onsdag, augusti 23, 2017

Vi flyttar!


Jag var tvungen att scrolla lååångt tillbaka för att hitta senaste inlägget som inte var ett söndagssvep, ända till slutet av maj! Ja, det har varit stiltje på bloggen, men inte stiltje i livet. Ni som följer med på instagram är lite mer up to date, men för er som bara läser här på bloggen så kan jag meddela att vi ska flytta till Sverige! Det är läskigt och roligt på samma gång, det är så många känslor att hantera att det knappt går, men i måndags städade vi ur huset i Lytham och nu bor vi hos svärisarna i några dagar innan resan hem till Sverige går på söndag.

Den 24 juni 2016 var midsommarafton i Sverige, och i Storbritannien var det dagen efter brexit-omröstningen, och till i stort sett allas förvåning hade britterna röstat för att lämna EU. Engelsmannen och jag var så besvikna, och Engelsmannen utropade: "that's it! I'm applying for a job in Sweden!" Och på den vägen är det. Det har tagit oss 14 månader att komma hit, och även om det var Engelsmannen som var mest aktiv i beslutet att lämna Storbritannien, jag tyckte vårt liv i Lytham var ganska bra, så har jag också kommit till insikten att Sverige nog passar oss bättre som familj. Vi lämnar definitivt inte England för att vi inte gillar landet, tvärtom, men vi har vägt fördelar och nackdelar mot varann och det här känns bra. För tillfället om inte annat! Vi har alltid sagt att vi någon gång skulle vilja bo i Sverige, och om Engelsmannen förlorar rätten att fritt flytta till ett annat EU-land i och med brexit, så kan det försvåra en eventuell framtida flytt. Vi fick ett definitivt besked om flytt innan sommaren, så de senaste månaderna har gått till att få ihop allt praktiskt vad gäller flytt, när vi flyttade från München var det Engelsmannens jobb som skötte allting, men nu får vi fixa allt själva! Det är inte helt lätt, kan jag meddela. Vi kommer bo en månad hos mina föräldrar och sen har vi hittat boende i Linköping (en annan gång ska jag blogga om bostadsköerna i Sverige, det är galet!). Än så länge har vi inte bestämt skola till Alfred, enligt svensk skola ska han börja förskoleklass nu, men han är långt före akademiskt, så jag tror det är lugnt att han börjar lite senare. Planen är att ha en skola tills vi flyttar till Linköping.

Så det är en liten uppdatering om vad som händer här. Förhoppningsvis kommer bloggandet igång lite mer, viljan finns där om inte alltid tiden! Jag kommer säkert klaga över mörkret i Sverige i höst, det är inte optimalt att flytta till Sverige på hösten när man har allt det mörka framför sig...


Alfred är glad över att flytta till Sverige och Anders tycker bara allt är så spännande!

9 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Det kommer bli toppen!

Christina sa...

Wow! Så spännande! Jag har faktiskt undrat varför det har varit så tyst på bloggen. Skönt att höra att allt är bra!

Madeleine i USA sa...

Stort steg med många om och men, men det kommer bli jättebra och jag önskar er lycka till! Spännade att följa er resa i Sverige.
Kram!

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - vi hoppas det!

Christina - allt är bra! :) Spännande tider framför oss...

Madeleine - ja, med barn är det ju inte lika lätt som utan, allt måste planeras lite mer!

Annika sa...

När jag såg det på instagram i sommar blev jag så paff! Men ändå inte kanske. Vet ju att ni trilskats med Brexit.
SÅ coolt, Marie! SÅ roligt att flytta hem ändå. Förstår att du kommer att SAKNA!!! Det skulle jag också göra om jag lämnade USA, men jag tror INTE att jag skulle ha problem med ngn återanpassning hemma. Men, det är lätt att säga det, jag har aldrig gjort det. HOPPAS att du kommer att blogga massor hemma, om allt. Det ska bli så intressant att följa er flytt.
Ska killarna gå på internationell skola nu?
Min systerdotter pluggar i Linköping i hela fem år till!! Hon gillar det skarpt. Hon har tom köpt lgh!!
Har en god vän som bor i stan också. Hon flyttade dit med sina tre killar efter 12 år i US. Vet att de går på en internationell skola i Linkan där mkt av undervisningen är på engelska.
Så spännande, Marie. HOPPAS verkligen att bloggen kokar i höst.

Channal sa...

Visst var det i Linköping din man kom till dig första gången. Du pluggade där! Så romantiskt! Välkomna till vackra Östergötland! Kanske ni åker någon dag längs med Bråviken till Kolmårdens djurpark :-)

Det kommer bli så bra för er! Nästa helg ska vi till bondens marknad på yttre borggården i Linköping. Jättemysigt! Där har de blåbärssylt med choklad. Mums!


KRAMAR Anna

Molly P sa...

Oj, spännande! Och läskigt såklart. Men jag tror det blir finfint. Ska bli kul att få se Sverige genom dina ögon nu när du bott utomlands så länge. Lycka till!

roth phallyka sa...

allt är bra! :) Spännande tider framför oss...


แคมฟรอก

Miss Marie sa...

Annika - Ja, det finns en internationell engelsk skola i Linköping, den är från åk 4 så det dröjer ett tag! Men vi hoppas såklart de får en plats där. Ja, ska försöka blogga så mycket jag kan! :)

Anna - yes, så var det! Vi hoppas upptäcka Östergötland, finns så mycket fint där!

Molly - ja, spännande och läskigt! 8 år sedan jag bodde i Sverige senast...

Roth - :)