tisdag, oktober 20, 2015

En helg med besökI helgen var min ena syster med familj på besök här hemma hos oss. De ville gosa med Anders och fick också tillfälle att se lite av Alfreds skola och förfasas lite över alla barbenta flickor med ballerinaskor till skolan i oktober, sånt man inte ser i Sverige!


Vi tog tåger från Lytham till Blackpool, och Alfred och hans kusiner visade hur barn kan klä sig färgglatt och icke stereotypiskt! Vaddå för mycket färger och mönster? Nu förstår jag inte vad ni menar...


Blackpool är alltid lika intressant att visa för besökare. Min syster har varit där tidigare, men för resten av familjen var det första gången. Kollar man ut mot havet och strandpromenaden är staden helt ok, men åt andra hållet, alltså hela Blackpool, så är det bara otroligt slitet och nedgånget. Men ändå har staden många besökare! Förstår inte riktigt vad de får ut av ett längre besök här...


Lite shopping, fika och fish & chips hann vi med, och hur lika är inte Alfred och kusinen Jonna? Det syns verkligen att de är släkt! 


 Vi hann med att visa lekplatserna här i Lytham också, och både Engelsmannen och Alfred tyckte det var superkul att lära sig en ny lek, där man ska "ta" varandras träd. Det höll dem varma! 

 

Lite mer lek, glasspaus, cykling och trafikvakt och så avslutade vi helgen med Sunday Roast på puben, Anders gosade i sjalen under hela middagen!

Tack för en mysig långhelg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en riktigt rolig och mysig långhelg! Trädleken tillsammans både barn och vuxna var en av höjdpunkterna, att gosa med Anders en annan! Puss och kram I

Desiree sa...

Fina bilder och harlig helg. Alfred och Jonna ser verkligen lika ut. De ser absolut ut som syskon. Anders ser ut att ha det supergosigt I schalen.
Kramar!

Miss Marie sa...

I - så härligt!

Desiree - ja, visst gör de!

Anna, Fair and True sa...

Ha ha, Isolde har gått till skolan med ballerinaskor de senaste veckorna. Man får välja sina konflikter... De är ju inne med skor på större delen av dagen så jag tänker att det är okej och hon menar på att hon inte fryser med dem ute...

Anonym sa...

Åh så extra mysigt det är med besök när man bor utomlands.
Blackpool ja, haha. Detsamma kan sägas om det lite mindre Skegness på ostkusten. Det är väl helt enkelt det att det är billigaste riktiga nöjet när man bara kan hålla sig i närområdet och inte har råd att resa längre. Har man husvagn kan man ju iallafall bo på camping även nere i Cornwall eller liknande fast man kommer från norr men har man ingen bil...nej. Man tar sig knappt bortom närområdena om man stannar i England för det blir för dyrt för hela familjen. Slitet B&B en kort bussresa bort funkar. Tror jag. Många kommer ju också för att festa och får inte boende på stillsammare orter.