lördag, juni 30, 2007

Skrämmande

Oj då.

England
svämmar över.

Dom hittar
bilbomber i London.

En
bil körde in i flygterminalen på Glasgows flygplats.

Att gå runt i Manchester idag kändes kusligt, det var inte så länge sedan
IRA sprängde bomber i staden flera gånger, och nu vet man inte var man kan vara säker.

Dagen idag

Engelsmannen ligger och sover och endast Marie är vaken! När blev jag en early bird? Jag har alltid gillat sovmorgonar, men nu... uppe med tuppen!

Det blev en sen natt igår, en av Engelsmannens skotska kollegor ska ut och jobba i Tyskland i två år, så det var avskedsfest hela natten lång. Kollegan har pluggat ett utbytesår på Göteborgs Universitet, så vi pratade om svenskhet (moi=patriot!). Roligast var när han berättade om den gången då han tog med sig sin flickvän och några kompisar för att visa upp Göteborg, och sen hyrde en bil för att åka till Skavsta flygplats i Nyköping, men istället hamnade i Linköping! Ja, vi har ju en hel del -köping i Sverige, så kanske lite svårt att hänga med :).

Idag blir det en tur till
Manchester. Jag har bara varit där på utekvällar och vid flygplatsen, så jag tycker att det är dags att jag ser staden i dagsljus. Sommarreorna har börjat i England, och House of Fraser har jätterea... weeehaa! Tydligen så finns det också ett gigantiskt Primark där... ännu mer weehaa!

Jag kan redan höra Engelsmannen sucka. :)



bild: Engelsmannen

Läs!

Läs Johanne Hildebrandts blogg om vardagen i krigets Irak. Här kan ni också läsa mer om henne, och om ni inte har läst Blackout så tycker jag att ni ska göra det nu. Passa samtidigt på att läsa hennes trilogi om Valhalla!

Back to Blonde

Jessica Simpson har återgått till sina blonda lockar. Jag tycker hon var snygg i sitt bruna hår, men det är ju ganska jobbigt att underhålla mörkt hår om man naturligt är ljusare, utväxten blir i det närmast grå! Men att gå tillbaka till blont är inget man gör på en dag, och därmellan får man ståta med diverse gulgrönbruna nyanser, jag vet eftersom jag själv varit fejkbrunett! Hur roligt det än är att vara brunett ett tag så är den där mellanperioden inte särskilt rolig, så jag tror nog att både Jessica och jag har färgat håret mörkbrunt för sista gången!


p.s. Mamma, om jag någonsin säger att jag ska färga håret brunt igen, eller för all del klippa lugg, så påminn mig om det här!

torsdag, juni 28, 2007

Posh fake?

Jag kan inte sluta stirra på Victorias boobies! Den dära korsetten måste vara jäkligt tight för att hon ska vara säker på att den ska sitta uppe... Ja, inte är det snyggt iallafall. Och om någon någonsin tvivlat på att hon har fejkbröst så kan ju den sluta tvivla nu. Förresten, är det nån mer än jag som tycker att hon påminner om Sandy i Grease?

TLC och Busted


Såg just den här videon på tv, och I love it! Efteråt kom Brittan och Prodigy, vad tycks?

Brittisk humor



Tony Blair är en rolig man, helt klart. Brittisk humor kan vara ganska så kul (computer says NO är en klassiker på jobbet) och här finns något som också kul.

(Titta
här!)

Angående kärlek

Vi hade en liten diskussion på jobbet angående det där som kallas KÄRLEK. Jag jobbar med många muslimer och efterhand har jag kommit underfund med att vissa har en annorlunda syn på kärlek än vad jag har. Där jag kommer ifrån (Sverige/Västvärlden/Någonstans) så är ju kärlek den himlastormande förälskelsen som sveper bort en till en rosenskimrande drömvärld, typ.
Idag så hade en av mina kollegor med sig en muslimsk handbok, som visar hur man ska leva som en bra muslim, och där står bland annat vad man ska leta efter när man söker en partner. Ingenstans står det något om bultande hjärta, svettiga handflator eller fjärilar i magen, utan det är helt krasst så att man ska försöka hitta någon som är likatänkande, kommer från ungefär samma bakgrund, har liknande utbildning och respektive familjer skall helst vara ungefär lika välbeställda så ingen svartsjuka ska kunna uppstå mellan dom.

Hmm... Jag skrattade litegrann när jag läste, för det låter så kliniskt, ungefär som att köpa en bil, men så tänkte jag efter lite... Och ja, romantiskt är det ju inte, men däremot praktiskt, och om man ska leva med någon hela sitt liv, så måste man ju göra ett bra val... eller hur?

Lakrits


Jag tyckte jag var så smart när jag köpte med mig lakrits på Arlanda... men så öppnar jag påsen, smakar... och det är saltlakrits! Uäck, det är riktigt äckligt. Det enda saltlakrits jag gillar är Djungelvrål. Antar att jag får lura Engelsmannen att ta med sig påsen till sitt jobb, så engelsmännen kan roa sig åt vad vi i Sverige testar våra smaklökar med!

onsdag, juni 27, 2007

Fint hemma



Inredningsugen på sommaren? Konstigt värre... Det är väl det ihärdiga regnet som gör det! Jag hittade en massa fina saker på amerikanska Anthropologie. När jag åker till USA så ska det bli mitt första stopp, vilken affär! Nu drömmer jag mig bort till ett stort hus i amerikanska södern, och då måste man ju såklart ha en himmelssäng (en gammal dröm för mig), med en massa tunt vitt tyg, jättefint. Kuddar också. En stol att krypa upp i med en pläd, måste man ha och ett sött bord att ha tekoppen på (eller de kanske bara dricker lemonad där?). En häftig garderob och en lagom kitschig taklampa får också följa med, och sen min favorit; gardinerna, som när de hänger helt raka visar ett helt barrträd, så man känner sig hemma!

tisdag, juni 26, 2007

Maybe clouds have feelings, too

There's so much mystery about the sky
About its ever changing moods
But most people don't realize
Maybe clouds have feelings, too.
When they're sad, they cry,
And it falls on us as rain
When they're happy, they're white
And the tears stay away
So next time you look outside
And the sky is no longer blue
Don't get mad, just understand
Maybe clouds have feelings, too.
Kandi

Kreativitet

Ibland är jag mer kreativ än annars, och just nu har jag en hel massa idéer som poppar upp i huvudet, men varken tid eller dom rätta verktygen att göra något åt det! Jag köpte nya tidningen Kreativa Kvinnor på Arlanda, och sträckläste den. Jag hittade massor med roliga saker i den! Det blir till att skriva ner i idéboken så att jag har något att göra en regnig dag...

En av mina
favoritbloggare har skrivit en bok som kommer ut i USA snart, och den skulle jag gärna vilja ha! Massor med idéer i den. Jag älskar hårspännena till vänster!
Här finns en annan bloggare som också driver sin webshop Posie där man kan köpa hennes handgjorda saker. Jag har provat att göra lapptäcken, och det är inte lätt, trust me!

Heather är alltid lika rolig att läsa, och hennes bilder gör mig inspirerad! På hennes blogg kan man också ladda ner instruktioner för att göra hennes Bitty Booties, de är bara för söta. Får se om jag kan få tid att plita ihop några sådana.


Icke att förglömma
Anna Maria och hennes underbara hemsida. Inspirationen flödar, och hennes bilder är också väldigt vackra. Varför inte pröva på att göra en tote-able towel? Smidigt och praktiskt!

Are you a fake smiler?


Kan du se vems leende som är äkta och vems som bara visar tänderna? Jag måste vara väldigt bra på det, för jag fick 16 utav 20. Det är här du kan testa dig!

Veckans Tisdagstema - Styrka

Veckans Tisdagstema är styrka. Den här snigeln hittade vi på midsommardagen, och eftersom han släpar med sig sitt hus vart han än går så är han ju stark om något! Söt är han också.

måndag, juni 25, 2007

The Sartorialist


Ja, dom säger att man får den bästa mixen genom att blanda gammalt med nytt, dyrt med billigt. Vanligtvis när jag tittar på bilderna hos The Sartorialist, så ser man direkt att det är dyra designerplagg som bärs upp av de snygga människorna på bilderna. Men... när jag så scrollade ner idag så tyckte jag att jag kände igen klänningen på bilden här ovan. Jojomänsan, det är min klänning från Primark, som kostade £14! Sweet. Kläderna här nedan är nog lite dyrare, men jag älskar mixen av volym och tight!

Oups!


En båt brann visst i hamnen i natt/morse. Tydligen så var den värd runt 1 miljon pund (cirka 13 745 364.31 SEK, alltså drygt 13 miljoner). Oups kanske man kan säga.

Midsommar och ledighet!

Skönt med ledighet och midsommar; mindre skönt att det är över nu och man är tillbaka i verklighetens regniga England. Då är det viktigt att man har kort som man kan titta på och drömma sig tillbaka med!
Vi började i Göteborg (utan bagage, men iallafall) och Gbg var på fint humör! Vi beundrade syrrans nya lägenhet, med flashiga fondväggar och nyrenoverat kök. Sen tog SJ oss till Örebro där vi beundrade andra syrrans söta marsvin och ett tänkbart nytt hus till henne, med svindlande utsikt över åkrar och skog; svenskt så det förslår!
Men mest beundrade vi Sofia förstås, som är lika bedårande då hon sover som när hon skriker och rapar. Första dagen satt Engelsmannen och jag en timme med henne i famnen, och bara tittade på henne när hon sov. Hon är så fin.
Sen blev det midsommarfirande i dagarna tre! Nej, i år blev det faktiskt bara två dagar för oss, eftersom vi var tvungna att åka tillbaks till England på söndagen, men lite zigenarläger hann vi med uppe hos mormor. Ena syrrans tält läckte, eftersom det spöregnade hela natten, men vårt tält höll torrt! Dock var det så litet att jag nästan fick klaustrofobi, det är tur att jag inte tältar så ofta. Värst var nog ändå morgondoppet på midsommardagen, det regnade småspik och var verkligen svinkallt, men är det tradition så är det! Som vanligt kom både regn och solsken på besök, och det var tur att solskenet kom, för annars skulle mormors gräsmatta ha förvandlats till lervälling à la Hultsfred.
Och nu verkar det som att SAS har skapat en tradition i att sabba mina resor. Som jag berättade tidigare så hade vi problem med att få våra väskor på resan till Sverige. Man tycker ju att det borde vara nog för en vecka, men på hemvägen visade SAS upp sin klass igen. Först kom de på att de hade överbokat planet, så om två resenärer kunde tänka sig att ta ett senare plan och landa vid elva på kvällen så skulle ju det vara jättebra. Otroligt nog var det faktiskt två som anmälde sig frivilligt! Skulle jag aldrig göra. Men iallafall. Då var de ju såklart tvungna att lasta av deras bagage från flygplanet, men då kom nästa problem. SAS hävdade att den ena av resenärerna hade checkat in bagage, men han hävdade att han inte hade något annat bagage än handbagage. Hmmm... Slutligen kom de då på att de hade för många väskor på planet, så när vi satt på planet kom de på att de var tvungna att lasta av bagaget, lasta av alla passagerare, och få passagerarna att fysiskt peka ut sitt bagage. Jättesmidigt såklart. Till slut hade alla gjort det, och de hittade väskan som inte hade någon ägare (eller ägaren är antagligen i Paris eller i Qatar och undrar var i helsikes hans väska är), och det sista vi såg var att det stod fem människor i en ring runt väskan. Antagligen för att höra om den tickade. Suck. Jag blir verkligen trött på SAS. Jag säger det igen; åk inte med SAS!

Till slut landade vi i Manchester iallafall, och Engelsmannens brorsa tog ett kort på oss när vi landade. Jag funderar på att framkalla det och bränna det symboliskt. Det skulle nog kännas skönt!

tisdag, juni 19, 2007

En lista

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där
"inom friidrotten, där noggranna mätningar av prestationer lättast kan göras..."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En ljusblå gardin

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Nyhetsmorgon

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
22.05 (oj då, den är visst 22.37)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Engelsmannens elektriska tandborste

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För en stund sen och plockade smultron

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
En stor del av min familj!

8. Vad har du på dig?
Sommarklänning och kofta

9. Drömde du något i natt? I så fall - vad
Ingen aning

10. När skrattade du senast?
Antagligen åt något Sofia gjorde!

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Massor med bilder

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Ja, när man stirrar på en bebis i flera timmar så blir man jälv ganska konstig till slut! :)

13. Vad tycker du egentligen om den här utmaningen?
Mucho rolig. Självklart.

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
En egeninspelad film starring Sofia!

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett fint hus vid Sottern. En lägenhet i England. Ett sommarhus i Grekland eller Frankrike eller Italien (eller varför inte ett i varje land?!). En övernattningslägenhet i New York och Paris. Ett flygplan. Flygplanslektioner. En Chanelväska. Smycken och kläder. Bygga ett barnhem nånstans där det behövdes (så jag inte får alltför dåligt samvete när jag flyger världen runt mellan min olika hem, tänk lite som Angelina Jolie alltså). Allt som min familj ochh vänner vill ha. Ni sa miljardär va?

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till?
As if jag skulle berätta det!

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Ta bort alla onda människor, som gör folk illa med flit. Peace, love and Thomas DiLeva alltså.

18. Tycker du om att dansa?
Me like! Särskilt själv med väldigt hög musik!

19. George Bush?
Han är säkert snäll mot djuren.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?
Mycket tricky, eftersom det ska låta bra på både engelska och svenska. Tänk namnet Signe; sött på svenska men på engelska? Njae. Samma sak men tvärtom med Imogen. Speciellt på näringska. Usch. Tricky, tricky.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Eehhh.. nästa fråga, tack!

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
Ställ dig i kön och vänta tills ditt nummer ropas upp!

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Bara en. Syrran, kom igen!

Me loves Ryanair!

Weeeeiiii! Glada nyheter; Ryanir ska börja åka till Liverpool! Det är en riktigt glad nyhet, särskilt med tanka på helgens bravad av SAS. Jag orkar inte gå in på några detaljer, men det innehöll lång väntan i Manchester, försenat flygplan, sprint mellan A3 och D3 i Köpenhamns flygplats (i ballerinaskor = inte en bra idé), försenade piloter och ännu mer försenad väskor. Vi landade klockan nio på lördagskvällen, men väskorna kom inte förrän måndag lunch. En vanlig, typisk flygning med SAS alltså. Nej, de kommer nog gå i konkurs snart, med deras dålig service, och sen kommer Ryanair och tar över världen. Eller nåt.

Har spenderat en underbar helg i Göteborg, och äntligen fått gosa med Sofia. En sötare trollunge får man leta efter (fast hennes far tycker att hon är mer lik en
Gremlin, särskilt med huvtröja på! :)). Nu hoppas vi på att hennes mage kryat på sig så pass att de kan ta sig norröver till midsommar, för visst måste väl Sofia få vara med och dansa kring midsommarstången!

Veckans Tisdagstema - Röd


Veckans Tisdagstema är röd, och vad är rödare och vackrare än ett alldeles perfekt smultron! Visst vill man bara sticka in handen i fotot, ta smultronet och stoppa det i munnen! Mums!

lördag, juni 16, 2007

Midsommar


Idag bär det av till Svedala! Det ska bli så härligt att få träffa alla igen, få se Sofia och fira midsommar! Jag håller både tummar och ben för att vi ska få fint väder, men gudarna verkar inte vara på vår sida. Men, vi har klarat oss i regn förut, och som syrran säger; det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Det blir en bloggpaus på några dagar, men have no fear, I'll be back! :)

torsdag, juni 14, 2007

Bon Jovi



Jomenvisst, killarna (gubbarna?) i Jon Bon Jovi släpper snart ny skiva, och här är deras nya singel; Make a Memory. Jag är ju som sagt lite lätt svag för Bon Jovi, så jag tycker låten är superbra! Vad tycker ni?

onsdag, juni 13, 2007

James & Lauren


Jag är bara tvungen att visa inbjudan till bröllopet. Det är en bild på James och Lauren som läser en sportstidning och texten ovanför är jätterolig för oss som känner paret. James är världens sportsfåne nummer 1; på svensexan åkte dom till Barcelona och såg en fotbollsmatch, så hela svensexan kretsade kring fotboll, as always, sa Lauren. :)

Sommarsmycken

Nu finns det ännu fler härliga sommarsmycken hos Miss Smultron! :)

tisdag, juni 12, 2007

Goda nyheter och bröllop


Dagens första goda nyhet är att Sofia har fått komma bort från respiratorn och intensivavdelningen och fått flytta ner till vanlig avdelning. Hennes mamma och pappa säger att hon börjar likna vanliga Sofia nu, och på ett foto från idag kan man nästan se ett leende, tycker jag. Hon är säkert glad att få kramas med mamma och pappa igen. Fyra dagar till och sen får jag krama henne också!

Dagens andra glada nyhet är en inbjudan till bröllop! En kollega/vän till engelsmannen (och jag får vara med på ett hörn) ska gifta sig i juli, och vi har blivit inbjudna. Jag bara dreglar när jag tänker på alla outfits jag kommer få se - engelska kvinnor har en förmåga att klä upp sig lite mer än vad vi gör på bröllop, med hattar och fina klänningar, men bara för det betyder det ju inte att alla får allt rätt! Det kommer nog bli en hel del what on earth is she wearing, men jag ska nog kunna hålla mig från att säga det alltför högt! :) Frågan är vad jag ska ha på mig... hmm... Några förslag?

Slideshow - The Lake District


Här är en liten slideshow från The Lake District, titta och njut! (Och glöm inte att ha på högtalarna! :))

Hattfnatt



Ja, kan man tänka sig att Brittan har skapat en trend! Njae, hon var väl inte först med att använda hatt, men hon har ju använt dom flitigt sen hon råkade raka av sig håret (om man nu kan råka gör nåt sånt :)). Hattarna här ovan (förutom de som Brittan har) kommer från Next. Finns hattar både till sommarens bröllop, cocktailpartyn och till stranden, för ni kommer väl ihåg att skydda håret från solen? Inte vill vi ha fnasiga hårstrån!

Tisdagstema - Natur

Veckans Tisdagstema är natur. Jag längtar efter svenska naturen, eftersom det inte finns sådär värst mycket natur här i England. Jag får bläddra tillbaks bland bilderna till vår weekend i The Lake District. Naturen där i Miss Potters land är himmelskt vacker, med böljande kullar, grönt och små sjöar här och där.

Paris

Kolla in det här! Det är så roligt så jag nästan kissar på mig... :) Jag och engelsmannen har gått runt och skrikit OH NO!, SHUT UP! hela helgen,! Ja, lite barnsliga är vi nog... :)

måndag, juni 11, 2007

Ich liebe Ernst!

Nu är det sommar! Ernst kör äntligen igång med Sommartorpet . Det kanske låter som att jag är en 45-årig trebarnsmamma med en hemlig crush på Ernst, men det ar jag faktiskt inte! Jag tycker bara att Ernst är mysig, och så är det mucho inspirerande att se hur han förvandlar ruckel till ställen man faktiskt vill bo i! Sen att jag kan vara patriotisk på riktigt, i och med att både Ernst och jag är från Närke, det gör ju inte saken sämre.

Go Ernst!

****************************
Update!

Kan det bli bättre? Martin Timell och Ernst TILLSAMMANS! Snacka om a match made in heaven... Jag tror nog att någon får spela in det åt mig, jag har sommartorpsabstinens!

söndag, juni 10, 2007

Snygga Tiger


Hihi! Hittade de här bilderna på Tiger som modellar mina smycken. Vi får ha en till photo shoot snart, bilderna börjar bli lite gamla! :)

Inspiration - Cameron Diaz

Cameron är a girl after my own heart! Sjalar och coola smycken till (relativt) neutrala kläder. Jag älskar den blåmönstrade sjalen längst upp till vänster, och smycket på bilden bredvid är mucho läckert. De turkosa smyckena till den fuchsiafärgade klänningen är en vågad mix, men himla snyggt!

Formula 1



Englands Lewis Hamilton har tagit sin första seger i Formula 1! Grattis säger vi till det! Han är 22 år, det är hans första säsong i Formula 1, och i de sex lopp han har kört har han varit på pallen på alla! Det kan man kalla raketstart. Jag känner mig nästan lite patriotisk. :)

Bilar


En av våra grannar har en Lamborghini. Engelsmannens lilla Nissan Micra ser ganska så blek ut i jämförelse. Fast ärligt talat så tycker jag Lamborghinin är väldigt ful. Och varför köper man en gul Lamborghini? Var det rea på den eller nåt? Även om det är rea så är den ju ändå dyr, och är det då inte bättre att lägga ut lite mer pengar på exempelvis en svart, som skulle vara bra mycket snyggare? Ja, så tänker jag iallafall. Hur tänker ni?

Sofia



Lilla Sofia opererades för tarmvred i fredags natt och är fortfarande nedsövd med respirator på sjukhuset. Hon har börjat andas själv så förhoppningsvis tas respiratorn bort idag. Hon ser så liten ut där hon ligger med alla sina slangar. Vi hoppas hon blir bättre snart.

************************************
Nu är det sex dagar kvar tills vi landar i Sverige, och jag längtar ännu mer!

torsdag, juni 07, 2007

Systrar Ystra

Tiden går långsamt ibland. Vill ju vara hemma i Sverige nu! Krama om lilla Sofia och snacka skit med systrarna (och krama om dom också!). Syster I verkar vara så harmonisk med livet, det ska verkligen bli kul att se henne som mamma! Även fast jag senast såg henne med stor mage (och fick lyssna på hur Sofia hickade därinne) så är det ändå svårt att fatta att hon är mamma nu, det är svårt att greppa. Syster A hoppas jag också blir harmonisk snart, jag vet att du går igenom en svår tid nu, men snart kommer ju jag hem och muntrar upp dig! :) En varm sommar väntar, och efter de svåraste stunderna kommer ljusglimtarna, det är bara så livet är.

Paris mon amour


Cameron Diaz är i Paris, och där vill jag också vara! Ska vi åka dit, nu, idag? Jaaaa!

onsdag, juni 06, 2007

Posh igen!


Mon Dieu! Det blir mycket Posh den här veckan! Hon blev korad "årets kvinna" av Glamour UK, och dök upp i den här dressen... intressant. Ja, ni vet säkert vad jag tycker. Tydligen är det en trend med kortkort (och då menar jag kortkort!), för Christina Aquilera dök upp i den här outfiten på sin makes födelsedag. Oh dear.

tisdag, juni 05, 2007

Stora halsband


Jag tycker det är snyggt med stora halsband till sommaren, särskilt till sommarens färgglada klänningar. Dessa halsband hittade jag på The Look Boutique, och visst är de härliga? Krävs kanske lite mod att bära dom, men resultatet blir snyggt!