torsdag, augusti 13, 2015

Sommarkvällen i EnglandIgår gick Alfred sin sista dag på preschool, sen kom granny och grandpa och hämtade upp honom, han ska vara hos dom i några dagar är tanken! När Engelsmannen kom hem från jobbet fixade jag till alkoholfri mojitos att avnjuta i solskenet.


Sedan tog vi en promenad ned till vattnet, det var ebb och en modig människa hade gått från båten till bryggan. Man måste nog veta vad man gör där, för det är kvicksand som inte är att leka med! Maken nöjde sig med att bara stå och se snygg ut, någon måste ju göra det också!


Och jag är stor som ett hus! Från och med i morse är jag nu mer gravid än jag varit tidigare. Alfred kom 06.51 tio dagar innan beräknat datum, och den gränsen passerade lillebror alltså nu på morgonen. Kanske lika bra att han är kvar därinne eftersom vi ännu inte bestämt namn. Alfreds förslag var att han kunde byta namn till Avicii och så kunde bebisen få heta Alfred! Ett inte helt dumt förslag...


Sedan gick vaggade vi vidare. Vi var inte direkt ensamma ute, engelsmännen har längtat efter solen och igår kom den äntligen. För tillfället, redan ikväll är det severe weather warning med regn och blåst. Oh well, England i ett nötskal.


Vi gjorde det bästa av barnfria kvällen och stannade till vid puben och åt middag. Lokalt fångad torsk, chunky chips, tartarsås och mushy peas. Mums!

10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Så fint ni bor, där nära havet!

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - ja, nog är det fint allt som oftast! :)

Anonym sa...

Men hej o hå vad snygg du är med magen! Tänk att nu är snart lillen ute. Coolt! /T

emelie - Berlin, Berlin sa...

Åh jag älskar att Alfred vill byta namn till Avicii! Haha :D Jag tycker ebb och flod är ganska läskigt, jag har fått sån respekt för havet efter tsunamin. Jag var på skotska kusten en gång och jag vågade aldrig gå långt ut eftersom jag kände mig väldigt osäker. Och om det dessutom är kvicksand?! Hoppas han höll koll på tiden så att han hann tillbaka till båten innan vattnet gjorde det.
Hoppas ni får njuta lite mer av solen nu innan bebisen kommer! :)

Annika sa...

Härligt med de engelska sommarkvällarna.
OCH wow, du är verkligen SÅÅÅ gravid. OCH därtill är du jättefin!!!
När är babyn beräknad?

Miss Marie sa...

T - hmm, snygg vet jag inte, men tack! ;)

Emelie - ja, ganska smart ändå! :) Jag har också enorm respekt för ebb o flod, det kan gå så himla snabbt! Kommer ihåg förra året när vi var i Cornwall och vattnet kom in supersnabbt liksom omkring oss, det var läskigt även fast det aldrig var någon fara med oss. Hoppas också på mer sol!

Miss Marie sa...

Annika - ja, nu kan jag liksom inte gömma magen! ;) Han är beräknad till 23 augusti.

Sandra sa...

Åh, sista tiden som gravid nu. Härligt med lite tid för bara er vuxna innan det blir buller och bång och förstås massa mys hemma. Ta hand om dig och er. Kram

Anna, Fair and True sa...

Vår kompis son heter Alvar vilket är fint tycker jag. Men tror du sa att du inte ville ha A igen?

Miss Marie sa...

Sandra - tack!

Anna - nej, helst inte A-namn!