onsdag, april 09, 2014

15/52Ja, och så var det ju så att Alfred numera cyklar. Jag trodde aldrig det skulle gå så fort för honom att lära sig som det gjorde, så jag är djupt imponerad. Hans balanscykel har verkligen varit guld värd att just träna upp balansen med. Stödhjul behövde vi aldrig ha på, Alfred hade helt enkelt lärt sig att balansera ändå! I början fick vi hålla i och hjälpa till att få igång cykeln, men det dröjde inte länge innan Alfred hade fått häng på det också.


Jag vet inte vem av dom som var stoltast, men att se far och son cykla bredvid varandra för första gången var riktigt häftigt. Alfred har pratat länge om att han vill ha en cykel med pedaler, "som mamma och daddy har", och nu har han det! Lyckan, den lyckan.


Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 15.

11 kommentarer:

Annika sa...

Tycker det är grymt duktigt, måste jag säga.
Har han ens fyllt 3 år?
Vilken kille som lärt sig SÅ tidigt. Tuff ser han ut också. DIGGAR verkligen hans hjälm!

Sandra sa...

Wow vilken liten kille ni har. Fantastiskt att vara så snabb!
Härliga bilder med på de två. Stora ögonblick.

eastcoastmom sa...

Det var tidigt! Kommer ihåg när barnen lärde sig cykla här, de var ganska precis 5 år (vilket är då man i Sverige brukar säga barn är redo att cykla) men här i USA var alla såååå imponerade över att de cyklade så tidigt... Balanscyklar fanns knappt för 10 år sen, men jag tror de är toppen!!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, han fyllde tre i januari! Jag tyckte det var tidigt att ge honom en cykel nu, men jag hade tydligen fel! :)

Sandra - ja, han är snabb! :)

Eastcoastmom - tror 5 år är ganska vanligt. Nuförtiden tror jag många får en cykel när de är tre men så är stödhjulen på tills de är fem ungefär. Trodde inte Alfred var mogen för cykel än, men han och Engelsmannen övertalade mig o hade uppenbarligen rätt! :)

Ullis sa...

Vad mysiga de ser ut. Kram.

brysselkakan sa...

Vissa barn bara är födda att cykla, vår A cyklade utan stödhjul när han var 2 år och åtta månader. Dock hade han noll koll på vad som var farligt och flög in i både en och två buskar... Hans balans har alltid varit och är extremt bra.
Både Alfred och engelsmannen är nog lika stolta!

meerle sa...

Ja, jag är säker på att balanscyklarna gör mycket! Ser ofta barn som fattar hur det funkar och bara sätter upp benen och åker med farten. Väldigt skönt att slippa stödhjulen, och tycker dessutom att balanscykeln är en bra övergång mellan barnvagn och cykel. Hade aldrig sett såna innan jag flyttade till Tyskland.
Bilderna är så fina, en stor dag :)

Miss Marie sa...

Ullis - :)

Brysselkakan - ja, balansen verkar det inte vara något fel på! Som tur är så har Alfred väldigt bra koll på saker och ting omkring sig och han lyssnar på oss när vi guidar honom och det kommer någon/något i vägen.

Meerle - nej, jag har heller inte sett balanscyklar förrän jag flyttade till Tyskland, men nu ser jag dom mer och mer både i Sverige och UK. Håller med, balanscykel är en bra övergång från vagn.

Desiree sa...

Åh lillsötis Alfred. Han ser så himla cool och lite tuff ut på bilderna här med sin hjälm och sina solglasögon. Stort ögonblick och stora framsteg att kunna cykla med pedaler och utan stödhjul tillsammans och brevid pappa. Underbara bilder.

Anonym sa...

Känner mig officiellt som den sämsta mamman i världen nu. Min fyraåring kan då inte cykla utan stödisar! Vi har inte ens tagit fram cykeln, skärpning... :( /T

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det var ett stort steg för honom! :)

T - nu har ju Alfred en cykeltokig daddy och en mamma som gillar att cykla, så inte konstigt att han är besatt också! ;)