tisdag, mars 24, 2015

Ekologiska babyplagg


Något som skiljer sig åt från när Alfred var bebis till nu, är att det finns ett mycket större urval av ekologiska plagg. Det tycker jag är bra, då de är mycket skonsammare mot babyns känsliga hud. Här kommer några av mina favoriter!


H&M har några kläder inom Concious - Sustainable Choice även för små bebisar, och de har väldigt mycket fint! De små tossorna i stickad ekobomull är så söta liksom ballerinaskorna i mocka, och så tycker jag det är så sött med små byxdresser och koftor med luva.


Lindex har också en kollektion med Sustainable Choice för de minsta. Jag är lite allergisk mot jeans på små bebisar, det ser så fruktansvärt stelt ut, men däremor tycker jag mjuka hänselbyxor är kanon, särskilt när de är så här söta! Skogsmönstret  är riktigt fint och ett litet set är alltid bra.


Kappahl med sin Newbie-kollektion var en av de första affärerna att satsa på en linje med ekologiska material. Den finstickade klänningen är så söt, för att inte tala om den lilla koftan eller bodyn med luftballonger!


GAP har också en kollektion med eko-plagg. Jag gillar bodyn med text, den regnbågsrandiga byxdressen, björnkoftan  och pyjamasen med stjärnkonstellationer.

Vill man ha lite mer färgglada kläder rekommenderar jag Villervalla eller Mini Rodini som båda har vissa ekologiska plagg, men de kostar lite mer också!

5 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Gillar Newbie!

Det är synd att inte Lindex och Kappahl och resten kör bara eko eller i alla fall slutar med hemska och fula plasttryck!

Me & I har ju också eko men ibland lite för retro och mönstrigt för mig, men en del kan man hitta. Och många märken via Oiidesign är ju eko.

Miss Marie sa...

Anna - ja, de tjocka plasttrycken förstår jag inte varför de kör med, det går ju att få "häftiga" tryck på andra sätt, men antar att det är ett billigt sätt?

Anonym sa...

Hängslebyxorna och den regnbägsfärgade var underbara.

Millan sa...

Sa fina klader! Blir nastan sugen pa en bebis bara for kladernas skull ;-). Men skoj att utbudet borjar bli battre. Tycker ocksa att det faktiskt ar battre med 'neutrala' klader har nu an nar jag fick Nils. Jag lyckades visserligen anda kla honom I annat an blatt men jag ska erkanna att jag kopte det mesta hemma I sverige. Jag gillar verkligen Jools Olivers klader for barn! Kanns valdigt skandinaviska.

Vilket intressant inlagg om alderskillnaden mellan syskon. Det ar nagot vi diskterat mycket med vanner eftersom vi alla har olika aldrar. Vi har vanner som har 15 manader emellan (ej planerat!), som har tvillingar, trillingar, de flesta har 2 ar emellan, nagra har tre ar (som oss) och vi har vanner som har 5-6 ar emellan. Allt funkar! Allt har positiva delar men aven negativa.

Det vi dock kan fastsla ar att det inte alls stammer som manga sager att barnen blir 'battre kompisar och narmare varandra' om det ar mindre alderskillnad. Det verkar helt bero pa barnens personligheter och om de passar bra ihop eller inte. Intressant ar det i alla fall :-).

Alskar dina foton fran varen i England, som definitivt ar har! Jag ALSKAR engelska hus! Var inte sa imponerad nar jag flyttade hit for 16 ar sedan men jag har andrat mig och alskar dom verkligen. Tycker att det finns mycket charm med dem! Sen att de ar kalla och dragiga ar en annan femma..... ;-).

Kram

Miss Marie sa...

Anonym - eller hur!

Millan - ja, mycket blått o rosa här, men det börjar bli bättre, bra det! Köper också mycket i Sverige. Jools kläder är så söta! :) Håller med om det där med åldersskillnad, det funkar vilken skillnad det än är! Och jag tror detsamma som du, liten åldersskillnad betyder inte automatiskt att de blir bra kompisar. Ser bara maken o hans bror, två år mellan dem o de har alltid varit mer konkurrenter än kompisar! Och det är väl nu på våren man börjar tycka om engelska hus igen, när de inte längre är så iiiiskalla! ;)