onsdag, november 11, 2015

Fångad av en stormvindJag läser i tidningen att vi kan vänta oss en stormig vinter eftersom El Nino kommer ligga på oss... Suck! Första vintern här, för två år sedan, hade vi en riktigt ordentligt stormig vinter, och jag kommer ihåg att jag undrade hur jag skulle stå ut? Jag var konstant snurrig av all vind. och det känns som om jag inte pallar ytterligare en sån blåsig vinter! Men det är väl en sådan sak jag måste vänja mig vid om jag ska bo här, blåst och England hör liksom ihop. Det värsta är väl att det här kan påverka flygtrafiken också, och vi har tänkt att åka hem till Sverige över jul! Jag kommer ihåg julen 2009, när vi bodde i München och körde en mastodontresa med stop i Sverige och England, och när vi skulle lämna England blev det "snökaos" (med engelska mått mätta) och vi hade, som tur var, kommit dit tidigt, så vi kunde hoppa på ett tidigare plan som tog oss till London och sen vidare, men det var på håret ett tag! Något sådant vill jag inte uppleva med Anders och Alfred i släptåg! Kommer vi bara till Sverige så är det ok, det gör inget om vi måste stanna några dagar längre, men vill inte bli fast i England!

Vi har förresten fått köpa ett nytt regnskydd till barnvagnen på grund av blåsten. Vi hade bugaboos regnskydd först, men ni som har det kanske känner igen er när jag säger att det är sjukt svårt att få på! Så, en dag när jag blev väldigt irriterad på det där förbannade *******regnskyddet kastade jag det och köpte ett billigt på DM i München. Det funkade bra där, men här i England har det inte fungerat eftersom det bara blåst upp! Nu köpte jag ett från Elodie Details som sitter fast och håller Anders torr, varm och blåsfri. Funderar på om jag skulle köpa ett till mig också, det kanske funkar att gå omkring med?

8 kommentarer:

Annika sa...

Japp, precis...el nino är det iår. Det sägs att vi ska få en del snö just pga den. Men jag tror det när jag ser det. Kan tro att det blåser mkt hos dig.
Julen 2009 ja...då var vi också hemma...och jag minns att Peter hade svårt att komma ifrån Island (han åkte senare än mig och K) just pga starka vindar och snö.
DU ska se att du kommer iväg hem precis som du ska. När reser du?
Roligt och härligt att komma hem till jul!

Anonym sa...

Du kanske ska köra samma stil som hon jag såg när jag åt frukost på Ihop i går? La bild på Instgram och jo, hon hade leopardmönstrad duschmössa på huvudet! Och jo, det regnade ute.

Ika sa...

Vi bor i södra USA men mellanlandar alltid i New York när vi ska till Sverige, och där verkar det alltid vara snöstorm. Har varit nära att vi fått fira jul flygplatsen några gånger..!

Miss Marie sa...

Annika - ja, det är mellanlandningar som ofta ställer till det! Hoppas du slipper alltför mycket snö och dåligt väder!

Brysselkakan - haha, det måste jag kolla in, det är ju en bra idé! ;)

Ika - iiihhh, nog för att det skulle vara ett minne för livet att fira jul på flygplatsen, men nä, det hoppas vi nog alla slippa!

Desiree sa...

Det där är ett väldigt härligt kort Marie även om jag förstår att man kan bli less på för mycket vind jämt. Tur nog är det inte superblåsigt i Basel. När åker ni till sverige över jul? Du får se till att ha några dagars marginal och så får man hoppas på det bästa att det inte blir storm.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - vi åker den 16e, så vi har lite marginal om något skulle hända! :)

Anonym sa...

Kanske har de gjort om regnskydden? Mitt är hur enkelt som helst att få på och smart med fotindikationen så man snabbt placerar det rätt. Och nej, jag är inte sponsrad, haha. Kram Iccan

Miss Marie sa...

Iccan - då har de gjort om dem! Regnskyddet vi hade var verkligen jobbigt att få på, jag bröt alltid av en nagel o blev förbannad, typ!