan. Södra Frankrike är alltid ett längt för mig och som vi försöker få in i resplanerna och vi har faktiskt bokat en vecka över midsommar även om boendet (inte ens byn/staden) är färdigtänkt. Kanske Antibes eller Juan les pines. Eller något annat i närheten. Har ni planer för året?
Kram

Desiree sa...

Åh det finns så många underbara och intressanta ställen. Södra Frankrike är jättefint kan jag intyga. Det skulle du älska med just dessa lavendelfält som du har på bilden. Klart ni ska försöka se till att komma iväg på en långweekend medans era vänner bor i NY. Värt att prioritera. Jag förstår också att du är sugen på att hälsa på i Munchen igen.

Vi har ju alla USA:s nationalparker på vår bucket list ca (2/3) kvar. Sedan är jag sugen på att besöka Japan. En Safari i Botswana skulle vara supercoolt och fota alla vilda djur. Jag är mycket för de mindre ställena och älskar vacker natur. Inte lika mycket för storstäder. Italien är alltid en pärla. Jag vill gärna också åka till Champagne regionen utanför Paris och åka runt bland champagnehusen och provsmaka och köpa.
Kram!

Anonym sa...

Kan helt klart rekommendera att åka tillbaka till er gamla hemstad, inte för jag vet så mycket om den utan mer att de är så mysigt att turista i en stad man kan och känner. Man vet vart man äter bra, man vet var man vill boka hotell och man kan alla genvägar och fina ställen. Och det blir inte en massa måste på saker man ska se utan bara mys. Vänner man kan träffa också.
Snart åker jag på besök till Bryssel! Igen.

Anna sa...

Jag vill också till NY och även LA skulle jag så himla gärna besöka. Även SF är på min lista, ja jag längtar till USA fast jag aldrig varit där. Det har jag gjort så länge jag kan minnas faktiskt. Sedan vill jag gärna åka till Italien med. Sedan har jag ju alltid ett längt tillbaka till Storbritannien.

Anonym sa...

Får du inte med dig man och barn så kan jag gärna vara resesällskap till NY :) /T

Miss Marie sa...

Sandra - åh, låter härligt! Mauritius låter väl underbart, det skulle jag också kunna tänka mig! :) Mysigt med reseplaner, vi har inga fasta sådana ännu! :)

Desiree - jag har faktiskt åkt runt i Champagne och provsmakat den ädla drycken, men då var jag för ung för att uppskatta det! Borde definitivt göra det igen! :) safari lockar inte mig men USA låter fint!

Brysselkakan - härligt för dig! Ja, tror det blir konstigt att se sin gamla hemstad också, så många minnen (bra och dåliga!) förknippade med staden! :)

Anna - ja, man har ju vuxit upp med USA genom tv och film, det är väl därför många vill dit! Kalifornien verkar riktigt mysigt!

T - haha! Deal. ;)

Iccan sa...

Kom hit vetja! Som sagt är tiden nedräknad, kom hit i vår!, även om maken hotar med att vi stannar året ut :)

Irland finns inte på min lista efter att ha sett the fall. Kan tänka mig att naturen är fin dock.

Frankrike.. Å. Jag vill tillbringa en månad eller så i ett hus i södra Frankrike, var ju där som tonåring och jagade fransmän (eller de mig :)) kommer inte ske denna gång..

Annika sa...

Jag vet, så mkt av reskassan går till resor hem.
Kan tro, som Brysselkakan säger, att det är mkt speciellt att besöka en gammal stad man bott i.
Kommer du tull NYC, så HOJTA!! Jag är ju där ibland. Ska dit i mars igen. Men då är väl inte du där.
Jag vill också till Frankrike, kanske mest av allt!!

Sofia sa...

Åh Neuswanstein är ett av mina drömresmål sedan många många år och jag hoppas att det kanske till och med kan bli av denna sommar! :-)

Bara brittiskt sa...

Ja du måste åka till Galway och Irlands västkust.

För mig går ju reskassan jämt till Cornwall, hehe. På min brittiska bucket list kvarstår Mull, Skye och andra Hebrider. Jag har också kvar Norwich, Rye, diverse slott i Northumberland, Hay-on-Wye, St Davids, delar av södra Devon och inte minst alla fina historiska städer och kullar i Shropshire.

När det gäller övriga världen så vill jag till Indien. Både de rosa städerna i norr med sina palats och apor och åka flodbåt på Kerala. Jag skulle gärna se San Fransisco och New Orleans och inte minst Vancouver och Quebec. Sedan vill jag till Mongoliet och Chile. I Europa tar jag gärna en titt på Kroatien och Andalucien.

Anonym sa...

Vi har rest till Grekland, Spanien, Portugal, Irland och Lettland. Delvis för att det varit billigt, och nära med barn, och för att stötta deras ekonomier.
Jag vill gärna resa till Sardinien, Menorca, Wien, Valencia, Santorini, Korsika, Alperna (Cervinia eller Livigno kanske)...
Irland är blött och kallt men irländare är jättegulliga! (Kanske inte om man är engelsman men det vet jag inget om?)