måndag, juni 29, 2015

Madicken på LerbäcksteaternIgår åkte vi till Lerbäcksteatern för årets sommarteater som är Madicken! Astrid Lindgrens klassiska berättelse fick liv genom de fantastiska skådespelarna, såväl barn som vuxna!


Det gäller att vara ute i god tid, eftersom sittplatserna är onumrerade, men som tur är finns det en rolig hinderbana som håller barnen roade under väntetiden, så det gör inget att vara där tidigt. Vi vuxna har också gott om tid på oss att snacka lite skit. Den här gången började dagen soligt, men innan föreställningen var slut så hade himlen öppnat sig, och eftersom alla sittplatser inte är under tak så lönar det sig att ha paxat bra platser. Ja, förutom om det är hål i taket, då droppar det på en (mig) ändå..!


Både barn och vuxna är otroligt bra och även fast vi var på en av de första föreställningarna så var det inga som glömde repliker eller var de skulle stå, det är verkligen imponerande. Alfred tyckte det var lite småläskigt några gånger, men han tyckte det var rikigt bra ändå!


Alfred med Abbe, nästan lika starstruck som förra året när han fick träffa Mowgli! Alfred hade sparat godisar att ge till Madicken och Lisabeth, men det var Abbe som fick dem istället. Så kan det gå!

8 kommentarer:

Ullis sa...

En helt underbar teater med duktiga skådespelare och trevligt sällskap.😍

susanne sa...

Roligt att höra att det var bra! Jag och barnen åker dit på torsdag. Då ska vädret bli bättre, så jag hoppas slippa takdroppet. Vi har bokat ett par av Abbes sockerkringlor också. Jag tycker hela miljön därute är så fin!/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Var ligger denna teater?!

Miss Marie sa...

Ullis - visst var det! :)

Susanne - visst är det en härlig upplevelse, med miljö o allt! Verkligen helgjutet.

Anna - ja, mitt i Närke nånstans! ;) Bäst att googla för dig, tror jag.

emelie Berlin, Berlin sa...

Så mysigt! Jag älskar såna teatrar dessutom var och är Madicken min favorit. Jag älskade deras klänningar, haha.
Jag ska på Västanå teater "Berättarladan" i Sunne i sommar, ett måste varje år. Ett tips om ni åker upp mot Värmland någon gång! :)

susanne sa...

Lerbäcks teater ligger i Lerbäck, utanför Åsbro som ligger mitt emellan Askersund och Hallsberg i Närke, 4 mil söder om Örebro. R50 heter vägen...:) Susanne

Miss Marie sa...

Emelie - åh, härligt tips!

Susanne - det var precist! :)

Annika sa...

Kul.
Uppskattat att det är proffsiga skådisar också, annars är det inget kul.
Det ser jättefint ut! Fina kostymer, fin rekvisita. Trevligt med ett sådant lyckat teaterbesök.