lördag, mars 26, 2011

Shabby Chic


En av de som anammade begreppet Shabby Chic tidigt var Rachel Ashwell som började inreda i den stilen sent 80-tal. Bilderna ovan är från hennes hem i London, och hur snyggt är inte det?

Jag är väldigt svag för den här stilen, den är ju väldigt vacker på bild och så gillar jag idéen att använda det man har och att även slitet kan vara snyggt! Jag skulle gärna flytta in i hennes hem på studs, så vackert!

5 kommentarer:

storasyster sa...

NJa jag håller inte med dig om det man ser på bilderna. det känns nästan kallt o väldigt opersonligt. Själv föredrar jag lite mera färg!

Anna, Fair and True sa...

För mig är det lite för vitt. Men den nya shabby chic är tydligen att används gammalt i naturlig träfärg (alltså inte vitt), brunt glas, gamla lerkärl m m. Enligt ett inredningsreportage på TV härom veckan. Det gillar jag mer.

sevendaysaweek sa...

*sv: tack så mycket!*

Anonym sa...

Love it! Det där hade gärna fått vara mitt hem. Älskar klädskåpet med speglar.

Marie sa...

Storasyster - opersonligt skulle jag inte säga, men visst är det inte så mycket färg, men jag tror det är det som är grejen! :)

Anna - ja, först skulle ju allting målas vitt, vitt men nu är det ju mer inne att behålla furumöbler o annat i orginal o matcha med det. Också snyggt!

Seven days a week - :)

Pernilla - förstod att du skulle gilla det! Klädskåpet med speglar är ju to die for!