torsdag, november 12, 2009

Teknik


Det bästa med att vara expat på 2000-talet är ju tekniken. Jag älskar MSN och Skype, det är så himla lätt att hålla kontakten med folk på så sätt. Det spelar ingen roll att man sitter i olika länder, det funkar ändå! Visst är mejl också bra, men MSN och Skype gör det hela lite mer verkligt. Som idag, då pratade jag med Max och hans mamma. Max berättade om deras promenad i skogen och hans mamma fick vara med och översätta! Det kändes nästan som att man var där, hos dom. Lite grann iallafall. Och det stillar ett längtande mostershjärta. Lite grann iallafall.

5 kommentarer:

Annika sa...

Jag är nog den enda som icke har skype...och jag vet inte varför.
MSN har jag och ibland är det verklgien KUL att live-chatta där!!
Överhuvudtaget har världen krympt sen jag kom hit...1990 var det bara snailmails och telefon som gällde....och det var sviiiindyrt att ringa, det är det ju icke längre. kostar nästan inget alls...

Miss Marie sa...

Annika - Jag har skype därför att MSN inte alltid funkar! Funkar inte MSN funkar Skype och vice versa (oftast). Telefon är billigt, om det är fast telefoni vill säga! Mobilt är svindyrt! Och eftersom många vänner o familj enbart har mobil så går det inte med vanliga telefonen... då är det bra o billigt med skype!

Anonym sa...

Jag tror det syns på näsan oh kinderna (rosiga) att de varit ute i skogen och haft det härligt.
Visst är det bra med skype och MSN, utan dem skulle livet vara mycket tråkigare. Nu träffas man ju, utan att träffas fysiskt, i alla fall och det är härligt.
Kram /ullis

Anonym sa...

Haha vilken tjusig bild du fångade oss på. Ja visst är det kul m msn o skype. Hur skulle vi annars klara oss utan mosters alla roliga påhitt på dataskärmen, då Max skrattar högt!! Vi saknar dig massor. Puss & kram från Max o hans mamma

Miss Marie sa...

Ullis - jag tror säkert att Max vill berätta för mormor om deras promenad också! :)

Max o hans mamma - precis! För jag ser hur kul som helst ut via web cam! :D