Isglass är enkelt att göra själv. När vi var små hällde vi saft i såna här formar, frös och åt som isglass. Inte att rekommendera, det blir otroligt smaklöst och trist! Bättre då att tänka smoothie, yoghurt och färska frukter sötat med lite honung är perfekt isglass. Eller som här, chokladisglass!
Alfred hade nämligen önskat chokladglass, så jag googlade lite recept och kom upp med något som blev riktigt bra! Basen är kokosmjölk, jag gjorde en liten batch till att börja med, men det är bara att dubbla mängden för att få fler eller större glassar. Nästa gång kan jag tänka mig att mixa i en halv avokado också för att få glassen ännu mer krämig.
4 små isglassar
165 ml kokosmjölk
2 msk kakao
2 dadlar
en nypa vaniljpulver
1 msk honung
1 msk acaipulver (eller skippa!)
Blanda alla ingredienserna i en blender, smaka av och tillsätt eventuellt mer honung eller kakao beroende på hur chokladig eller söt glassen ska vara. Mixa ordentligt så blir glassen mer krämig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar