måndag, februari 16, 2015

Meatless Monday 17



Gillar ni jordnötter och maträtter med lite hetta är det här grejen för dig! Det här tyckte jag blev så gott att jag skulle kunna äta det varje dag, jordnötter och chili gör hela grejen. Testa, vetja!

Nudlar och rostade grönsaker med jordnötssås, 4 portioner

1 broccolihuvud
2 paprikor
En handfull haricot verts eller sockerärter
1 liten chili
olja
salt & peppar
300 g fullkornsnudlar

Sås
1 dl jordnötssmör
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk soya
2 msk vatten
2 limes
1 liten chili

Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin och paprikorna och lägg på en plåt tillsammans med sockerärterna och olja. Kärna ur chilin och hacka i småbitar. Blanda väl med salt & peppar och sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

Lägg jordnötssmör, lök, vitlök, soya, vatten, saften från lime och chilin i en mixer och mixa väl. Koka nudlarna, häll av vattnet och blanda med jordnötssåsen och de rostade grönsakerna. Klart!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Jag gillar både jordnötssmör och broccoli så det här lät väldigt gott. Enkla och goda recept är alltid något jag gillar. Tack.

Molly P sa...

Mmm, gott det ser ut - ska testa det receptet :) Ha en fin tisdag!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det här var verkligen enkelt och gott! :)

Molly - tack detsamma!

clivia sa...

Oj vad gott detta var. Ny vardagsfavorit!

Miss Marie sa...

Clivia - visst var det gott! :)