fredag, juni 26, 2015

På utflykt i Örebro och HallsbergHäromdagen tog vi hissen upp i Svampen i Örebro för att njuta av utsikten, men vi blev lite besvikna! Vi visste att det var pågående byggnadsarbete på den, men vi hade hoppats att vi skulle ha kunnat se lite bättre, men det var byggnadsställningar runt hela utsiktsdelen som störde ordentligt. Har ni planerat ett besök i sommar så tycker jag ni kan kolla upp innan om de har hunnit bli mer klara!


Men barnen hade såklart kul ändå! Det är fantastiskt hur deras fantasi fungerar. De såg inte utsikten särskilt bra, men det var minst lika kul att springa runt på golvet och bara nudda de gråa plattorna! Lite roar barn...


Ett hav av lila blommor nedanför svampen.


Så, efter en liten besvikelse på Svampen, men lunchbufféen var väldigt god, så tog vi oss till Hallsberg och Bergööska huset. Där finns det en utställning kallad Kvinnliga avtryck, där konstnärer från Hallsbergsregionen lyfts fram, våningen där Karin Larssons familj bodde och där det finns konst av både henne och Carl Larsson, en järnvägsutställning och så det klart bästa, en modelljärnväg över Hallsbergs bangård!


Det finns en mängd häftiga detaljer och det här var något som gillades av både stora som små! Det går ju bara att imponeras av människor som lägger så mycket tid och energi på att skapa något sådant här. Alfred var eld och lågor och sprang runt och jagade tågen, och sen började han och kusinerna tävla om vem som kunde springa ikapp tågen... Dags att gå! Tyvärr är det inte helt barnvänligt här heller, det fanns en liten bänk att stå på, men sedan fick vi lyfta och bära för att de allra minsta skulle se.


Men som tur är finns det ju riktiga tåg alldeles utanför! WOW!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Trevlig utflykt och så kul för Alfred att ha så många av sina kusiner att leka med under sommarlovet. Vilka härliga sommarlov.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, verkligen guld värt med de vänskapsband som knyts över sommaren! :)

Annika sa...

Vilken trevlig utflykt för er alla. Synd med alla byggställningar etc.
Ja, de där kusinlekarna är underbara. OCH det bästa av allt, de kommer alltid att ha kul ihop. Hela livet. Härligt!!
Blommorna är underbara på bilden. Är det salvia?

Miss Marie sa...

Annika - jag tror det är salvia. Och ja, de kommer vara tillsammans hela livet, härligt! :)