måndag, maj 08, 2017

En majdag i LiverpoolNär det var första maj var vi lediga och spenderade dagen i Liverpool. Huvudsakliga ärendet var att hämta hem vår nya "bean to coffe"-kaffemaskin, men vi hann också med lite museum! Här ovan ser man två av de maffiga byggnaderna som står längs med floden Mersey. I den närmsta byggnaden ryms bland annat svenska konsulatet, dit fick vi gå för att registrera Anders födsel för att kunna få samordningsnummer till pass. Byggnaden längst bort kallas The Royal Liver Building, och på toppen ser man fantasifågeln Liverbird, en korsning mellan örn och skarv tydligen, som har blivit symbolen för Liverpool. Stadens ena fotbollslag, Liverpool FC, har den till och med som sin symbol. 


Inne på Museum of Liverpool så kan man se den här kopian av en Liverbird i naturlig storlek. Ganska imponerande! Numera är fåglarna på taket säkrade med linor så att de inte ska trilla ned, det blåser en hel del däruppe!


Lite överallt i Liverpool finns dessa Super Lambananas. Ja, precis som namnet säger så är det en korsning mellan lamm och banan, glasklart! De var lite kontroversiella när de kom till Liverpool i slutet av 1990-talet, men nu känns de som en självklar del av staden. Anders kan inte riktigt bestämma sig för vad han tror att de är, i ena sekunden morrar han för att i nästa stund ropa muuuuu! Söta är de, i vilket fall som helst!


Området kring Albert Dock i Liverpool är verkligen värt ett besök. Ett stenkast från shoppingen och med mycket att erbjuda. Restauranger och flera museum, Alfreds favoriter är ovan nämnda Museum of Liverpool och även Merseyside Maritime Museum.

2 kommentarer:

Annika sa...

Kul med en resa till Liverpool.
OCH fåglarna är ju läckra!

Ullis sa...

Härliga bilder från Liverpool