tisdag, november 10, 2015

Dags för julkortNu är det dags att börja tänka på julkort! Min all time favourite är nog vårt första julkort med Alfred, från julen 2011. Engelsmannen tog kortet på Alfred i Englischer Garten, och det är verkligen ett fantastiskt foto! Vi får se om vi kan få till något lika fint i år!

Mina bästa tips för att få till bra julkort:

1. Fundera på att ha med hela familjen på kort, inte bara barnen! Särskilt kul om man har vänner och familj långt borta, då kan det vara kul att se hela familjen och inte bara en random bebis. Förra året hade vi 3-4 julkort med enbart bebisar på, och det kan vara svårt att komma ihåg vem som är vem!

2. Ta kortet utomhus mitt på dagen, då är det bäst ljus. Försök att inte ta det i startk solljus då det kan ge hårda skuggor.

3. Man behöver inte ta ett kort på vintern, eller något särskilt juligt kort, det funkar lika bra med det där fina kortet ni tog i somras och som ni tycker så mycket om!

4. Om ni tar ett särskilt kort till julkortet kan det vara värt att koordinera kläderna på alla i familjen för bästa resultat.

Har ni några julkorttips att dela med er av?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt bästa tips är att ha dig som fotograf! För tredje året i rad är du fotografen för våra julkort. Inte behöver korten vara så perfekta heller, jag menar att inget av åren har vi piffat till oss för att ta kort. Spontant är roligast! Kram I

Miss Marie sa...

I - alla har ju inte turen att ha mig som fotograf! ;) Håller med, spontant är bäst!

Annika sa...

Ja, jag skulle också vilja ha dig som plåtis :-)
Eftersom jag alltid är plåtis för andra skulle jag vilja ha ngn som fotade min familj, och inte bara jag själv via stativ. Och jag känner ingen, egentligen, som skulle kunna ta bilder på oss på ett bra sätt, hehe. Saknar lite fotointresserade människor i min bekantskapskrets, höhö.
Så, nej, det blir nog så att jag tar ett foto av Karolina, beställer sen julkortet via Shutterfly. Skulle gärna ha ett familjefoto, men vi kommer inte att ha tid att ta ngt sådant, tyvärr.
Dina julkort är så fina!

Miss Marie sa...

Annika - ja, det är problemet med att vara den enda duktiga! Jag har åtminstone maken också! :)

Magda sa...

Så gulligt julkort- förstår att det är en favorit!
Bra tips också- jag tog fasta på det med att ha med hela familjen

Miss Marie sa...

Magda - ja, det är kul att se hela familjen! :)