Det här receptet borde jag egentligen lagt upp igår, när ni där hemma fortfarande var lediga! Oh well, nu har ni något att se fram emot till helgfrukosten istället; supergoda frukostmuffins som passar lika bra som mellanmål. De blir inte lika matiga som dessa, men de här är minst lika goda!
12 stora muffins
3 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2,5 dl dinkelsikt
1,25 dl mjölk
1 dl olivolja
2 bananer
Frysta blåbär
Gör så här
Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins eller lägg i formar om du har det.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
- Blanda sedan ner mjölet, mjölk och olivolja till en jämn smet. Mosa bananerna och ha i.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till 3/4 med smet. Lägg i blåbären på varje muffins.
- Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
Receptet hittade jag här, och ändrade lite!
6 kommentarer:
Mumsigt! Tack för det! :)
Jenny - varsågod!
Får nog köpa med mig lite dinkel från Sverige nästa gång! Här lyser sånt med sin frånvaro...
Brysselkakan - finns det inte dinkelmjöl i Belgien? Här i Tyskland kan man köpa det överallt! Bra, tycker jag! :)
Finns säkert om man uppsöker någon alternativbutik med kravodlat och ekologiskt men i vanliga mataffären har jag inte hittat det...
Brysselkakan - ok, här är det nästan mer vanligt än vanligt mjöl!
Skicka en kommentar