måndag, februari 02, 2015

Ett fyraårskalasIgår hade Alfred sitt fyraårskalas för sina kompisar! Från början vill han ha ett Fighter Aircraft Pilot Party, men efter lite förhandlande fick vi ihop det till ett Super Hero Party, men Alfred gick såklart som sina absoluta hjältar, en Red Arrows-pilot!

Jag kan tycka att fyra är i det tidigaste laget för ett "riktigt" party, det räcker med lekar och fiskdamm hemma, men jag blev nedröstad, så ett riktigt party blev det. Under två timmar var det intensivt lekande på ett lekland här i närheten, med pit stopp för mat och glass, och alla hade det hur kul som helst. Det bästa med att ha födelsedagskalas utanför hemmet är ju att man slipper städa efteråt!

Tårtan gjorde jag bottnarna till och sen stod Engelsmannen för designen och ihopsättandet. Engelsk icing är ju inget som jag tycker är särskilt gott, men det ger en fin effekt! Både far och son var nöjda med den! Och nu är det ganska skönt att det är ett år kvar till nästa födelsedagskalas...10 kommentarer:

Ullis sa...

Vilka duktiga konditorer ni är och Alfred, wow.

Desiree sa...

Wow vilket kalas och firande Alfred fick. Vilken tårta! Så imponerad. Den är ju jättefin. Alfred ser så himla cool ut i sin flight-fighter dräkt. Jag fick med en gång vibbar till Top Gun och Tom Cruise då jag ser Alfred med sina coola solglasögon. Den killen kommer få många tjejer som trånar efter honom.

Miss Marie sa...

Ullis - visst är vi! ;)

Desiree - ja, han var nöjd! :) Och Top Gun är en av makens favoritfilmer, så kanske inte så konstigt om Alfred är lite inspirerad... ;)

eastcoastmom sa...

Supercool pilot! Och tårtan, jag är impad!

Saltistjejen sa...

Han är ju såååå COOL!!!!! Haha! Men på vissa bilder undrar man om han fyller 4 eller 14?!? :-D
Tårtan var otroligt fin! Jag är inte heller förtjust i izing och frosting (gissar att det är ungefär samma typ i England som här i USA) men som du säger så kan man ju göra mycket fint att "titta på" med den. Fast äta den är inte så gott tycker jag.
Kul att kalaset blev så lyckat!

meerle sa...

Wow vilket party! Och Alfred är ju stencool i sin dräkt!
Jag jobbar på ett sånt lekland där vi organiserar födelsedagsfester, så jag vet att det kan bli väldigt intensivt ;) Jag har inte ansvar för barnen ("bara" att servera och visa runt), men jag tänker ibland att jag inte gärna byter med föräldrarna som måste hålla koll på sju femåringar som ju inte så ofta vill vara på samma ställe. Men att ha det någon annanstans än hemma och slippa städa och plocka känns ändå som en bra fördel.
Jag antar att de hade roligt!
Grattis igen Alfred! :)

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - visst är den ganska cool! Maken var grymt stolt! ;)

Saltis - bara 4, gudskelov! :) Nej, icing är inte min kopp te, blää... Tacka vet jag prinsesstårta! :)

Meerle - nu var allas föräldrar med under kalaset, annars skulle det ha blivit svettigt för oss! Kan tänka mig att det kan bli lätt kaotiskt att jobba på ett sånt ställe...

Annika sa...

JA, så smart att ha kalaset på annan plats än hemma. Så brukade vi också göra med barnkalasen.
Lätt och bra!!
Vilken FIN tårta!!!
OCH vad fin Alfred är, Man riktigt ser hur stolt han är!!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, det är skönt! Dyrare än att ha det hemma, men det kan det vara värt! :)

Sofia sa...

Vilket kalas och vilken fin tårta! Man ser på Alfreds blick att han var hur nöjd som helst!

Och nå engelsk icing är inte så gott men man kan ju få till fina tårtor med det!