onsdag, maj 26, 2010

I heart London

Åh, vad jag gillar London! Det är en sisådär 10-12 år sedan jag var där och jag hade glömt vilken underbar stad det är! Självklart blev det inte sämre av att vi kom till ett sommarsoligt England. Det var svettigt och varmt att gå runt i London, men det var det väl värt. Och efter ett tag vänjer man sig helt enkelt vid svettdoften...

Skälet med resan var att fira Engelsmannens farmor som fyllde 89 år, så vi bodde lite söder om London hos Engelsmannens moster och åkte in till London två dagar och sov på hotell. Vi gick och vi gick och vi gick, det finns verkligen hur mycket som helst att se i staden. Har ni aldrig varit där kan jag verkligen rekommendera ett besök! Vi hälsade på hos både drottningen och premiärministern, men varken Bettan eller David ville fika med oss. Lite taskigt kan man tycka, men c'est la vie!

På Harrods gick vi runt och njöt, vilken fantastisk affär det är! Starkaste minnet jag har därifrån är när jag var i London för första gången med familjen, när jag var runt 11-12. Då hade pappa shorts och ryggsäck och min syster hade en magkort tröja, så dom fick inte komma in! Så då struntade vi i det hela. Nu har de inte lika hårda regler, men har man ryggsäck ska man bära den i handen och de har rätt att avvisa några som de tycker är oanständigt klädda. Så passa er!

Vi njöt av att gå runt i mathallarna, där är Harrods som inga andra. Vi var nog dock ganska ensamma om att gå runt och kommentera hur billigt allt var, men är man vana vid de bayerska priserna på kött så är det billigt på Harrods! London har en hel massa härliga parker, så fort vi gick förbi en så satte vi oss ner och njöt en stund och solade. På kvällen gick vi vid St James's Park, bortanför Buckingham Palace, och det var så härligt att se alla londonbor som hade picknick där. Innan vi gick tillbaka till hotellet så promenerade vi genom Westminster och såg Big Ben, House of Parliament och London Eye.
I värmen blev det inte så mycket shopping gjord. Ni kommer ihåg att jag tjatade om att jag skulle till Anthropologie när jag var i London. Tror ni att jag gjorde det? Nej, såklart inte. Jag skyller på solsting, för annars vet jag inte vad det kan vara! Hur kunde jag glömma det?! Attans.
Om vi hade frusit hade vi kunnat handla kombinerade täcken och handväskor hos Chanel. Hur fult som helst, och jag undrar vem som betalar dyra pengar för så fula väskor? Tack och lov så var det varmt och vi slapp fundera på att köpa täckväskor...
Nu vill jag tillbaka till London! Det finns så mycket som vi inte hann med den här gången! Jag skulle utan problem kunna spendera en hel vecka i London, det finns så mycket saker att göra och att se. Och som sagt rekommenderar jag verkligen ett besök till denna underbara stad!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig, visst är London en härlig stad, trots att den är så stor. Dit kan man åka hur många gånger som helst utan att tröttna./ullis

Marie sa...

Ullis - ja, man kan nog alltid hitta något nytt där!

storasyster sa...

Nu blir ju jag oxå jätte sugen på att åka till London. Vill du bli min guide?!

Marie sa...

Storasyster - nu är ju inte jag världens bästa guide, jag följer bara med Engelsmannen runt! :D Men jag följer gärna med! :D

Annika sa...

Jag med!!
Jag vill också dit!
Blir supersugen då jag ser dina bilder!!
FINT!!

Marie sa...

Annika - jag kan verkligen rekommendera det! Går ju bra flyg från Stockholm så kanske borde passa på att åka när ni är där i sommar? :) Jag tycker det är en så mysig stad eftersom den är står men ändå ger en väldig myskänsla!

Anna sa...

Åh jag bara älskar London! Bodde där ett år när jag var yngre. Jag längtar ständigt tillbaka.

Marie sa...

Anna - jag kan verkligen förstå det! Vore jag i en annan del i livet skulle jag verkligen kunna tänka mig att bo där!

Pernilla sa...

Åh, vilka härliga bilder. Blir lite sugen på att åka dit igen. Jag var ju ändå där förra året så det är inte så längesen =) men min kära sambo har aldrig varit där.
Skrattade gott åt ditt minne av Harrods...gjorde dom så förr alltså?? =)

Desiree sa...

Underbara bilder! Åh ser så fint och härligt ut. Jag har faktiskt aldrig varit i London men det är helt klart en stad jag vill besöka mycket gärna. Det får bli så när vi åter bor i Europa. Ni verkar ha fått en toppenhelg där och hunnit med massor. Superfina bilder och verkligen inspirerande. Nu känner jag att jag skulle vilja åka dit med en gång.
Kram

Linnéa sa...

Vilka underbara foton!

Marie sa...

Pernilla - då får du visa Johan London! Och passa på med Paris på samma gång, inte så långt emellan! ;) Japps, så gick det till på Harrods på nittiotalet! Då fick inte kreti o pleti komma in i affären... ;)

Desiree - ja, ni får passa på när ni flyttar tillbaks till Sverige! Inte så dyrt att åka till London därifrån!


Linnéa - tack!

Ninnie sa...

Ni ser verkligen ut att ha haft det härligt och underbart i London! Vi hade planer på att resa dit nu i juni, men så kom askmolnet o vi tvekade på att boka flyg då. Sen, när askan försvann, var priserna väldigt mycket högre så det blev för dyrt tyckte vi...Lite synd, men det får bli en annan gång. London är verkligen en mysig stad, trots sin storlek. Jag har varit där två gånger, men åker gärna dit igen!
Ditt bildcollage från resan är verkligen inspirerande och fint!

Channal sa...

Vilka jättefina kollage du har gjort! Jag älskar London. Jag var där i somras med mina döttrar. Härlig bild på dig i gräset =) kram Anna

Marie sa...

Ninnie - usch, vad tråkigt att ni inte hann boka! Men London står ju kvar, kan alltid resa en annan gång! :)

Anna - Tack! Visst är London härligt!

Millan sa...

Ja jag haller med! Och dina fina fotn fick mig att langta dig ordentligt nu. Far bli en trip i host tror jag... jag ar ju bara 2 timmar bort trots allt. Dock skulle jag aldrig vilja bo i London igen.. utan bara turista i. kram

Marie sa...

Millan - oj, så nära! Jag är lite avis! :) Men jag håller med, tiden då jag skulle vilja bo i London är förbi...

storasyster sa...

Alla vill visst åka till London nu. Du har gkort oss så avis ;) lyckliga du som fick uppleva storstaden i sommarvärme och med din älskade!!!

anna of sweden sa...

Välkommen tillbaka. Har saknat dig här i bloggvärlden. Vad mysigt ni verkar ha haft det! Superfina bildcollage som vanligt!

anna of sweden sa...

Kom just på att jag redan hälsat dig välkommen tillbaka. Men det är väl okej att dubbelhälsatillbaka ..? :D