måndag, september 22, 2014

Meatless Monday 4One pot dishes är perfekt för dagar då man är sugen på något gott och lagat men inte orkar med en massa disk! Det här är en varm och mustig chili med mörk choklad som pricken över i:et. Testa!

Sötpotatis- och bönchili

2 sötpotatisar
1 lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
400 g förkokta bönor eller bönor på burk
2 dl ris eller 1 1/2 dl quinoa
buljong
vatten
chipotle
salt&peppar
kummin
kanel
några bitar mörk choklad, minst 70%
limejuice

Skala sötpotatisarna och skär upp dem i små tärningar, Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja, tillsätt sötpotatisen och fräs lite till. Tillsätt tomaterna, bönorna, buljong och vatten, krydda med salt&peppar, chipotle, kummin, kanel och låt koka i 10-15 minuter. Väljer man quinoa ska den sköljas i varmt vatten innan den tillsätts i chilin, riset behöver inte sköljas, låt koka i 10-15 minuter, tills ris/quinoa och sötpotatisen är färdig. Precis innan chilin är klar, bryt ned några bitar mörk choklad i chilin och låt smälta. Servera med skivad avokado och tomater och pressa över en klyfta lime. Njut!

4 kommentarer:

Ullis sa...

Mmmm gott. Skulle passa utmärkt en sådan här ruggig och regnig måndag.

Miss Marie sa...

Ullis - soligt här! :)

Desiree sa...

Yum, denna ser sååå god ut. Älskar också one pot dishes som gör att man inte behöver ägna så mycket tid till disk efter måltiden. En veggo chili är prefekt för lite kyliga höstdagar.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, finns bara plus med denna rätt! :)