onsdag, juni 24, 2015

Midsommar 2015Midsommar, det betyder sol och regn som vanligt! På torsdagens eftermiddag begav sig Alfred, mormor och jag oss ut för att plocka blommor, och det har verkligen inte varit en bra sommar för blommor, rödklöver och hundkex var de enda vi hittade som skulle funka till midsommarstång och kransar. Men fint blev det iallafall. Några engelska kompisar från München är på långsemester i en camper van och åker genom norra Europa, så de kom förbi och firade midsommar med oss. Blommor i håret och en lång blomstersmyckad stång med ringar, ja, försök förklara det för engelsmännen!


Alfreds äldsta kusin har blivit riktigt duktig på att knyta blomsterkransar, så hon gjorde en väldigt fin krans åt Alfred och han var glad över att bära den, vilket förvånade mig lite, men jag tycker ju att det är så fint med krans på barn! Prästkragar och rödklöver är en fin kombination, men jag saknade lite blåklint! Vi firade midsommar i dagarna tre, som vi brukar, och det var like härligt som vanligt!

8 kommentarer:

Annika sa...

Härliga bilder. Mysigt att ni firar ordentligt när ni firar.
OCH så hoppas jag att sommarvädret ska ta sig i kragen. Verkligen!!
Tycker ni hade fina midsommarkransar.

Miss Marie sa...

Annika - det hoppas jag också!

Desiree sa...

Vilka superfina kransar. Ser ut som en jättefin midsommar ni firade hela gänget sammlat. Underbart :-)
Kram!

Anonym sa...

Visst blev det en underbar midsommarhelg med dans kring midsommarstången, sång, frågesport och mycket lek och stoj. Tyvärr inte så mycket bad som vi ville. Men vad gör det när man är med sina nära och kära och trevligt engelskt besök.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det var hela tjocka släkten! :)

Anonym - bada kan vi göra sen! ;)

Channal sa...

Vilken fin midsommar ni fick! Ljuvlig cykelkorg med blommor!

Kram Anna

Anonym sa...

Ulla är alltid så himla fin, hälsa henne att jag tycker det! /T

Miss Marie sa...

Anna - det hade vi! :)

T - det ska jag göra! :)