tisdag, juli 31, 2012

Titta, vi flyger!



Det blir lättare och lättare att flyga med Alfred. Eller, lättare är kanske inte riktigt rätt, mindre svårt stämmer bättre! Att packa lätt med ett barn är i stort sett omöjligt, man måste tänka sig in i alla möjliga situationer. Ha med snacks och vatten som räcker till ett helt kompani, leksaker, en mängd blöjor, extra kläder och så vidare. Fun fun!


Det jobbigaste är all väntan. Först väntar vi på tunnelbanan, sen på flygbussen, sen i kön för att lämna bagage, när man ska till England måste man också vänta vid passkontroll, sen köa till säkerhetskontrollen, vänta på att få boarda planet och sen flyga. Inte helt lätt för en kille med spring i benen!


Vi flög över London, och kaptenen var så snäll att han berättade när vi åkte över olympiastadion. Det är mäktigt till och med från luften! Alfred och Engelsmannen var fascinerade.

Gröna biffar



Det här receptet kommer ursprungligen från Lilla Matdériven, och efter att ha gjort det och ändrat på det några gånger så tycker jag att jag hittat det perfekta receptet. För oss vill säga! Alfred tycker de här är supergoda, och vi brukar alltid försöka ha några i frysen, för de är perfekta att ta med på picknick eller när man ska ut och resa. 

Gröna biffar

300 g broccoli
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl riven ost
1/2 dl krossade linfrön
1 tsk rökt paprikapulver
rivet citronskal från en halv citron
färska kryddor
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ångkoka broccolin och mixa den slät. Vispa äggen poröst i en skål och tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Forma små biffar och platta till dom när du lägger dom på plåten. Grädda i ugnen i 15-25 minuter, vänd dom efter halva tiden. 

Jag serverar dom här biffarna med någon smaskig dipp. Nu senast blandade jag getost, yoghurt, rivna morötter, salt, peppar och citronsaft, det blev riktigt gott. Till Alfred serverar jag majs och delade oliver. Till vuxna är det gott med en maffig sallad!


måndag, juli 30, 2012

Sno stilen: Jessica Alba



Åh, som jag skulle älska att ha Jessica Albas garderob! I mina ögon kan hon inte göra några stilmissar. 

Solglasögon från Lindextopp från H&Mkjol från H&Mkavaj från H&Mväska från Paul & Joe hos ASOS och elektriskt blå mockaklackar från Topshop.

söndag, juli 29, 2012

Söndagssvep, 29 juli 2012



God morgon söndag! Det är snyggt med pastelliga halsband


I nya numret av Damernas Värld finns en intervju med Joel Kinnaman. Jag gillar Joel (inte enbart för att han är snygg!), och just nu håller jag på och kollar på andra säsongen av The Killing, spännande!


Eleven har nu tagit in de världsberömda borstarna från Mason Pearson. Jag är frestad, tills jag ser priset! Gulp!


Jag är löjligt förtjust i den här coola klänningen från Romwe.


Bombay Duck har världens finaste dörrmattor!


Sofia på Mokkasin har tagit med sig sin familj till Paris på semester. Hennes Instagram är väl värd att följa om man vill se lite mer av sommar-Paris! Hur snygg är förresten inte tapeten i hennes sons rum?!


H&M Home har kommit med nyheter till barnrummet. Min favorit är sängkläderna till spjälsängen.


Fouta de Val säljer fina handdukar/dukar/sjalar/babyfilt, ja, vad man nu vill använda dom till! Foutas är hantverk från Tunisien, de väger bara 350 gram, är gjord i mjukaste bomull, de görs i små ateljéer och finns i en massa fina färger. What's not to like!


Marion Cottillard visade fransk glamour för londonpremiären av The Dark Knight Rises. Älskar hur läppstift och skor matchats!


Sista säsongen av Gossip Girl håller på att spelas in, occh Blake Lively är tjusigare än någonsin!


 Jag gillar blommigt! Den här godbiten från Monki har jag klickat hem!


 Hoppas sommaren finns där ni är. Svalka er med en glassdrink och ha en underbar dag!

lördag, juli 28, 2012

Alfred 18 månader


Idag firar Alfred ett och ett halvt år! Vi har åkt bil, kollat på hus, ätit fish and chips, promenerat, shoppat och såklart kollat på bilar. "Biiiil!" säger Alfred. "No, Alfred, in England we say caaaar," säger granny och grandpa. "Biiiil!!!" säger Alfred.

1-0 till Sverige!

fredag, juli 27, 2012

I England


Så har vi landat i England. Alfred har provgungat nya hängsoffan med grandpa och sen somnade han gott!

Det blir lite si och så med bloggning här, men häng med på Instagram, där är det lite mer action. Marienew heter jag där!

torsdag, juli 26, 2012

Sno stilen: Jessica Biel



Min kärleksaffär med färgglada byxor är långtifrån över. (På tal om kärleksaffär, hur kunde Kristen Stewart vara otrogen mot Robert Pattinson?!) Jag gillar hus Jessica stylar sina gröna byxor!


Från Leila



Nu har jag haft mina saker från Leila's General Store ett tag, och jag gillar dom verkligen! Den gula slickepotten och den blå emaljskålen köpte jag när de hade lite rea och den rosa emaljkastrullen fick jag av mina föräldrar när jag fyllde år. Förutom att vara snygga är de också riktigt bra i köket. Jag gillar att kastrullen är så pass hög men ändå smal. Passar perfekt till såser och liknande, och även att koka nappar i! Skålen och kastrullen är perfekta att smälta choklad i tillsammans, och slickepotten är värmetålig, vilket jag gillar! Så det är dagens tips!

onsdag, juli 25, 2012

Klädförsäljning



Nu säljer vi några av Alfreds kläder på Tradera. Skynda fynda! 

Ge-la-to



Häromdagen råkade Alfred och jag springa på en ekologisk glassbar här i krokarna. Det är roligt att jag fortfarande kan upptäcka nya saker efter mina år här i Schwabing! Alfred brukar inte äta glass, så han tyckte det var riktigt spännande med sin citronsorbet. Tills han tippade ut den över sina ben. Oh well, det är ju också ett sätt att kyla ned sig på, och lite kladd tar ju ingen skada av. Typ. Jag smakade choklad och banan, vilket var riktigt gott, men nästa gång ska jag prova chokladchilin, den verkar spännande!

Orange Day Smoothie



När jag kom hem från marknaden med cantaloupemelon, aprikoser och morötter, så visste jag att jag var tvungen att göra en smoothie med dom. Det var som ett brandgult inferno i shoppingväskan! Orange gillar vi. Den 25e i varje månad ska man bära något orange för att visa att man är emot våld mot kvinnor och flickor. Läs mer hos UN Women

För att matcha det orangea man har på sig, så har jag gjort en orange smoothie med en skön mix av massa nyttigheter; betakaroten, a-vitamin, potassium och fibrer, bra för både ögon, mage och solbränna. Vill man ha en helt slät smoothie så kan man ångkoka morötterna och låta dom svalna innan man mixar i med resten. För en mer krämig smoothie byter man ut lite av mjölken mot yoghurt. Jag gjorde min smoothie med mandelmjölken, jag tycker det är så gott med aprikoserna, men det funkar även med annan mjölk!


2 glas

3 klyftor cantaloupemelon
2 aprikoser
2 morötter
2 msk havre- eller dinkelgryn
1 msk krossade linfrön
4 dl mjölk (ko, get, mandel- eller annan nötmjölk)
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
isbitar

Skär melon och aprikoser i mindre bitar, riv morötterna med ett fint rivjärn, tillsätt alla ingredienserna och blanda i en mixer. Njut!


tisdag, juli 24, 2012

Rea hos Dorothy Perkins


Dorothy Perkins har nu upp till 70% rabatt på sin rea, plus att de drar av 10% på det vid kassan! Mycket bra. På reasidan kan man välja storlek till vänster, så man slipper leta igenom alla kläder och hitta sin storlek. Frakt till Sverige ligger på £6 och det brukar gå fort att få hem kläderna. Jag klickade hem skorna jag har kollat på ett tag, och så ett par mintgröna jeans!

Dagens tips!

Fixa fina frisyrer


Desiree undrade om jag kunde tipsa om några fina frisyrer att ha på bröllop och finare fester, och det är klart jag kan! Det finns ju hur mycket inspiration som helst på nätet. Pinterest har en hel massa inspiration, där kan man söka på "updo", "hair up", "wedding hair" och så vidare. Mycket fint där.


The Beauty Department har en massa bra tips, både på håruppsättningar men också på smink. Här, här och här finns också fina uppsättningar, och även hos Martha Stewart kan man få tips. Vill man vara riktigt spektakulär skulle jag köra på den här 20-talsuppsättningen, va-va-voom!


Saker man ska tänka på är att det tar tid att få till en bra uppsättning. Stressar man blir det aldrig bra. Bra grundarbete gör att frisyren håller, så man måste få till en bra bas innan håret sätts upp. De flesta hår kräver någon sorts produkt i sig för att man ska kunna forma det; en bra mousse, vax, saltvattenspray eller mattpulver är en bra investering. Saltvattenspray och mattpulver ger en mer rufsig bas, vilket är bra om man inte vill ha en alltför proper eller stel frisyr, utan en mer busig uppsättning. Mousse eller vax gör håret slätare och oftast glansigare. Många bra hårnålar och ett bra spray är också måste, och en pinnkam är väldigt bra att ha för att dela upp håret i sektioner eller för lite tupering. Var inte rädd för att tupera håret, det är lätt att släta till och mjuka upp så att det inte blir rufsigt, och tupering är ett bra sätt att få volym i håret. Här finns en video som enkelt visar hur man tuperar på bästa sätt. För det lilla extra kan en glansspray vara en bra idé, då det ger fin glans och lyster till håret. Det kan också vara fint att smycka håret lite extra när det är uppsatt; blommor, hårspännen, brosch, band, ja, det finns en massa fint man kan sätta i håret. Sista tipset är att prova att sätta upp håret i den önskade uppsättningen någon eller några gånger innan, då lär man sig exakt hur man ska göra för att få till uppsättningen som man vill ha den när det är dags!

måndag, juli 23, 2012

Fyrtio funderingar och ett bröllop



Det har varit snålt med bröllop i år. Eller, korrektion, det har varit snålt med bröllop som vi blivit bjudna till. (Snyft!) Och lagom när jag tror att det är kört för fler bröllop i år, så blir vi inbjudna till ett bröllop utanför London. Yey!

Andra helgen i december.

WTF?

Jag menar, för i december har man ju inte andra saker att göra, så varför inte klämma in ett bröllop då också! Men jag blir ju superglad. Jag älskar bröllop! Skor har jag ju, och hatt också. Behöver bara en klänning, sen, bröllop, here we go!

Ja, förutom logistiken förstås. Flyg, hotell och justja, barnvakt också, och sen måste vi fixa ihop resorna över jul så vi kan träffa våra familjer och så har vi inte träffat Engelsmannens farmor på över ett år och så... phew.

Eller så kanske vi stannar hemma i stället. Verkar himlans mycket enklare.

En helg



Så här har vi spenderat vår helg. Springandes efter Alfred. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Killen har energi till tusen och är helt orädd.


Enda sättet att kontrollera honom är att bära honom på axlarna.


Och så gillar vi att kolla på bilarna som åker på Leopoldstrasse. När de står stilla vid rödljuset vinkar Alfred hej, och det krävs ett hårt hjärta för att inte vinka tillbaka. Tuffa MC-killen i läder och svart hjälm charmades till och med så att han vinkade tillbaka. Såklart.


Alfred gillar också att vara med och välja frukt och grönt. "Dä-dä" pekar han, på jordgubbar, blåbär, aprikoser, persikor, bönor och tomater. Smaskens.


Jag sportade förresten nyinköpta reasandaler. Rätt som det är så rasslar det till och några pärlor flyger iväg från dom. Oh well, det är inte så långt till hösten, hoppas de håller till dess!


En väldigt sällsynt iakttagelse; en stillasittande Alfred! Kan vara för att han precis fått smaka glass och sitter och njuter av den. Jojomen, alla medel är väl tillåtna i krig, kärlek och barnuppfostran?

söndag, juli 22, 2012

Söndagssvep, 22 juli 2012



God morgon söndag! Visst ser det skönt ut att sova i en hängmatta!


Någon gång i mitt liv vill jag ha den här fina tapeten med Paris-motiv på en vägg. Från Famille Summerbelle.


Och för att fortsätta på Paris-temat; sötaste håraccessoaren hittar man hos Etsy. Vem vill inte ha Eiffeltornet på huvudet!?


Jag drömmer om att någon gång öppna ett eget café eller bageri, eller varför inte en glasseria! Då skulle den se ut som Salt and Straw i Portland. Vilket ställe!


Jessica Simpson twittrade en fin bild på sin dotter Maxi för några dagar sedan. Vilken utesoffa! Och vilken trädgård!


En riktigt snygg väska från Fabric & Handle. Den kan vara ryggsäck, messenger-stil och handväska. Helt perfekt ju! 


Damernas Världs chefredaktör Martina Bonnier är på semester i The Hamptons i USA. Ser hyffsat mysigt ut!


Jag tycker bärselen My Carrier från Stokke verkar intressant. Man kan ha barnet mot sig, från sig och på ryggen, allt med samma bärsele!

Finfin present till någon som gillar att resa! Hos Etsy.


Prickiga byxor! Så snyggt. Finns bland annat hos AnthropologieNew LookASOSStyle by Tyra och så hjärtan hos Topshop


Skip Hop ryggsäckar är ju så söta, och nu har de även resväskor i samma stil. Något för Alfred när han blir gammal nog för en egen väska. Finns bland annat hos Babyshop


Och på tal om barn; jag gillar nya grönsaksinspirerade kollektionen hos GAP.


Fantastiskt glittrig och överdriven var brudklänningen på Elie Saabs höstvisning. Fantastisk! Påminner lite om både Graces och Marie Chantals brudklänningar! 


Meryl Streeps nya film Hope Springs verkar riktigt rolig! Kanske riktad mot en lite äldre publik än jag, men jag skrattade åt trailern, så jag skulle säkert gilla filmen också! Allt med Meryl är ju liksom bra!


Ha en underbar söndag!