måndag, augusti 26, 2013

Go' Glass i HjortkvarnAtt säga att det är världens godaste glass är kanske att ta i, men vi har iallafall inte smakat någon godare! Eller, glass är inte helt rätt, det är italiensk gelato, gjord på mjölk istället för grädde, och minst lika god som någon gelato jag ätit i Italien! Det ligger i något som skulle kunna vara världens ände, Hjortkvarn, som förut var ett lagom blomstrande samhälle, men som de senaste årtionden gått mot en långsam död men som nu fått lite konstgjord andning med hjälp av en glasstillverkare.Coolt! 

Mina favoriter är limone och limetta, smaskigt goda, och så är lakrits och stracciatella också fantastiskt goda. Choklad är Alfreds favorit, men han gillar alla andra smaker också. Har ni vägarna förbi Hjortkvarn så är ett besök på Gó Glass ett måste. Och ja, har ni inte vägarna förbi är det värt ett besök ändå! 

Varje gång jag kommer dit slår det mig alltid hur mycket bättre det kunde ha blivit om de hade kört på en lite mer kreativ bana. De byggde ut under hösten så nu finns det gott om plats för glass och att äta glass, men det är ett otroligt oinspirerande och tråkigt rum! För visst är det gott med glass, men ännu roligare om man kan få en liten annorlunda visuell upplevelse också! Om ni har varit på Crêperie Tati på Fårö så förstår ni lite vad jag är ute efter. En upplevelse som gör det värt bara att åka dit för det, och för glassen förstås!


10 kommentarer:

brysselkakan sa...

Ja, ibland är det synd att vissa företag inte tar hjälp när de själva inte kan hela vägen. De är säkert enormt bra på att göra glass men inte på att inreda.
Ska lägga stället på minnet för i alla fall en del av vår familj, inte jag då, älskar glass!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, det känns som om det hade kunnat bli så mycket bättre! Men god glass! :)

Anna, Fair and True sa...

Å vad gott det låter! Hoppas de läser dina råd om inredningen!

Miss Marie sa...

Anna - jag har en känsla av att de inte riktigt bryr sig om sådana små petitesser som inredning... ;)

storasyster sa...

Åhh det stället på Gotland är ju underbart. Såg ett liknande ställe där det stog en 'till salu' skylt utanför, men hittade det inte på hemnet. Annars hade jag flyttat dit. Banan o laktitsglass, yummie!!!! Go glassen finns ju även i Kumla. Hallsberg med va?! Nu blev jag sugen på en riktigt stor glass!!

Desiree sa...

Det där stället låter som ett ställe jag garanterat hade älskat men jag vet precis vad du menar med att man hade kunnat göra det till en mer personlig upplevelse. Har inte varit på Taiti på Gotland men kört förbi det och det har ju massor med både personlighet och charm. Gillar sådana kul lite annorlunda ställen.

Miss Marie sa...

Storasyster - vi åker dit på torsdag! :D

Desiree - ja, det är så synd att det saknas något, för glassen är gudomlig!

Iccan sa...

Ännu bättre är det ju att ta med sig glassen, till en röd liten stuga i Groveda tex.... :)

Miss Marie sa...

Iccan - ja, lite mer stämning där! :)

Lovva Sädbom sa...

Hej!
Jag kommenterar å Go Glass vägnar och vill först och främst tacka för ditt fina blogginlägg!
Jag vill också höra med dig angående bilden på Hello Kitty-glassen,
vore det okej om vi la upp den på vår
Facebook-sida när vi går ut med datum för öppningen säsongen 2015?
Ifall det vore det får du gärna maila
mig på kontakt@onyxtrading.se så kan vi prata mer om detta. Jättefina bilder! :) Annars önskar jag dig en
fantastisk vår fram tills att glassbaren öppnar!

Med bästa hälsningar,
Lovva Sädbom, ONYX Trading/Go glass