onsdag, januari 19, 2011

Messy

Sofi Fahrman visar innehållet i sin väska (snygg väska förresten!) och jag ryser! Är det något jag avskyr så är det en väska där allt mellan himmel och jord finns, och ägaren inte har en aning om vad som finns i väskan. Burr! 


Det är fördelen med att byta väska så ofta som jag gör, jag vet exakt vad som finns i väskorna. Plånbok, mobiltelefoner, nycklar, glasögonfodral och en liten necessär, kanske paraply om det luktar regn, sen är jag redo. 

9 kommentarer:

Desiree sa...

Ja det är dumt att kånka omkring på en massa i onödan. Jag har det du har och sedan en liten fick almenacka också och lite pennor samt passerkort till jobbet.
Kram!

brysselkakan sa...

Så lite som möjligt! Varför kånka runt på halva livet i väskan?!
Kom just på att jag måste städa ur min... ett rör med socker från ett fik har gått sönder i botten på den... varför jag har det i väskan? Samlar lite till och från på sådana! Just nu mest från!

Millan sa...

Jag far lite panik nar min vaska blir for stokig. Kanns som om jag tappar kontrollen helt nar jag inte vet var grejer ar...Far mig inte alls att lata som ett kontrollfreak ;-).

Intressant inlagg nedan. Jag ar av samma asikt som dig och har inte forsokt styra barnen i vad de leker med. Men mina barn har blivit valdigt typsikt pojke och flicka. Nils leker pa ett helt annat satt an SOfia och har alltid gjort. Han har alltid alskat allt vad bilar och bollar heter och kan sitta i timmar och rada upp sina bilar och leka med dem. Sofia har inget intresse alls, fast hela deras rum ar fullt av bilar, garage och annat. Hon har tagit rollen av 'mamma' i alla lekar och skulle hon mot formodan ta upp en bil sa ar det for att vyssja den i famnen eller lagga den med en filt over och latsas att hon forsoker somna den.

Det ar lite underligt faktiskt att det blivit sa har. For deras satt att leka borjade redan innan de borjade pa dagis och skola och bara var hemma hos mig och Ben.

Men sa fort de borjar skolan sa borjar de identifiera sig med andra och vill gora likadant som sina kompiar. Nils som alltid alskat rosa kom hem haromdagen och sa att han inte kan tycka om det langre for 'pojkar FAR inte tycka om rosa - det ar en tjejfarg'. Suck!

Josses den dar mostern later verkligen som ett skrackexempel. For visst kanns det ibland som om engelsmannen ligger en generation efter i konsfragor, men det ar inte ofta man hor sadana saker!!

Kram

Marie sa...

Desiree - ja, väskan måste ju bli grymt tung om man ska släpa runt på en massa saker man inte behöver! Den är ju tung nog som den är... :)

Brysselkakan - haha, man vet aldrig när man kan behöva lite extra socker! ;)

Millan - jag är inget kontrollfreak i vanliga fall, men när det kommer till min väska blir jag lite stressad om den är stökig! :)

Det är ju inte enbart föräldrar som "uppfostrar" barn, utan människor runt omkring också, släkt, vänner osv, så det är ju inte konstigt att barn ändå får sina traditionella könsroller. Jag tycker heller inte det är nåt fel att killar gillar bilar, bara det att jag tycker det är tråkigt att killar måste gilla bilar just för att de är killar! Man hör många som säger att det ligger i generna hos killar att gilla bilar o brum brum, för det vet ju alla att till och med grottmänniskorna lekte med bilar! ;)

Nej, som tur är hörs de gamla stofilerna inte så ofta, men när de säger nåt så är det svårt att inte sätta i halsen!

Annika sa...

Vet du vad jag fick av K i julklapp? En purse organizer som man vackert tar in och ut väskan för att sätta in nästa. Som en väska i väskan. Har inte hjärta att säga till henne att det är en helt onödig pryl, som är jobbigare än man tror att baxa in och ut i en ny väska, men ideen är god.
Ja, jag fattar inte heller varför man ska släpa runt på tusen och en grejjer en väskan. Tungt om inte annat, och jobbigt bökande då man ska hitta ngt.

Lisa sa...

Hm.. jag försöker halla ordning. Men maste erkänna att ibland blir det lite kaos ända!

Marie sa...

Annika - en purse organiser är ju en bra idé, men jag kan förstå att det kanske blir lite bökigt ändå...!

Lisa - tipset är att byta väska ofta, då håller man det rent! :D

Sofia sa...

Håller helt med dig! Jag är också en av dem, få verkar det som, som aldrig har en massa junk i handväskan. Dessutom har jag en likadan som Sofis och gillar den skarpt ;-)

Marie sa...

Sofia - ut med junken! O lite avis på dig för den väskan! Riktigt snygg! :)