tisdag, juni 09, 2015

På utflykt i sommarsverigeNär vädret inte är på tipptopp är det kul med utflykter! Alfred och jag hängde med mormor och morfar på en utflykt söderöver, första stoppet blev Borensberg, ett ställe som jag alltid har gillat! Göta Kanal och Motala Ström rinner igenom samhället och det är riktigt vackert, särskilt på sommaren. Det finns en mängd vackra hus längs vattnet, vissa skulle jag inte ha något emot att bo i! Jag kan tänka mig att det kan vara lite sömnigt här på vintern, men under sommaren vaknar hela samhället till liv, mycket tack vare turisterna som kommer på vattnet.


Vi hade en sån tur, att efter vi hade ätit mat på Borensbergs Gästgivaregård, så var det en båt som precis höll på att slussas igenom slussen! Det är ju en häftig process att se vattnet stiga och sedan bron gå upp, och Alfred var såklart väldigt fascinerad. Ombord var ett gäng tyska turister som verkade vara minst lika intresserad av oss som vi av båten!


Sedan styrde vi nosen mot Brunneby Musteri, som ligger alldeles bredvid Borensberg. Brunneby har en massa fina produkter, mest kända är nog deras muster, och eftersom jag är en riktig sucker för äpplemust så gillar jag den! De säljer inte enbart sina egna produkter, utan en hel del andra, både svenskproducerade och från andra länder. De smaksatta popcornen tyckte jag var spännande, och så köpte jag med två superheta chilisåser från Tistelvind till Engelsmannen, hans favoriter!


Sista stoppet blev eftermiddagsfika hos Go Glass i Hjortkvarn. Ett självklart stopp om du frågar Alfred och mig! Ni som har läst här ett tag, vet hur mycket jag gillar deras italienska glass (glass gjord på mer mjölk än grädde) och jag påstår att det här är den bästa glassen norr om Alperna, åtminstone som jag har smakat! Några favoritsmaker är lime-och passionsfrukt, limone, limoncello, stracciatella, lakrits och såklart choklad. En av mina föräldrars favoriter är körsbär-och choklad, och om man gillar körsbärsglass är den riktigt god! Ja, det finns ju inte direkt några otäcka smaker, om man säger så. Har ni vägarna förbi tycker jag att ni ska testa deras glass, ni kommer inte ångra er! Och ja, man kan köpa med glass i frigolitboxar, som ska hålla glassen kall i 1,5 timmar, men det är alltid bra att ta med en frysväska om man vet att man ska dit! Ett tips från coachen, liksom.


7 kommentarer:

Annika sa...

Vilka fina bilder. Perfekt att åka på utflykt när vädret inte är helt på topp.
Set ut som ett mysigt ställe. Glassen? JA TACK!!! Skulle gärna vilja ha en sådan. MUMS!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, glassen är supergod! :)

Desiree sa...

Det dar ser underbart vackert ut. Jag alskar att gora sadana har typer av utflykter. Finns sa manga vackra och charmiga stallen att upptacka. LOVE gelato!

Anna, Fair and True sa...

Å vad gott det ser ut! Har varit mycket i Östergötland, särskilt i Motala, då min farmor kom därifrån, men minns knappt om jag faktiskt varit i Borensberg. Ska komma ihåg detta till i sommar om vi behöver utflyktstips!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, och dessa ställen är dessutom mindre än en timme från mina föräldrar, så det är inte långt heller! Perfekt!

Anna - Motala har jag nästan aldrig varit i, trots att det är så nära! Får kanske bli en tur dit också! :)

Saltistjejen sa...

Borensberg minns jag från då jag åkte med min mamma på Göta Kanal med en av båtarna. Juno. Det var en helt fantastisk resa också, SommarSverige då det är som vackrast. Vi reste i juni.
Och du den där glassen verkar vara rena lyxen! Vilken härlig utflykt!

Miss Marie sa...

Saltis - ja, Göta Kanal är verkligen vackert! Har inte åkt där än men det står på listan! :)