onsdag, december 16, 2015

16 december 2015


"I heard this song in my head. When a song gets stuck in your brain and you find it there, it means it's good."

Alfred kommer med de mest briljanta tankarna ibland. Han har ju rätt, till viss del, för även dåliga låtar kan fastna därinne och vara svåra att få ut därifrån, men mest är det bra låtar! Annars brukar vi köra med earworm här, något Engelsmannen snappat upp från tyskarnas Ohrwurm, som vi tycker är ett väldigt träffande ord för en sång som liksom fastnat och som bara ringlar på i huvudet.

Under våra promenader till skolan brukar vi kunna prata om allt mellan himmel och jord. Oftast sover Anders i vagnen och Alfred och jag har en liten stund tillsammans, de stunderna är annars väldigt lätträknade nu när jag helammar Anders och Alfred går i skolan. Det finns inte hur mycket tid som helst! När vi går hem från skolan är Alfred oftast trött och lite smågrinig, det tar på krafterna att gå i skola en hel dag, och sen när vi kommer hem är det dags att laga middag, äta och sen brukar det inte vara så mycket tid kvar innan det är dags för läsning och sängen. En av de bästa stunderna på dagen är ändå när det är läsdags, då brukar vi lägga oss i sängen alla fyra, först läser Alfred sin läxa och så läser vi en bok på engelska och en på svenska innan lamporna släcks. Jag brukar lite halvhjärtat försöka få Alfred att gå in till sin säng, men jag är inte svårövertalad när han tycker han kan somna hos mig och Anders istället. Så lägger han sig tätt intill oss, Anders har vid det här laget nästan somnat och ammar bara lite sporadiskt med slutna ögon, och Alfred lägger sin hand i min. Där och då, med två varma kroppar nära mig och två barns andningar som blir tyngre och tyngre, är lyckan fulländad. Att vara förälder är tufft, tvivlen är stora och frågorna många, därför tar jag tillvara på de här små ögonblicken då allt känns bra, och sparar dom längst inne i hjärtat. När mina pojkar är stora är det de här stunderna jag vill minnas för alltid.


3 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

En minut av sådana stunder och man glömmer timmarna av bråk och tjafs!

Earworm säger man väl på engelska också? Hörde iaf det senast i en avsnitt av Big Bang Theory igår (och Sheldon pratade även om att Amy fastnat i hans hjärta som en "heartworm", så gulligt).

Miss Marie sa...

Anna - det kanska man gör, men inget vi har använt innan vi bodde i Tyskland! :) Heartworm var sött!

Desiree sa...

Mysigt att ni får den där stunden då ni promenerar till skolan tillsammans. Jag tror sådant är viktigt och något som Alfred kommer att minnas framöver som något fint och mysigt. Att läsa tillsammans på kvällen är också mysigt. Bra uttryck det där med Earworm.