måndag, september 01, 2014

Sminkigt


Fler än jag som gillar smink? Gör ni inte det kan ni sluta läsa här, jag tänkte nämligen tipsa om mina favoriter från sminkhörnan. Jag är pinsamt medveten om att ekologiska produkter i stort sett lyser med sin frånvaro här. Jag har testat några märken men inte varit nöjd med antingen konsistensen eller något annat, och då är det ingen idé! Har ni några bra tips på ekologiskt smink (som funkar) får ni gärna dela med er!
 

Ett måste för mig är en bra ögonfransböjare! Förut hade jag Shu Uemuras, men efter att den gick sönder och jag fick panikshoppa en ny på Boots, så är min nya favorit den från Models Own. Jag gillar handtagen som är lätta att hålla i och man halkar inte med fingrarna! Mascaran måste vara vattenfast, jag har testat både billiga och dyra, och Dior är inte bättre än Max Factor. BB-krämer har jag fallit pladask för, jag tycker det är en väldigt bra vardagsprodukt. Den här är från Boots Botanics och är bra. Ögonbrynspenna är också ett måste eftersom mina ögonbryn i stort sett är genomskinliga! Har jag 20 sekunder på mig att sminka mig så blir det ögonbryn och ett läppbalsam med lite färg, som det här från Burt's Bees. Klart!


Men lite mer tid så lägger jag gärna på lite mer färg. Rosa är mitt val av rouge, här har Chanel och FACE Stockholm bra produkter. Till sommaren kör jag gärna på lite bronspuder, Estée Lauder har ett bra. Lite mer skimmer blir det med The Body Shops Shimmer, och så vill jag gärna ha ett bra puder mot alla glansiga partier.


Den bästa eyelinern är den från Stila, i en mörk lila färg som jag verkligen gillar! Ibland smäller jag till med en blå kajal från något billigt märke. Ögonskuggorna från Pixi är favoriter, jag gillar att de är pigmentrika och så sitter de bra. Favoritunderlag är Dior Nude, jag har provat många olika och den här är verkligen min favorit!


Läppstift tycker jag är kul, det ger genast en pick me up och så tycker jag det är härligt med lite färg. Favoritstiften är Chanel Rouge Coco och Chanel Rouge Coco Shine, men jag gillar också Revlon Colorburst Lip Butter och så är jag inte så kinkig när det kommer till läppstift, huvudsaken är att det är en snygg färg!

6 kommentarer:

Jenny sa...

Haha vad sköj! Jag har gått och funderat på ett tag att göra ett inlägg med eko-skönhetsprodukter, bland annat mitt nya ekosmink. Kanske ska göra slag i saken, då...

Ullis sa...

Mycket bra tips. Tack:)

Miss Marie sa...

Jenny - yes, gör det! :)

Ullis - :)

hjarnfrys sa...

Härligt med smiksnack! Älskar smink, men använder det sällan och jag har inte ens småbarn att skylla på! Jag kör alltid mascara och läppglans/läppstift eller läppbalsam. Önskar jag hade några ögonbryn att tala om eller färga, men nä, syns inte finns inte.

Såhär på soliga breddgrader struntar jag i rouge, då jag allt som oftast är grisrosa eller hummerröd ändå.

I Sverige hade det inte funkat utan rouge...

Go labour day.

Miss Marie sa...

Hjärnfrys - jag har ganska stora ögonbryn, men som blondis syns de inte så mycket, måste ha ögonbrysnpenna, annars känner jag mig naken! :) Och ja, på soliga breddgrader krävs inte lika mycket för att se snygg ut, lyllos dig! :)

Desiree sa...

Kul att få lite sminktips. Jag sminkar mig dagligen och tycker det är kul med olika produkter. Tycker du att Channel stiften sitter bättre eller gillar du helt enkelt färgerna du hittat?