torsdag, september 17, 2015

Pie CrazyHösten 2015 kommer definitivt gå till historien som pajhösten! Maten på sjukhuset, efter Anders förlossning, var inte något att minnas, men däremot kunde jag välja paj med vaniljsås till efterrätt, och kan jag välja paj så väljer jag paj. Alltid. Som tur är så är det ju väldigt enkelt att fixa paj hemma, snabbt går det också! Jag gillar ett tjockt lager bär och frukt medan Engelsmannen gillar ett tjockt lager deg, den här pajen blir bästa kombinationen för oss båda!

2-4 äpplen
170 gram björnbär
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl havegryn
1 dl socker
kanel
vaniljpulver
140 gram smör

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform. Skala och skiva äpplena tunt och lägg dom i formen tillsammans med bjärnbären. Puddra över ordentligt med kanel och vaniljpulver. Blanda mjöl, havregryn och socker i en skål. Skär smöret i små kuber och blanda i med fingrarna. Smula degen över äpplena och björnbären och in i ugnen i 15-20 minuter. Kolla pajen, om den är fin på toppen men äpplena fortfarande är lite hårda, lägg över en bit folie och låt den vara inne i ugnen 10 minuter till. Smaska med vaniljsås!


5 kommentarer:

Ullis sa...

Jag tror du är pappas dotter, pajälskare som ni är😉. Vi frossar i björnbär här. Så gott.

Desiree sa...

Så gott att bland både äpplen och björnbär. Paj är en favorit hos mig också. Jättefina bilder från Anders första dagar tillsammans med er.
Kramar!

Miss Marie sa...

Ullis - ja, visst är jag! Och Alfred verkar följa oss i spåren. Vad är det man säger, äpplet faller inte långt från björnbärssnåret! ;)

Desiree - så gott ju! :)

Anna, Fair and True sa...

Ibland ser det godare ut innan den är gräddad! Eller bara frukten som på bilden :)

Jag tycker maten på BB där jag födde var jättebra. En del andra klagade men jag vet inte var det förväntar sig på ett sjukhus och dessutom där maten stod i värmeskåp så man själv kunde välja när man ville äta exakt (t ex stod maten i skåpet 2h kring lunch och 2h kring middag), och om man ville sitta i det gemensamma "vardagsrummet" eller ta med till rummet.

Miss Marie sa...

Anna - nej, helt ok näringsrik mat, men särskilt rolig är den inte, men god efterrätt åtminstone! :)