torsdag, juli 16, 2015

Att vara gravid i slutskedetDet börjar närma sig slutet på denna graviditet, det känns både vemodigt och skönt. På många sätt har den varit väldigt olik hur graviditeten med Alfred var, men samtidigt känner jag igen mig också. Största skillnaden är väl mödravården i England jämfört med Tyskland, det är mycket mer avslappnat i England, lite mer likt Sverige, inbillar jag mig åtminstone. Det kanske också är större skillnad när man väntar sitt andra barn jämfört med första, men jag tycker enbart det har varit skönt med färre kontroller, UL och annat.

Det sparkar och rör sig ordentligt i magen nu. Lillebror håller mig vaken en del och det är överhuvudtaget inte alltid så bekvämt att ligga ned. Eller sitta ned. Eller gå och stå. Ja, det börjar helt enkelt kännas ordentligt att jag har en nästintill fullvuxen bebis i magen! Jag är väldigt trött, då är det väldigt skönt att vara i Sverige så jag får avlastning med Alfred, för jag kan gärna ta en tupplur mitt på dagen! Den senaste veckan har varit tung, bebis börjar röra sig nedåt och fogarna har börjat förbereda sig och ja, nästa vecka åker vi hem, för nu känns det att förlossningen är nära.

Alfred tycker det är intressant med bebis, hur den rör sig och också hur den kommer se ut och vara när den kommer ut. Först var det väldigt spännande med hur bebisen egentligen kommit in i min mage, den här boken hjälpte oss med den biten på ett bra sätt, även om den inte visar helt hur det faktiskt går till, men det stillade Alfreds frågor åtminstone. Nu är ju den största funderingen hur bebis faktiskt ska komma ut ur mig och om det kommer göra ont!?

Namn? Jag kommer med förslag och Engelsmannen lägger in sitt veto, så det är inte helt otroligt att den här bebisen kommer heta just bebis tills dess han blir myndig! Jag är lite allergisk mot alltför syskonmatchande namn, därför har jag automatiskt diskvalificerat alla namn som börjar på A, men Augustus, August, Adrian, Albert, Adam, Arthur och många fler på A, är väldigt fina, så jag kanske får ändra mig. Vi får se.

En månad kvar. Vi längtar efter dig, lillebror!


14 kommentarer:

Channal sa...

Så mysigt! Låter skönt med en mer avslappnad MVC. Lycka till med allt!

KRAM Anna

Anonym sa...

Benjamin, Alexis, Louis, Timothy, Raphael, Paul... Jag gillar verkligen Adrian.

Sofia sa...

Så mycket underbart ni har framför er. Tycker man njuter nästan mer med andra barnet då jag inte oroat mig lika mycket. Kul att fundera över namn och så. Åh, blir helt pirrig i kroppen för er skull! ❤️

emelie - Berlin, Berlin sa...

Så spännande! :D Alfred kommer ju bli en jättefin storebror!

Desiree sa...

Inte så lätt med namnen då båda ska vara överrens. Något som funkar bra på både svenska och engelska också. Jag är säker på att Alfred kommer vara en fantastiskt fin storebror.
Kram!

Anonym sa...

Alltså, den här bilden! <3

Låt Alfred bestämma namn - kan bli kul! :) (Antonov...?)

/T

Miss Marie sa...

Anna - tack!

Anonym - fina namn!

Sofia - ja, tror också att man blir mer avslappnad när det är dags för andra barnet! Man vet att man klarat det en gång o att barnet är ok, så då borde man fixa det även andra gången! ;)

Emelie - det tror jag också! :)

Desiree - ja, inte lätt alls när det kommer till namn!

T - ja, eller inte? Super Mario är en annan favorit hos honom...! ;)

Anonym sa...

Mario är väl ganska fint? :) /T

Miss Marie sa...

T - lite väl fantasilöst när jag heter Marie, bara en bokstav annorlunda! ;)

Anna, Fair and True sa...

Jag visste inte att det är en lillebror! Har du skrivit det förut? Trodde inte ni kollat då jag fick för mig att ni inte gjort UL alls (från någon diskussion om fosterdiagnostik för ett par månader sedan - någon länk du la upp om jag minns).

Anna, Fair and True sa...

På tal om namn ville mina vänner, ett svensk-engelskt par, också ha namn som fungerar på båda språken och utslag så lika som möjligt. Så nu har de Edward och William :)

Hade ni inte Harry (eller Henry) som back-up förra gången? Och Otis? De är ju fina.

Miss Marie sa...

Anna - jo, två UL görs i England, det första runt v 14-15 för att kolla antal foster osv o sen det andra runt v 20 som är lite mer djupgående, men vi har inte gjort någon fosterdiagnostik. Edward och William ligger väl båda på 10 tipplistor i England o Sverige, så de namnen skippar vi! Otis gillar jag fortfarande, men det har Engelsmannen lagt sitt veto mot! För oss behöver namnet inte låta likadant på svenska o engelska (Alfred uttalas ju annorlunda på båda språken) men jag vill ha ett ganska lättstavat namn, eftersom vårt efternamn nästan alltid måste bokstaveras,

Expatlisa sa...

Vad roligt att läsa om din graviditet, och väldigt fina bilder! Hoppas resan hem har gått bra och att du får må bra fram tills lillebror kommer.
Våra tjejer har ju namn på A båda två, inget medvetet val för att matcha utan för det var de tjejnamnen vi gillade helt enkelt.

Miss Marie sa...

Lisa - tack! Såklart inget fel att matcha heller, vi kanske också gör det! :)