onsdag, oktober 31, 2012

Halloween



Idag blir det inte mycket gjort här hemma. Igår kväll blev jag, pang bom, förkyld! Jag som trodde att mina supersmoothies skulle skydda mig mot alla höstbaciller, men fel hade jag! Alfred är dock pigg och glad, så idag på förmiddagen släpade jag mig till lekgruppen med honom. Han firade sin första Halloween utklädd till Darth Vader men verkade inte helt imponerad av kläderna. Ingen av barnen var särskilt imponerade av kläderna, men de gillade de pumpamuffins som Alfred och jag bakade igår och bjöd på idag. Alltid något. Imorgon far vi till England, om vi är friska, vill säga. Har någon nån superkur mot förkylning så får ni gärna hojta till!

Och ja, det ska finnas någon bild på Alfred som Darth, men jag orkar inte föra över bilderna just nu, så ni får en gammal. Ni kan ju låtsas att han är utklädd till Björne med sin snigel!

tisdag, oktober 30, 2012

10 år senare


Jag spenderade hela högstadiet och gymnasiet med att längta bort. Jag visste att det fanns något mer där utanför den skyddade värld jag levde i och jag ville uppleva det. Jag är absolut ingen äventyrare eller stor risktagare, jag väger alltid för- och nackdelar mot varandra och när jag gör något tänker jag på hur det påverkar människor omkring mig. Men Paris, det var helt för min egen skull. Mina föräldrar hade kanske hellre sett att jag hade börjat plugga direkt efter gymnasiet, men det visste jag att jag inte ville göra.

Paris var det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv. Utan tvekan. Hur klyschigt det än låter så var det i Paris jag lärde känna mig själv. Att vara au pair är inte världens roligaste jobb, men jag skulle uppmuntra varendaste en som vill se en bit mer av världen att ta chansen som au pair. Man får mat och boende betalt och så lite fickpengar så man kan uppleva den dära världen. Svårslaget.

Jag träffade många fina människor i Paris, en av dom har blivit en av mina absolut bästa vänner, och även fast jag inte har så mycket kontakt med de andra så kommer de alltid att ha en plats i mitt hjärta. Andra människor träffade jag bara någon enstaka gång, men jag kommer fortfarande ihåg dom, de är en liten bit i mitt livspussel.

Och den här hösten är det 10 år sedan jag flyttade till Paris. De 10 åren efter det har minst sagt varit händelserika. Jag har pluggat, bott i England, jobbat, gift mig, flyttat till Tyskland och fått barn, för att bara nämna de stora sakerna. Även om jag kanske önskar att jag hade gjort vissa saker annorlunda (why oh why slösade jag bort tid och studiemedel på en utbildning som inte var helt rätt för mig?) så har alla beslut och händelser ändå lett till det liv jag lever idag och det är jag otroligt tacksam för.

I Alfreds rum



Nytt i Alfreds rum är den här postern som jag hittade på Etsyoch det var kärlek vid första ögonkastet. När jag var liten älskade jag att fundera på vad som skedde i skogen när vi människor inte såg. Visst finns det troll och visst kan djur dansa och spela instrument! Jag hoppas Alfred kommer gilla den lika mycket som jag gör.


Ovanför gästsängen sitter samma gamla tavlor som förut. Jag gillar dom stenhårt! De två tavlorna till vänster kommer från The Love Shop och så Lisa Bengtssons fina tax. 


Vid Alfreds säng hänger lite olika tavlor.


Den här tavlan hängde hemma hos min mormor och jag har alltid gillat den. Den är så liten och söt. När hon dog fick jag överta den och nu har Alfred den.


I mog di. En bayersk variant av Ich liebe dich.


I fönstret finns en skylt...


... en fågel...


... och så min gamla sparbössa. Tom än så länge!


Alfred gillar sitt lilla zoo. Träfigurerna har jag köpt på hantverksmarknader i Sverige, dom är både fina att titta på och Alfred tycker om att leka med dom! Ett tag var alla hästar och nu är de grisar. Well, well.


På anslagstavlan sitter en liten dikt som Alfred fick i samband med sitt dop. Fin.


Den här fina träpallen har Alfred fått i för tidig julklapp. Den gillar han att klättra på!

måndag, oktober 29, 2012

Sno stilen: Lily Aldridge



Lily Aldridge är modell för Victoria's Secret, gift med Kings of Leons Caleb Followill och nyblivna mamma till lilla Dixie. Jag gillar hennes höststil!

Svartvit stickad tröja från Topshopjeansskjorta från H&Msvarta jeans från H&M,, läderväska från Åhlenssko från Åhlens och solglasögon från Topshop.

Och så kom snön...



Förra helgen hade vi 20+ och solsken, den här helgen bjöd på snö och minusgrader. Alfred ville gärna gå klädd så här hela tiden, men så fort vi kom upp från tunnelbanan var det på med overallen! Jag köpte förresten den fina gula koftan från H&M, blandning av ull och kashmir, så den ska Alfred få vara fin i vid jul och bröllop!


Alfred var inte helt nöjd med att behöva ta på sig overallen. Och jag håller med! Vinterkläderna är det minst roliga med vintern!


Overallen är förresten densamma som han hade förra året. Strl 80, 9-12 månader, passar lika bra i år! Tack för det, säger vi!


När det är kallt ute är det skönt att värma sig med daddys varma choklad från Starbucks! Mums, säger Alfred!

Grön monstersmoothie



Ibland underskattar jag min son. Jag trodde inte att han skulle gilla den här smoothien, men ack så fel jag hade, han sörplade glatt i sig. Inspirationen kommer från My New Roots superba mojitosmoothie. Det kanske låter lite läskigt med en grön smoothie, men prova, den är god!

1 stor smoothie eller 2 små

1 näve färsk eller några bitar fryst grönkål
1 banan
1 dl blandade tropiska frukter (gärna ananas)
1 passionsfrukt
10-15 myntablad
1/2-1 msk spirulina
2 dl kokosmjölk
eventuellt några isbitar

Mixa allt i någon minut och drick. Gott!

söndag, oktober 28, 2012

Söndagssvep, 28 oktober 2012



God morgon söndag! Och alla ni mammor, läs den här fina artikeln


den här lägenheten skulle man bo!


Världens sötaste renmössor!


Fina accessoarer till resan hittar man hos Bombay Duck.


Ryggsäck alltså, att vara eller inte vara? Är den så här snygg som den från WERA hos Åhlens så vill jag gärna ha en! Upp på önskelistan inför jul!


Superfin bricka från Famille Summerbelle. Print av New York men gjord i Sverige. Det borde ju vara den bästa kombinationen!


Jag gillar verkligen Instagram! Vill man göra nåt fint med bilderna man tagit där så kan man göra om dom till magneter hos Stickygram. Kul!


 Det här måste väl vara drömmen för kreativa barn? En gigantisk stor poster som man får måla in själv! Från OMY.


 Jessica Biel har gift sig med sin Justin, iklädd en rosa och väldigt volangig klänning och med vitklädda tärnor.  Hon är inte först med rosa brudklänning, redan för 10 år sedan bar Gwen Stefani en rosa-vit klänning och sedan dess har Reese WitherspoonAnne Hathaways och Portia de Rossi också burit rosa!


Hilary Duff bär sonen Luca i bärsele och Chanel-väskan på axeln. Man måste gilla den kombon!


Jennifer Aniston och Isla Fischer satt bredvid varandra på en modevisning och som vanligt kan jag inte låta bli att undra vad de pratade om! Kanske de diskuterade svarta väskor? Eller det faktum att Jennifers förlovningsring är löjligt stor? Vem vet...


Äntligen är den här! Som jag har längtat efter dig, Daniel... Skyfall ska jag se snarast möjligen!


På onsdag är det Halloween! Då är det dags att baka några skelettkakor och skrämma någon!


Mmmmmmacarons! Hoppas ni får en finfin söndag!

fredag, oktober 26, 2012

Feuerwehr



"Ne-na!" Ja, Alfred har fått sin alldeles egna ne-na, f'låt, brandbil alltså. Det märks att han är en storstadskille, bland hans första ord märks bland annat "taax-iiii!", och så pekar han på dom. Engelsmannen försöker också lära honom att säga "porsche" när han ser just en porsche, men just nu säger Alfred "borsch" så fort han ser en någorlunda sportig bil. Jaja, Rom byggdes inte på en dag... Hursomhelst, Alfreds nya loppisfyndade brandbil, hur fin är inte den! Komplett med brandstege och brandman. 


torsdag, oktober 25, 2012

Sista cykelturerna



Här i München njuter vi av hösten. Till helgen har vi blivit lovade snö, regn och minusgrader, så då åker blommorna in i skyddande tältet och cykelsadeln får lägga sig att vila tills det blir varmare igen. Vi cyklar runt så mycket vi kan fram till dess! Alfred och jag har verkligen gillat cykelsadeln, så är ni på jakt kan vi varmt rekommendera Safe-T_Seat. Dyr men värd varenda krona. Vi gillar också blomsterstånden som står här och var i München, det gör det enkelt och lustfyllt att köpa lite färska blommor att pryda hemmet med, fint! Och efter en timmes cykeltur måste man ju fylla på lite energi med en smoothie, helt klart!


Sno stilen: Reese Witherspoon



Reese är riktigt höstfin. Jag kör också på hatt i höst!


Andra gången gillt, Madde!



Aftonbladet toppar med nyheten att prinsessan Madeleine har förlovat sig med sin Chris! Riktigt kul, tycker jag! Hoppas det går bättre med den här förlovningen än den förra. Nu ser vi fram emot ett riktigt smaskigt, glamouröst bröllop nästa år, okej Madde?!

Update: på Hovets hemsida kan man läsa en intervju med paret och också se en liten film med dom. Var beredd med skämskudden...

onsdag, oktober 24, 2012

"Oh no, he hasn't proposed yet!"

Många gånger när jag pratar med engelska kvinnor så känns vi verkligen annorlunda. Det är inte bara några mil som skiljer våra länder åt, det är hundra år i tankesätt också! Jag vet inte om det bara är jag, men det känns som om svenska kvinnor är lite mer självständiga, lite mer feministiska och har lite mer jag-kan-själv-attityd. Nån som håller med? Jag märkte det nu i helgen, när jag pratade med våra gäster. Tjejen nämnde nåt om att hon inte skulle klippa sig kort förrän de hade gift sig. Då undrade jag ju såklart om de hade börjat planera giftermål ännu?

"Oh no, he hasn't proposed yet!"

Självklart undrade jag ju om de överhuvudtaget pratat om ungefär när de skulle vilja gifta sig? Det tycker jag ändå är en diskussion man har, även om jag nu tycker det är väldigt romantiskt när någon friar så tycker jag ändå att man pratat lite om det innan? Stämmer av så att man är på samma våglängd liksom, vill samma saker i livet. Men nope, inte om man är engelsk. Då sitter man och väntar tills killen behagar fria. Det här paret har varit ihop i många år och de har hus ihop, så det är ju inte så att de precis träffat varandra. Ändå går hon och väntar på att bli friad till. I don't get it.

En annan sak jag stör mig på är när engelska (och amerikanska!) kvinnor börjar en mening med; "my husband says..." som om deras make alltid har rätt och vet allt om allt. Din make är säkert en underbar människa som kan många saker, men det betyder inte alltid att han har rätt och det betyder inte att jag måste hålla med dig bara för att du upprepar något din make sagt!

Kulturkrockar eller är det bara jag som är konstig?

Ännu mer från helgen



Det är grått, grått, grått ute för tillfället, så jag lever mig tillbaka i bilder från helgen då det var kanonväder. Det här är Alfredos favorit för tillfället, att bli svingad högt, högt. Lycka är när man kan hitta två starka händer som kan svinga högt!


En nyckelpiga landade på Alfred! Det betyder tur, eller hur? Nyckelpigan gillar Alfreds snygga tröja lika mycket som jag gör.


Höstlöv på uteserveringen. Det gillar vi. Uteserveringar är ju fint när som helst, men det är ändå något alldeles särskilt att sitta utomhus och äta och dricka på hösten. Det känns som om man knäpper de kallare årstiderna lite på näsan!


Alfred gillar också höstlöv på uteserveringar. Man kan gå och plocka löv och ge till mamma, och till daddy, och till damen där bredvid. Varför inte, liksom. Alla behöver fina höstlöv i sina liv, så är det.


Vackra Frauenkirche håller på att renoveras. Tror den har renoverats mer eller mindre sedan vi flyttade hit! Men den är ju fin även lite inslagen så där. En riktigt maffig kyrka mitt i centrala München! Den blev hårt åtgången under andra världskriget, bland annat så förstördes taket, men den blev snabbt renoverad efteråt.


Ni ser, massor med folk som sitter ute och äter och dricker. Åh, vad jag gillar det, det ger en skön atmosfär till en stad!


Varje gång jag går förbi Maelu så suktar jag lite efter deras fina bakelser. Varendaste en är ju som en litet konstverk. Har ätit en bakelse en gång, men den var tyvärr finare att titta på än vad den var att äta! Men inte blir jag mindre sugen bara för det! 


Från det söta till det mer allvarliga. Under the Hitlerputsch, då Hitler försökte ta över makten över München 1923, dödades några nazister vid Odeonsplatz, och när Hitler sedermera fick makten bestämde han att alla som gick förbi skulle göra hitlerhälsning framför ett plakat som hyllade de dödade nazisterna, annars blev de skjutna. Det fanns många som inte ville göra de, så istället för att gå förbi monumentet gick de på gatan bakom, som fick namnet Drückerbergergasse. Någon gång under 90-talet lades en rand med bronsfärgade gatustenar på gatan, för att hedra de som stod upp mot nazisterna.


Och så de ståtliga lejonen på Odeonsplatz. Den ena har munnen stängd och den andra har munnen öppen. Tydligen ska det representera att det är viktigt att säga emot ens ledare men att man ska vara tyst när det gäller kyrkan. Typ. Det finns två par lejon till, och man ska tydligen gnugga sin näsa mot lejonens näsa, för att det ger tur! Det visste jag inte, så det ska jag prova nästa gång jag är där!