måndag, februari 29, 2016

Oscars 2016



Vi måste ju börja med Alicia Vikander som faktiskt VANN en Oscar! Hur coolt är inte det?! Och som hon glittrade i vacker klänning från Louis Vuitton. Jag vet att den fick lite negativ kritik, några liknande den vid Belles klänning, från Skönheten och Odjuret, men det tycker jag inte behöver vara något negativt! Hade jag chans att vinna en Oscar hade jag nog också velat ha en riktig prinsessklänning. Färgen är fantastisk också, något mellan vanilj och citron, den passar henne perfekt. Hade jag fått välja hade nog håret fått vara lite glammigare, men det kanske blir lite mer ungdomligt så som det är här!


En som alltid är glamourös ut i fingertopparna är Cate Blanchett, hur fantastisk är inte hennes klänning här? Kan tänka mig att det är en riktig dyrgrip, liksom de fina örhängena. Vacker pastellig färg också, 


Naomi Watts glittrade vackert, både klänningen och de fantastiska smyckena! Hur många diamanter tror ni det är i halsbandet? 


Oliva Munn bjöd på färg! Hon klär fantastiskt bra i starka orange/gula färger (som ni kan se här, här, här och här) och jag gillar hur hon har matchat läppstiftet perfekt. En enkel håruppsättning, som jag gärna skulle vilja se bakifrån, är fint till.


Gravida Emily Blunt glittrade också, i en vacker ljusrosa klänning med påsydda pärlor. Här tycker jag sminkningen var underbart fin, den matchar perfekt med hår och klänning. Tummen upp!


Ladies in White var Lady Gaga i en vit byxklänning, Olivia Wilde i en klänning som jag inte tycker är något vidare vacker och så Rooney Mara i glittrande isvitt med mörk mun.


Saoirse Ronan i glittrande sjögräsgrönt, Margot Robbie i glittrande guld, Daisy Ridley i glittrande silver och Julianne Moore i svart med glitterdetaljer.


Kate Winslet i... tja, något slags oljetyg? Inte vackert åtminstone. Sofia Vergara i kungligt blått och Jennifer Garner i svart.


Vinnaren Brie Larsen i blått, Jennifer Lawrence i spetsigt svart, och så Reese Witherspoon och Tina Fey i matchande lila. Jag gillar inte Reeses klänning, fast det kan ju vara smidigt att ha haklapp inbyggt i klänningen förstås...


Rachel McAdams i grönt och Heidi Klum i lila och vitt.


Gravida Chrissy Teigen i ett blomstrande fodral, Kerry Washington i vitt och gråsvart och Mindy Kalling i blått och svart.


Amy Pohler i broderat svart, Charlotte Rampling i grafiskt grått, Isla Fischer i mormors nattlinne, Sophie Turner i silvrigt fodral och Lily Cole i ett lite mer futuristiskt aluminiumfodral.


Och så några stiliga herrar! Eddie Redmayne, Leonardo DiCaprio, Jared Leto, Henry Cavill och Jason Segel.

Vilka är era favoriter? Och har jag missat någon som var fantastiskt fin?

5 kommentarer:

kalaslotta sa...

älskade Cate's blåa dröm. En sån klänning som typ bara hon kan bära upp. Alicia var age approperiat och så ursöt. Hennes tal...åh man blir ju stolt som en tupp att hon representerar Sverige.

Kate var snyggare på levande bilder än på stillbilderna...hennes reaktion när Leo vann...kärlek, äkta äkta kärlek.

Lady G gjorde det starkaste musikaliska framträdandet någonsin i min bok. Tänk, hon har sjungit nationalsången på Super Bowl, vunnit en Golden Globe, gjort en Bowie tribute på Grammy's och nu det här på Oscars..vilket år hon har. Det är hon värd.

Jag är lite ledsen å Stallons vägnar, han borde ha vunnit bästa manliga biroll, jag tycker han gör en FANTASTISK ROLL i Creed. Bättre än vinnaren gjorde i Bridge of Spies som iofs är en grymt bra film den oxå.

Bästa film Spotlight var väl oväntat men attans vad jag är sugen på att se den..verkar grym.

Sen är det lite intressant att ingen uppmärksammar att av alla de priser som Mad Max fick så gick de flesta till kvinnor. Det är stort.. Jättestort.

Oscars må vara very very white i år men kvinnorna tog hem segern på andra plan.

Vet du, dina galasvep är mina absoluta favoriter, tycker du täcker det så himla bra. Bättre än alla de där sk proffsbloggarna. Heja Marie!

KRAM

Ullis sa...

Lustigt, du och Ebba von Sydow och Emilie Porat har samma åsikter. De gillade Alicias klänning och det enkla håret till den. De dissade även Kategori Winslets dress. Heidi Klum var ju urtjusig. Många snygga klänningar och gravida Emily Blunts var ju vacker. Och visst var det härligt att svenska Alicia knep en Oscar. Heja.

Miss Marie sa...

Lotta - åh jag älskar ditt uttömmande svar! :) Jag hade missat Mad Max-tjejerna, heja heja! Gillar ju Kate, men på bilderna är det inte snyggt, tyvärr! Alicia och Cate, alltid fina! :)

Ullis - nej vad trist att vi tycker lika! :)

Anonym sa...

Missade att se Oscars live i år, då jag jobbade...så nu får jag bara gå på bilder
Alicia WOW. Älskar den! Den gula färgen är helt rätt. Skönheten är min favorit bland disneyprinsessorna så hon får likna henne hur mycket som helst =)
Cate- Superfin!
Olivia Wilde- No! Gillar inte alls så urringning.
Kate Winslet- Vad hände? Ser urtråkigt ut. Klänningen är inte fin alls. Ser ut som en klänning man hade på skolbalen typ. Varför har hon inte håret uppsatt, ser oglammigt ut med utsläppt sådär.
Heidi Klum. Blä! Ser hemskt ut.
Jag gillar faktiskt Isla Fishers klänning =) Den hade jag kunnat tänka mig att ha!
Har sett Charlize Therons röda skapelse och den saknar jag här, för den tyckte jag också väldigt mycket om.

Männen är stiliga, men inte så förtjust i Jared Leto röda ros? eller vad det nu är.

/Pernilla

Miss Marie sa...

Pernilla - visst är Alicia fin! Charlene hade jag visst missat här, oups! Hon är alltid tjusig, även om jag inte är superförtjust i såna urringningar. Du skulle nog passa bättre i Islas klänning än vad hon gjorde! :)