tisdag, oktober 27, 2015

Min lilla AndersNi förstår att det är svårt att slita sig från de här runda kinderna och mjuka håret. Jag kan ligga och stirra på honom i en halv evighet. Ja, när jag inte stirrar på min mobil förstås (tack alla jävla förståsigpåare, well done att ge mammor ännu mer ångest! Som om vi inte har nog!!!)

Ja...


Tillbaks till den här drömmande lilla killen. Visst undrar man lite vad som rör sig under hans ögonlock? Drömmer han bara i färger, form och känslor, eller är bebisar mer utvecklade än så? Fascinerande är det, särskilt när man ser hur mycket han har växt och utvecklats bara de här två månaderna han har varit hos oss.


Och den här lilla söta byxdressen har min moster stickat. Så himlans fint! Nu har jag gett mig den på att lära mig sticka ordenligt, jag tänker att kläder i bebisstorlek är en bra början, right? Wish me luck!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Påminner mig om när jag fick lust att sticka när vår äldste föddes. Som tur var valde jag en tröja för en två-åring. Och den blev klar i rätt tid ;-)

Miss Marie sa...

Brysselkakan - haha, det var nog smart! :)

Ullis sa...

Vilka fina bilder😘

Miss Marie sa...

Ullis - :)

Anonym sa...

Bra skrivet. Så fort någon delar en artikel om hur man bör vara/göra som föräldrar vill jag bara kommentera att det största hotet mot både barn o föräldrar nog är artikeldelarna och ångestskaparna! /T

Anonym sa...

Men vilken idiotisk artikel. Japp jag kollade tv och surfade när jag ammade. OCH jag VILL försöka surfa mindre inför mina barn. Men i början ammade jag ju tio gânger per dygn typ? Kändes som om jag bodde pâ soffan och ammade... OCH OJ vad mycket uppmärksamhet mitt förstfödda barn har fâtt. Lek, prat, sagor, aktiviteter... Men vad ska man göra när man ammar dâ... ATT enbart amma känns ganska trist? Jag har varit hemma JÄTTEMYCKET med litt barn. Andra barnet kommer ju fâ en liten gnutta uppmärksamhet i jämförelse. Tänk flerbarnfamiljer... Och om det var en tidning, bok eller ett radioprogram eller ett telefonsamtal. OCH i Sverige där mammor och pappor har sâ lycket föräldraledighet. Här i Frankrike är det ju dagmamma eller förskola frân 3 mânader.......... Känner ingen fransk mamma som engagerat sig lika mycket i sitt barn eller haft lika mycket tid med sitt barn. Jag kan till och med ösnka att jag haft mer hjälp men mina föräldrar bor ju i Sverige. DESSUTOM finns det faktiskt forskning som visar att vi spenderar MER tid med vâra barn nu än förr. I Frankrikehar papprona mycket mindre tid med sina barn... det är ingen som förväntar sig att de ska vara hemma här utan allt ansvar ligger pâ mamman...

Desiree sa...

Han ar sa fin Marie. Forstar att du har svart att slita blicken da han ligger och sover sa sott.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror att har man problem med anknytning med sitt barn beror det nog på annat än ens relation till mobilen... Sedan måste man såklart fokusera på hitta rätt amningsteknik där i början men då kanske mobilen hjälper lite för folk som har ont i början, något annat att tänka på liksom.

Jättefina kläder verkligen!

Miss Marie sa...

T - absolut, men jag tycker också att det kan ge en en tankeställare, men den här artikeln känns som om man bara är ute efter att skuldbelägga mamman!

Anonym - men eller hur! Jag tror vi föräldrar av dagens generation gör vårt alldeles yttersta för att våra barn ska må bra, och så får vi en sån här pekpinne i nyllet? Näe, usch vad less jag blir!

Desiree - det är det verkligen! :)

Anna - ja, visst måste man fokusera på amningstekniken i början, men jag tror faktiskt inte mobilen har en så stor del till de problemen, utan som du säger så kan det vara ett sätt att fokusera bort från det jobbiga som det faktiskt kan innebära med amning i början!

Annika sa...

Den där retro-outfiten är så söt. Gulligt som bara den!!
Bilderna är så fina!

Miss Marie sa...

Annika - visst är den! :)