tisdag, april 07, 2015

Påsken 2015Påsken gick fort i år! Igår vinkade vi adjöss till Engelsmannen som åkte tillbaka till England, Alfred och jag blir kvar i två veckor till. Det gäller att göra det mesta av den fria tiden vi har innan Alfred börjar skolan, sen blir det bara skolloven som gäller.


Men påsken var det! Morgonen började med skattjakt då mormor, f'låt, påskharen, hade gömt chokladkaniner inte bara åt Alfred, men åt Engelsmannen och mig också! Lyx! Skattjakt kan ju vara något av det mest spännande som finns, så Alfred var såklart eld och lågor.


Vårens trädgårdsprojekt är en lekstuga/affär/klätterväg som morfar håller på att fixa ihop till barnbarnen. Självklart hjälpte Engelsmannen och Alfred till, vissa mer än andra!


Alfred både bar virke och borrade hål, mycket spännande. Hålen kanske inte alltid kom där de skulle vara, men det är väl en del av charmen också. Morfar är så cool att han låter barnbarnen hållas så mycket de vill, jag har kanske inte helt ärvt mitt tålamod från honom...


Men sen var det såklart dags att gå påskärring! Alfred hade ritat påskbrev i veckor innan och äntligen var det dags. Vi var en något decimerad skara på påskafton, hälften av kusinerna var och hälsade på sin farmor och farfar och andra hälften var sjuka! Så kan det gå. Alfred tyckte det var lite trist att gå själv, men mormor var med som bärhjälp åtminstone!


Och vi som var här njöt av den här smaskiga tårtan med vit choklad, grädde och jordgubbar, som mormor gjort. Så himlans gott!


Vad Alfred och Engelsmannen skakade hand på här har jag ingen aning om, men Alfred var påskfin i en outfit från Marks & Spencer och prickar på näsan.

Det var vår påskafton det!

7 kommentarer:

Channal sa...

Ser helt underbart ut! Påsken är så fin tycker jag! Smart att passa på att vara på semester här i Sverige! Och Alfred verkar vara bästis med mormor så ni kommer ha det toppen!

KRAM Anna

Sahra sa...

Han ser ut att ha världens bästa självförtroende. Så säker och trygg i sig själv. Helt underbar unge. Ha en fortsatt fin sverige-vistelse
Kram Sahra

Annika sa...

Men så fint!!
OCH vad BRA att du maxar Sverigevistelsen!!
Som du säger, du kommer inte alltid att kunna göra det. SÅ desto bättre att du gör det medan nu kan.
Underbart med påsk hemma. Här är den ju liksom---ingenting.
Alfred är så fin o gullig!!

Miss Marie sa...

Anna - ja, förra påsken var vi i England, så vi passade på i år! :)

Sahra - tack, det gör mig glad att höra! Tror att han är ganska så trygg i sig själv, hoppas det håller i sig så!

Annika - ja, påsk i Sverige är ju härligt, generellt firas ju allt lite mer här, åtminstone i vår familj, o det gillar jag! :)

Desiree sa...

Vilken fin påsk ni fått hemma hos dina föräldrar. Alfred är så söt som påskkärring. Vilken vacker tårta din mamma gjort. Det märks att ni har härliga och starka familjeband. Skönt att ni kan få stanna lite till och njuta.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, vi alla gillar att vara här! :)

Anna, Fair and True sa...

Härligt det ser ut! Vi hade ju lite otraditionell påsk i Spanien med inte någon svensk påskmat eller några påskkärringar, dock katolsk påskprocession, kyrkobesök, mycket spansk mat och små påskägg till barnen.

Bäst att maxa tiden i Sverige nu som sagt. Det är ju dumt att han redan från hösten måste följa loven, det kunde ju vara mer från sex år de blev hårda med det.