onsdag, augusti 12, 2015

Blogg vs. Instagram





I början när Instagram kom så var det mycket snack om att det skulle bli bloggens död, och till viss del har det blivit så. Många av mina favoritbloggare, som jag följt länge, har antingen slutat blogga helt eller bloggar mycket mer sällan nu, och det är såklart tråkigt, men samtidigt är det kul att Instagram då finns så jag kan hänga med i deras liv där.

För min egen del tror jag inte att mitt bloggande har påverkats av Instagram, jag är väldigt aktiv både där och här. Visst, jag bloggar mer sällan nu än jag gjorde för fem år sedan, men det tror jag beror på förändrad livssituation snarare än Instagram! Jag har en ganska klar uppdelning på det jag visar på Instagram jämfört med vad jag skriver om här, det är sällan som en Instagrambild hamnar på bloggen.

En klar skillnad från förr och nu är antalet kommentarer! Min läsarskara växer sakta men säkert, men kommentarerna blir färre och färre. Visst är det lite trist, men samtidigt har jag aldrig skrivit för att få kommentarer, så det är väl ok. Men jag upppskattar verkligen er som lämnar kommentarer, ofta eller sällan.

Hur har Instagram förändrat ert bloggande eller bloggläsande?

p.s. fler selfies på Instagram än bloggen, helt klart!

21 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tycker att bloggen och instragram ar tva helt olika medier. Instagram ar som att fa en rubrik I livet over vad som hander medan bloggen ar som att fa ett store innehall, fa hela artikeln. Jag har bloggat 8 ar nu och kanner inte att jag maste hitta pa nya inlagg varje dag langre utan kanner att det ar vettigare ha nagot nytt, nagon jag kanner ar relevant och nagot jag vill dela med mig av. Pa bloggen anvander jag mig av bilder jag for det mesta tagit med min riktiga kamera medan instagram naturligtvis blir mobilbilder. Tycker att det ar skillnad mellan dessa ocksa.
Fortsatter garna med bada :-)
Kram!

emelie - Berlin, Berlin sa...

Jag tror definitivt att instagram har förändrat bloggvärlden. Det går fortare att lägga ut en bild på insta och då gör man det i bara farten, medan det tar tid att skriva blogg. Jag tycker det mesta har utvecklats åt det hållet de senaste sju-åtta åren.
Men jag tror att de som brinner för själva bloggandet och skrivandet fortsätter oavsett instagram eller inte. Jag älskar både instagram och bloggar på olika sätt, jag tycker de kompletterar varandra väldigt bra. Jag vill inte vara utan någon av dem, men om jag måste välja så väljer jag att läsa bloggarna. En bild kan säga tusen ord, men inte alltid, ibland fattas det något och det är just det jag tycker så mycket om.
Jag älskar att skriva och jag får bättre fram det jag vill säga genom en text, inte en bild.
Jag tycker du är väldigt bra på både instagram och blogg. Din blogg är en av mina favoriter och har varit det länge. Jag kommer ihåg att första gången jag kom in på din blogg var precis innan Alfred föddes. Andra gången jag kom in på bloggen minns jag att han redan var ca. sex månader och sen dess har jag följt er! :)
När en favoritbloggare slutar blogga är det ju många gånger som att en vän försvinner, trots att man aldrig setts. Och det är väl just det jag tycker skiljer bloggar och instagram också.
Försvinner någon från instagram märker man inte det i flödet lika tydligt, som om någon slutar blogga.

Annika sa...

Tycker också att bloggen och insta är två helt skilda medier. Min blogg har inte påverkats alls av min instagram. De är helt åtskilda, egentligen.
På insta lägger jag ut en bild jag gillar, med kort, kort bildtext. På bloggen funderar jag länge hur jag ska skriva, jag arbetar med texten. Jag arbetar med bilderna.
Insta är snabbt och kravlöst. Men, jag häver inte ur vilken bild på insta som helst heller. Tänker mig för innan jag lägger ut där också. Men, bloggen är så mkt mer.
På bloggen fotar jag med min systemkamera. På insta med min iPhone 5s. Insta tar ngn minut, bloggen tar ibland timmar.
Skillnad.
Mitt instaflöde är ganska stort, men många spökföljare har jag. Det är nog ofrånkomligt.

Kommentarer i en blogg är a och o. Utan dem skulle jag sluta blogga.
Tror att det är bökigt att kommentera från smart phones. Jag tycker det iaf, så jag läser inga bloggar via min iPhone. Tror att det kan ha ngt att göra med att kommentarerna kanske blir färre? Sen vet jag att Blogger gjort det extremt svårt för dem som inte har googlekonto. Min syster har skitsvårt att lägga upp kommentarer på min blogg pga det bökiga verifierningssystemet blogger har nu. OCH jag har inte ens aktiverat ngn verifierning på min blogg.

Anyhoooo, bloggar är bäst. ,men insta är ett superbra komplement.

Roligt att vara tillbaka här igen!!!

eastcoastmom sa...

Ja det är många som slutat blogga. Kanske för att blogga tar tid? Kanske för att många hade en idé om att de kunde tjäna pengar på att blogga, men så blev det inte så? Jag kör på ungefär som vanligt, jag bloggar för "min publik" som är min mamma, svärmor, syster m fl, det är mitt sätt att dela med mig av vad som händer i vårt liv när vi bor långt borta.

Instagram är på sätt och vis mer intimt, inte vem som helst som kan surfa in och kolla mitt Insta-flöde. Jag gillar Insta, men det är ingen blogg, vill man berätta något är bloggen outstanding!

Nilla Tankebubblor sa...

Bloggar är bäst! Instagram är ett komplement.
Hos mig missar man ingenting om man följer bloggen i datorn. Då ser man min widget i sidomenyn också. Plus att jag sammanfattar instagram varje månad.
Vad det beror på är väl att de flesta använder mobil och surfplattor mera än datorn nu för tiden. Jag läser bara bloggar i datorn, jag gillar det bättre.

Unknown sa...

Jag slutade blogga i samband med instagram men saknar ibland att kunna skriva av sig om vissa saker

Jessica sa...

Och jag följer dig på Instagram, inspireras av dina pins på Pinterest och läser bloggen varje dag. Lite stalker-varning kanske, men jag tycker du har så fin smak och stil och ett härligt och intressant liv! Tack för att jag får vara med överallt!

Miss Marie sa...

Desiree - jag håller helt med, för mig är det också två helt olika saker!

Emelie - ja, det tar tid att blogga medan instagram går snabbt, kanske det är en tidsfråga för många?

Annika - jag tror du har rätt att med alla nya mackapärer så har det blivit svårare att kommentera på bloggar, mycket enklare med instagram på telefonen. Och verifieringarna kan man verkligen tröttna på!

Eastcoastmom - ja, tror många började blogga "bara för att", det var en modegrej, sen inser man att det är ganska mycket jobb med en bra blogg!

Nilla - så kanske man borde göra, ja! Jag föredrar också bloggar i datorn, tycker det är svårt att läsa o kommentera via mobil.

Madeleine - ja, man har ju begränsat med tecken på instagram, svårt att få ut allt man vill säga där!

Jessia - haha, jag älskar stalkers! ;) Varsågod och tack för dina ord!

Anna, Fair and True sa...

Å jag vill blogga ofta igen och tänker försöka komma igång nu efter sommaren. Tror jag måste sänka ambitionsnivån och göra korta inlägg. Jag vill också ha kommentarer, det är ju det som är kul, även på IG - hellre det än likes.

Miss Marie sa...

Anna - ja, jag tror ändå man kan anpassa det ganska väl till vad man vill att det ska vara! Det behöver ju inte vara avancerat att blogga egentligen!

Ana Leandro sa...

Effektiv kraftfull kärlek för att få din före detta älskare tillbaka nu, kolla på DR ISIKOLO.
Jag har precis upplevt underverk av Dr. Isikolo love stavning som har spridits på internet och över hela världen. Hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sitt äktenskap och få tillbaka förlorade älskare och också hjälpa till att vinna lotteri. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesbörd från olika människor om hur han hjälpte till att få min före detta älskare tillbaka, jag berättade om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. DR ISIKOLO sa bara till mig att le 3 gånger och ha en vila i sinnet han kommer att hantera allt på bara 48 timmar, han gjorde jobbet och efter den andra dagen ringde Toni mig och jag var bara så chockad att jag valde samtalet och kunde inte tro mina öron, han bad verkligen om att jag skulle förlåta honom och lovade på telefon. Han kom hem och skaffade mig en ny bil bara för att bevisa sin kärlek till mig. Tja, om du behöver en effektiv och verklig stavning för alla problem i ditt liv kan du kontakta DR ISIKOLO hans e -post: isikolosolutionhome@gmail.com eller så kan du också WhatsApp honom på +2348133261196

Unknown sa...

Fantastisk kärleksbesvärjelse för att komma tillbaka med din partner och fixa ditt trasiga förhållande
Jag är Doris Arsen. min man lämnade mig för 3 månader sedan och tvingade mig att skriva på skilsmässopapperen, och jag var helt krossad. Och jag kunde inte komma tillbaka till någon form känslomässigt. Jag tackar Gud för denna häpnadsväckande och briljanta trollformler som kom till min räddning. Wow! Den här trollformaren har hjälpt mig så mycket. Dr Isikolo garanterade mig en brådskande 24 timmars besvärjelse, som jag accepterade. Chockerande! den här månaden den 5 september 2019 ringde min man tillbaka till mig med många ursäkter efter 48 timmar, vilket han försäkrade mig om, och han gjorde allt för att dra tillbaka skilsmässopapperen som tidigare pågick med kraften av denna mirakelförtrollning. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin före detta älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botar cancer, herpes simplex-virus och andra sjukdomar, Tack så så mycket Herre för dina kraftfulla besvärjelser. uttryck räcker inte för att säga tack. Maila Dr Isikolo för all hjälp: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsappa honom på +23481333261196.

Unknown sa...

DR ISIKOLO är helt enkelt den bästa trollformaren och hjälparen. Jag heter Loreta Emilio, av respekt för dig och dina trollformler måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit hos andra trollformler utan att se något resultat. Jag önskade bara att jag kom till dig tidigare, jag fick det bästa av dig. Min ex man var borta i ett år och jag gick överallt och andra trollformler för att få hjälp men inget resultat förrän min vän presenterade mig för Dr Isikolo efter att kärleksförtrollningen var klar, fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans besvärjelser gjorde underverk och min man är tillbaka med full av kärlek. Det är ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som sa att jag skulle förlåta honom, jag blev verkligen förbluffad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och att jag skulle acceptera honom tillbaka och detta hände efter 48 timmar när han gjorde jobbet och uppriktigt, kärleken och lyckan återställdes. Tack så mycket Dr Isikolo. Till alla som letar efter en riktig trollformel bör kontakta DR ISIKOLO hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

Unknown sa...

Jag lovar att dela detta vittnesbörd över hela världen när min pojkvän återvänder till mig, jag heter Lora Milan och jag vill tacka Dr Isikolo för att han gav glädje och lycka till mitt förhållande och min familj. Jag vill informera er alla om att det finns en trollformel som är verklig och äkta. Jag trodde aldrig på någon av de här sakerna förrän jag förlorade min pojkvän, jag behövde hjälp tills jag hittade Dr Isikolo som en trollformel, och han kastade en kärleksförtrollning för mig, och han försäkrade mig att jag kommer att få tillbaka min pojkvän om två dagar fyra dagar senare ringde min telefon, och så chockerande nog var det min pojkvän som inte har ringt mig på de senaste 3 åren, och bad om ursäkt för hjärtekrossningen och berättade att han är redo att vara min ryggrad tills resten av hans liv med mig. Dr Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Allt tack går till Dr Isikolo för det överdrivna arbete han har gjort för mig. Nedan är e-postadressen om du är i någon situation du genomgår ett hjärtkross, och jag försäkrar dig att som han har gjort min, kommer han definitivt att hjälpa dig också. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196

Unknown sa...

Vill du få ditt ex tillbaka till dig? Jag gjorde det med Dr Isikolo och mitt ex kom tillbaka till mig inom 3 dagar efter att han berättade att förtrollningen hade kastats. Jag vill att alla ska läsa mitt vittnesbörd och tro på en trollformler som Dr Isikolo. Jag är Allesio Jese. Min före detta flickvän gjorde slut med mig för att jag dricker och röker och hon gillade inte killar som gjorde sånt här. En kväll när jag var med mina vänner och hade några resor i luften med sprit, min flickvän bagde i rummet och inte bara såg mig röka utan jag var med en annan tjej och det gjorde henne väldigt arg och hon gick och sedan den dagen har jag aldrig såg henne igen tills jag kontaktade Dr Isikolo efter cirka 3 månader senare och hon svarade inte ens på mina telefonsamtal längre. Jag är väldigt glad nu när doktor Isikolo tog tillbaka henne till mig. När jag kontaktade den här trollformaren hade jag liten tro på att mitt ex skulle komma tillbaka efter det jag gjorde men Dr Isikolo gav mig tro och nu är jag glad att min tjej är tillbaka till mig. Jag vill att alla ska tro på denna trollformel och kontakta hej e-post för hjälp på: isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

Unknown sa...

Jag är Helena Leon från Stockholm, jag och min man och min man har varit gifta i över 10 år. Vi träffades när jag var 20 och han var 24. Vi har gått igenom mycket tillsammans känslomässigt. Det var flera stora slagsmål och smärtsamma situationer i vårt äktenskap. Ur det blå satte min man ett skilsmässosamtal över mig, jag var blind! Jag såg det inte komma, jag kände inte igen tecknen. Han tycker inte längre att jag är sexuellt attraktiv. Jag kunde inte låta bli att gråta hela tiden för jag var oerhört sårad. Jag var helt deprimerad tills jag hittade Dr ISIKOLO trollformaren från Afrika som alla pratade om på nätet och jag kontaktade honom för en kärleksåterförening. Under vårt samtal försäkrade han mig att han skulle ta tillbaka min man om mindre än 48 timmar när jag väl följer processen. För mig verkade det omöjligt. Du kommer inte att tro att min man ringde direkt efter 48 timmar och bad mig att glömma vad han än sa om skilsmässan. Jag blev helt förvånad. Nu älskar min man mig mycket mer än tidigare. Du kan också kontakta honom om du har problem med ditt äktenskap eller förhållande. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196

Unknown sa...

Är du i stort behov av kärleksbesvärjelser för att få tillbaka din före detta älskare eller återförena ditt äktenskap? kontakta Dr Isikolo för snabb 48 timmars lösning. Jag hade problem med min man för ett år och ett halvår sedan, vilket ledde oss åt. När han gjorde slut med mig var jag förvirrad och visste inte vad jag skulle göra för att få tillbaka honom, jag kände mig så tom inombords. Tills jag stötte på Dr Isikolo på internet om hur han har hjälpt så många människor att lösa olika problem. Jag mailade honom och jag berättade för honom om mitt problem och jag gjorde vad han bad mig göra för att han skulle hjälpa mig. För att kortfattat göra den långa historien kort, Innan jag visste ordet av, på mindre än 48 timmar, ringde min man mig och han kom tillbaka till mig och berättade att han var ledsen över vad som pågick mellan oss båda. Slutligen skriver jag detta vittnesbörd för att framföra mitt tack och djupa tack till dig Dr Isikolo för att du har hållit dina ord och dina löften genom att föra honom tillbaka till mig på bara 48 timmar av din kraftfulla trollformel, och för att du använde dina begåvade och stora krafter för att ta tillbaka honom. Om du behöver hans hjälp kan du maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp/Viber honom på +2348133261196.

Unknown sa...

Jag heter Monica Vedran. Jag är mycket förvånad över Dr Isikolos mirakulösa upplevelse och underverk som har spridits på internet och över hela världen. Hur han fantastiskt hjälpte människor över hela världen att återställa sina förlorade älskare. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesmål från olika människor hur han hjälpte till att få tillbaka ex älskare, jag berättade för honom om min man som övergav mig för cirka 8 månader sedan, och lämnade hemmet med allt jag hade, jag blev förbryllad när han bara sa åt mig att le och ha en vila i sinnet och försäkrade mig om att han kommer att klara allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen som min man ringde mig blev jag bara så chockad att jag ringde och trodde inte mina öron. han bad mig verkligen att förlåta honom och gav löften på telefon, han kom tillbaka hem och gav mig också en mycket trevlig present bara för honom för att bevisa sin kärlek till mig. Jag var så glad att jag var tvungen att ringa Dr Isikolo och tackade honom, han sa bara till mig att dela de goda nyheterna över hela världen. Om du behöver en effektiv och verklig trollformel för något problem i ditt liv kan du kontakta Dr Isikolo på hans WhatsApp: +2348133261196.

anonymous sa...

Effektiv kraftfull kärleksförtrollning för att få tillbaka din före detta älskare nu, kolla in DR ISIKOLO
mitt namn är Ana Leandro och jag har precis upplevt underverken av Dr.Isikolo kärleksförtrollning, som har spridits på internet och över hela världen. Hur han fantastiskt hjälpte människor över hela världen att återställa sina äktenskap och få tillbaka förlorade älskare och även hjälpa till att vinna på lotteri. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesmål från olika människor om hur han hjälpte till att få tillbaka min före detta älskare. Jag berättade för honom om min man som övergav mig för cirka 4 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. DR ISIKOLO sa bara till mig att le 3 gånger och ha en vila i sinnet, han kommer att hantera allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen ringde Toni mig och det var chockerande för mig. Han kom tillbaka hem och fick också fina presenter till mig bara för att han skulle bevisa sin kärlek till mig. Jag blev så glad och ringde DR ISIKOLO och tackade honom, han sa bara till mig att dela de goda nyheterna över hela världen. Om du behöver en effektiv och verklig trollformler för något problem i ditt liv kan du kontakta DR ISIKOLO hans WhatsApp honom på +2348133261196 eller e-post: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown sa...

Jag heter Jasmina Leon och jag och min pojkvän var tillsammans i 2 år, det har gått 6 månader sedan vi separerade. Jag älskar honom fortfarande, men på något sätt känns det orättvist. Varför älska någon som ovb inte älskar dig tillbaka? Jag har bett och bett för dessa månader och ingenting. Han är fortfarande med sin nya flickvän (som han bor med) men det betyder inte att jag måste söka hjälp De första veckorna efter uppbrottet låg jag i mina knän och bad och letade efter hjälp, dem jag fina en kommentar på nätet hur en trollformel hjälp till att återupprätta förhållandet få tillbaka ex älskare, ”så jag bestämde mig för att prova eftersom jag älskar min pojkvän så mycket. så jag kontaktade Dr Isikolo och berättade för honom om alla mina problem och han gav mig 100% garanti för att jag kommer att få tillbaka min pojkvän efter trollformeln så jag var begåvad och lycklig som fick kontakta honom gjorde jag allt han bad mig om och till min största förvåning 2 dagar efter besvärjelsen ringde min pojkvän mig och bad om ursäkt för vad han gjorde mot mig och bad om min förlåtelse för att komma tillbaka hem för mig, jag blev riktigt sårad och går igenom de där stunderna då han lämnade mig, trots allt Dr Isikolo gjorde för mig. Dr Isikolo är en bra trollformel så ring honom eller lägg till honom på Whats-app: +2348133261196 eller mejla honom på hans e-postadress: isikolosolutionhome@gmail.com.

anonymous sa...

Jag heter Toni Macyte. Min äktenskapsresa började för tre dagar sedan när min fru på 22 år bytte ut mig mot en man som var 10 år yngre. Jag är 57 och hon är 55. Jag gick genom öknen och under min resa hittade jag DR ISIKOLO. Gud använde honom för att läka mitt krossade hjärta och tog bort mina smärtor med hans kraftfulla kärleksförtrollning. det var svårt för mig att försöka få hem henne utan framgång och det blev en plåga för mina barn och jag. Jag litar på Herren och jag vet att han kommer att återställa mitt äktenskap. Jag förklarade allt för honom och han sa till mig vad jag skulle göra och han gjorde sitt och min fru återvände hem till mig och våra barn på mindre än 48 timmar. Vi måste ha tro. Tro är förvissningen om det vi hoppas på och övertygelsen om det som inte syns. Män och kvinnor snälla ge inte upp, Gud kan använda DR ISIKOLO för att återställa ditt äktenskap eller din relation. Tappa inte hoppet. Du måste bli kär i Herren. Kontakta DR ISIKOLO För en kraftfull kärlekstrollformel för att få lösningar. via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp på: +2348133261196.