tisdag, januari 05, 2016

Mitt 2015


Januari.Jag började året med illamående, men det visste inte ni bloggläsare om då! Vi började året med ett dygn i Stockholm och så fick vi äntligen lite snö. Vi käkade våfflor och semlor innan det var dags att åka tillbaka till England och lite nyttigare matvanor. Jag tipsade om fina barnböcker och så skrev jag av mig lite om vad som stör mig. Alfred fyllde fyra år, det firade vi med kalas och nya gummistövlar.

Februari.Vi hade kalas med Alfreds kompisar och gick på promenad bland snödroppar. Det blev en utflykt till the Lake District och Alfred visade sina cykelkonster på film. Alfred hade språkfunderingar, det var soligt i St. Anne's och TGIF! Det var såklart bäst för Oscars-galan och som vanligt var jag mest intresserad av klänningarna! Sen så var det den ständiga frågan om barn och grönsaker...

Mars.


Vi gick på en efterlängtad konsert med Ryan Adams och var på dejt i Liverpool. Jag skrev brev och så var jag inte alltför sugen på att gå på bröllop men det blev kul ändå! Alfred hade en stor nyhet att berätta och vi var så glada! Jag funderade på den perfekta åldern mellan syskon och så blev det vår! Jag försökte äta bra och så läste jag något kul om namn.

April.


Vi åkte till ett vårigt Sverige där vi firade påsk och njöt av ledighet. Vi begav oss ut i vitsippshavet i skogen och Alfred höll kontakten med pappa. Alfred fiskade efter fish and chips i sjön och så visade jag en liten video. Det var härligt väder i England och så visade jag upp några nyheter i hemmet.

Maj.


Vi njöt av en ledig långhelg innan vi förberedde oss för Italien! Vi firade min födelsedag i Verona och njöt av god mat och att få träffa en massa kompisar från München! När vi kom hem därifrån åkte vi till Liverpool innan det var dags för Alfred och mig att packa ihop oss för en lång semester i Sverige!

Juni.


Det var inga direkta sommartemperaturer i Sverige till att börja med, men vi njöt av härlig natur och ett dygn i Göteborg med Pernilla! Sen fick vi lite bättre sommarväder, vilket vi njöt av och så åkte vi på utflykt. Alfred och jag flög upp till Östersund för en helg innan Engelsmannen kom till Sverige för att fira midsommar och göra en till utflykt. Sen var det dags för det årliga besöket på Lerbäcksteatern.

Juli.


Tillsammans med kusiner och mostrar tog vi en lillsemester till Linköping och så hade maken och jag en dejt i Örebro. Vi åkte till Julita och njöt av sommaren. Jag var höggravid, Alfred badade och så var vi i blåbärsskogen. Alfred lekte med min gamla dockvagn och så njöt vi av Sverige innan vi reste hem. Jag visade upp mina djur och blev lite galen på svärföräldrarna.

Augusti.


I väntan på Anders så avnjöt maken och jag en afternoon tea i Liverpool och Alfred lekte på stranden. Vi fixade till en bebishörna i vårt sovrum och så gjorde jag en mini makeover hemma. Jag funderade på blogg vs. instagram medan vi njöt av härliga sommardagar. Vi väntade på bebis, det var 40-talshelg här i Lytham, jag gick över tiden och så kom han äntligen, vår älskade Anders!

September.


Mitt i bebisbubblan började Alfred skolan och mina föräldrar kom på besök. Jag förundrades över att ha två barn, vi myste och umgicks och så skrev jag om Anders förlossning. Tiden gick fort med en nyfödd, jag åt paj som om jag fick betalt för det och så hade vi en vacker dag på stranden. Jag tipsade om bra saker att ha till bebis, vi var på lekplatsen och så njöt vi av en riktig indiansommar. Alfred gillade skolan och så hann Anders med att bli 1 månad gammal!

Oktober.


Vi spenderade en helg i Liverpool och jag förklarade min kärlek för instagram. Jag bakade kanelbullar med pumpa, vi hade en fin helg och så tog vi bilder till Anders pass. Vi fick besök av min syster med familj och jag njöt ordentligt av den här första hösten med Anders!

November.


Vi åkte till the Lake District, det var en vacker höst i England och vardagen knallade på. Jag pratade om skolan i England, planerade julkort och blev fångad av en stormvind. Vi fick besök och blev sjuka, det blev julfint i Lytham och så skrev jag om glädjen att ha två barn.

December.


Äntligen var det dags att öppna chokladkalendern! Min dator gick sönder och jag snackade zen, vi körde lite julförberedelser här hemma, vi hade några mysiga stunder och så var vi i Sverige och firade jul!

8 kommentarer:

Channal sa...

Ett fint och händelserikt år. The lake distrikt måste jag komma till!

Vacker trettondagsafton till dig! KRAM Anna

Anonym sa...

Härlig summering! Delade upp min på fyra inlägg men annars samma stuk som din.
Bloggen är en fantastisk dagbok!

Miss Marie sa...

Anna - ja, väldigt händelserikt! The Lake District kan jag rekommendera! :)

Brysselkakan - visst är den! Underbart att ha!

Hemma på Sjuan sa...

Mycket som hänt under året för er. Hoppas ni fått lite mer vintrigt hos er, här är det snö och kallt. Kram

Desiree sa...

Vilken fin summering av året som gått. Ett händelserikt år och det största och finaste naturligtvis söte lille Anders. Tycker att Lake District ser så vackert ut. En plats jag har fått upp ögonen för tack vare din blogg. Må ni få ett riktigt bra och fint 2016.
Kramar!

Miss Marie sa...

Hemma på Sjuan - ja, mycket som hänt! Tror tyvärr inte vi får så mycket mer vinter här!

Desiree - ja, Lake District är härligt! Anders var definitivt årets höjdpunkt! :)

Annika sa...

Ja, vilket år!
Snacka om att det hände en del i ditt liv!!
Vill också åka till The Lake District. Den platsen skulle jag älska. OCH OOO vad Alfie är lik dig, och OOO vad Anders är LIK sin pappa!!!

Miss Marie sa...

Annika - kul att höra, får annars mest höra att båda är lika maken! :) Ja, spännande år för oss!