onsdag, maj 20, 2015

Italien, filmen


Såklart var jag tvungen att göra en video från Italien! Det här området i Italien är verkligen som gjort för att filma... (Sorry för lite flimrig video, inte mitt fel!)

Några negativa saker? Ok, jag har ju bara skrivit positiva saker, så lite dåligt ska jag väl hitta på.

* Att köra bil i Italien kräver mod och dumdristighet. Italienarna verkar tycka att de vita linjerna på vägarna bara är ett förslag på var man ska hålla sig, inte något man slaviskt måste följa. Förut, när vi har kört bil i Italien, har vi kört ned från München och således succesivt fått vänja oss vid de italienska förarna, men den här gången kom vi mitt i det direkt från flygplatsen i Milano! Lite svettigt... Vägarna runt Gardasjön är inte direkt breda, och på ena sidan är det vatten och på andra berg, typ, men det hindrar inte de italienska motorcykel-och vespaförarna att helt enkelt köra om även vid möte! Livsfarligt!

* Smådjur. Vi hade ödlor springandes kring alla murarna vid villan, tvestjärtar, spindlar och till och med en liten skorpion! Småkryp är verkligen något jag ogillar, särskilt när de finns inomhus, så jag tyckte det var lite småläskigt. Ja, ni kommer inte få se mig på någon safari i djungeln direkt...

* Det är mycket backar upp och ned, särskilt vid villan. Backen upp till villan var lite läskigt, särskilt om man fick möte, men det vande man sig vid. Men med trappor både inne och ute vid villan, så man kan inte ha problem med rygg eller knä. Jag var lite orolig då jag har haft foglossning de senaste veckorna, men som tur var blev det mycket bättre i Italien och jag kände inte av det alls.

* En sån här villa kostar en hel del, men eftersom det finns 18 bäddar på området (plus barnsängar) så finns det gott om plats för människor att dela huset med. Vi lyckades knipa sista veckan innan högsäsongen började, så vi fick ett pangpris. Ett tips är alltså att boka på lågsäsong och hoppas att vädret blir lika bra som för oss!

* Att resa med en fyraåring är... annorlunda. Har man bebisar och små barn är det ju bara att sätta dem i vagnen och knalla på, men med Alfred får man ta allt i hans takt (han har inte suttit i en vagn på över ett år) och anpassa sig. Det funkar också, men man får räkna med att bära honom ibland, och så är det ju så kul att få uppleva nya saker tillsammans med honom, så allt är värt det!

9 kommentarer:

storasyster sa...

Men så underbar film!! Alfred fick en ny fyrbent vän ser jag. Actionkameran�� Här sitter man fast i ett kallt regnigt Sverige...fy!

Miss Marie sa...

Storasyster - yes, det var actionkameran in action, min kamera kan man inte dyka med! ;) Kan ju kanske trösta dig med att det även är regnigt o kallt i Gargnano just nu, vi hade tur med vädret!

Annika sa...

SÅ jättefin film. Tycker du är grym som gör sådan här snuttar. Minnen för livet.

Anonym sa...

Minns du hur lânga sträckor du tror Alfred orkade gâ när han var 3,5 âr? När började han med "riktig" cykel? Tycker du vi ska vänta eller skynda pâ med "riktig" cykel? Vi har springcykel som är lagom stor med lite växmân fortfarande. Var Alfred snabbare pâ cykel än springcykel... Orkade han längre/samma sträckor?

Sandra sa...

Så himla fin. Blir lite tårögd. Vilka minnen vi ger barnen genom att resa, vara tillsammans och dessutom dokumentera så de kan titta tillbaka.
Kram

Desiree sa...

Jättefin film Marie. Italien är verkligen underbart så det är svårt att hitta negativa saker. Men jag håller med dig om att italienarna kör som galningar. Det är stressigt och nervigt att köra i italien. Ofta smala vägar också. En gång gjorde vi misstaget att ta vår hyrbil in i Rom och det är något vi aldrig gör igen. Vi var båda helt vimmelkantiga och svettiga efter den turen och sa aldrig mer bil i Rom.
Kram!

Miss Marie sa...

Annika - ja, Alfred gillar att kolla på de här små filmerna! :)

Anonym - Alfred gillar inte att gå, så han har aldrig varit bra på att gå några längre sträckor! Han började med riktig cykel när han var strax över 3, och han kunde definitivt åka längre sträckor med den än med balanscykeln, men det var lättare för oss att hålla jämn takt med balanscykeln! ;) Tycker inte det är någon brådska med pedalcykel om barnet inte uttryckt en önskan om att få en stor cykel! Alfred hade önskat sig det, jag trodde väl inte han skulle kunna cykla då, men det gick kanon!

Sandra - ja, det tror jag ger mycket i livet, just att resa, träffa människor och umgås. Och Alfred älskar att titta på bilder o filmer! :)

Desiree - tack! Vi hade en liknande upplevelse i Florens, en sex-filig väg blev helt plötsligt tre-filig! Svettigt värre!

Charlie sa ... sa...

Å, Marie! Helt underbart! Tack för filmen, bilderna, fina inläggen som jag tittat på....njutning!!
Får sådan himla längtan nu till Europa.
Jättefint att ni filmade också.

Tack för fina ord hos mig, blev jätteglad.

KRAM!

Miss Marie sa...

Charlie - varsågod! :)