fredag, juli 30, 2010

Audrey Hepburn-ish


Ja, jag kan definitivt se Holly Golightly spatsera utanför Tiffany's i den här outfiten. En sån där body är ju kanske inte det mest smickrande plagget, men det funkar fint med en kjol med knyt! Skorna, jackan och örhängena är ju bara för söta...

onsdag, juli 28, 2010

Lavendel


Finns det något finare än lavendel på sommaren? När jag blir stor ska jag plantera lavendel i drivor i min trädgård!

En annan sorts romantik

Ni vet, vissa män skickar vackra kärleksdikter till sina fruar, eller kanske blommor. Inte min make. Han skickar länkar till olika flygkrascher som han tycker jag ska titta på. Nu senaste en amerikansk CF-18 fighter som kraschar på en flyguppvisning.

Jo, men det är väl lite romantik det också?

tisdag, juli 27, 2010

Blåbärslycka


Lycka är att få gå bakom huset in i skogen och plocka lite blåbär med världens bästa Max! Imorgon hoppas vi att Max mamma bakar en blåbärskaka med de blåbären Max inte orkade stoppa i munnen. Mumma!

My name is Blomkvist, Mikael Blomkvist

Nu är det alltså klart att Daniel Craig blir Kalle Blomkvist. Vad tycker vi om det?

Jag väljer ju Daniel Craig över
Michael Nykvist anyday, så jag tycker det är bra!

Nu får vi bara vänta och se vem som blir Miss Salander...

måndag, juli 26, 2010

Grey Autumn

När det är sånt här väder känns det som om sommaren lämnat oss för gott och hösten har kommit! Än får vi väl hoppas att sommaren lever kvar, men lite höstinspiration kan man ju ändå hitta! Jag gillar verkligen den här grå jackan som Olivia Palermo hade på sig i vintras, allt från huvan till formen. Det enda jag inte gillar är 3/4-delsärmarna, jag har så långa armar att de flesta jackor blir 3/4-dels ändå, så jag letar efter någon med långa ärmar. I år är jag lite kinkigare när det gäller jackor, så det blir nog till att börja leta tidigt!

Tapetleteri

I sommar har den mesta tiden spenderats till att hjälpa mamma och pappa med renoveringen av sommarstugan/deras nästa bostad. När man väl står där och spacklar och slipar så tycker man att allting går superlångsamt, men när vi börjar titta tillbaka på bilder så ser vi ju att det faktiskt går framåt, sakta men säkert!

Nu har det blivit dags att titta på tapeter och det tycker jag är riktigt kul, så jag hjälper mer än gärna till! Men svårt är det! Eftersom det är en ganska öppen planlösning måste visa tapeter matchas ihop, andra som är i enskilda rum kan vara lite mer wild and crazy. I mammas och pappas sovrum blir det nog fågeltapeten längst upp till vänster som fondvägg, fast med vit bakgrund och inte ljusblå som den här bilden visar. I ett av rummet blir det nog en svartvit fondtapet och sen blir det nog lite blommor och ränder också. Ska bli spännande att se slutresultatet!

Sommarfint


Sommarfina bilder finns lite varstans därute i cybervärlden! På inspelningarna till Gossip Girl visar tjejerna att det funkar att vara snygg även när det regnar. Jag har ett liknande sånt där genomskinligt paraply, men jag har ingen aning om var det är nu! Jag köpte det i Liverpool för £2 men nu är det puts väck... Snyggt är det iallafall! I de kungliga kretsarna visar Mette-Marit hur man blir sommarsnygg i läckert turkos till solbrännan. Ursnyggt. I Paris under modevisningarna visade Claire Danes och Jessica Alba hur man är snygg i sommarvärmen!

Västervik

I helgen var vi i Västervik och hälsade på syster med familj som semestrade där. En väldigt mysig plats som jag skulle kunna tänka mig att se mer av! Vi lyckades ju såklart tajma in det så att sommarvädret gav vika för höstregn och vind, men det var mysigt ändå, även fast det var liiite, liiite för kallt.

Vi åt glass, pussades, kramades, åt glass, åkte båt och såg en massa nya saker. Det gungade en hel del när vi åkte ut i Skärgården på en båt, men vi var glada att vi inte var i en liten segelbåt, där måste det ha gungat ordentligt! Vi såg också bevis på varför jag aldrig skulle passa på en segelbåt. Ett par fick ett litet sammanbrott när de skulle parkera och råkade köra på en gigantisk motorbåt. "Styrbord!!! Jag sa styrbord!!!" vrålade kvinnan åt mannen som styrde båten och jag kunde mycket väl känna igen mig i henne! Jag skulle nog också bli ett vrålande vrak på en segelbåt...

Helgen avslutades med den obligatoriska magsjukan. När vi var i Sälen i vintras hela familjen så avslutades också den semestern med magsjuka, och nu hände det igen! Antar att det lätt blir så med småbarn, men jag tycker vi skippar det nästa gång, eller vad säger du, syrran?

söndag, juli 25, 2010

För Kärleken

Den här filmen måste jag se! Ska försöka hinna med det under tiden jag är i Sverige... Någon som sett den?

torsdag, juli 22, 2010

Hårblomma


Någon som vet var man kan få tag på en liknande hårblomma som Carrie har i en tidig säsong av SATC? Jag tycker den är så söt! Den som Carrie bär kommer från Chanel och går inte att få tag på numera, annars skulle jag vara väldigt frestad att slå till! Men någon kanske vet var man kan få tag i en kopia...?

H&M Home

Jag har faktiskt inte köpt något från H&M Home än, men nu tror jag det är dags! De pastelliga volangkuddarna och kökshanddukarna med högklackat och stay-ups är ju bara för söta! Det rosa parfym-duschdraperiet är ju också underbart, men där tror jag gränsen går för Engelsmannen, tyvärr...

onsdag, juli 21, 2010

Bröllop

Det är så kul nu under sommaren när det börjar dyka upp bilder på facebook från "vänner" som gift sig. (Jag skriver vänner inom "" eftersom alla mina "vänner" på facebook knappast är mina vänner i riktiga livet!)

Vissa vill jag skaka om håret på, andra ta av glasögonen och vissa dra upp klänningen på så att halva tuttarna inte syns. Men de allra flesta lyser av glädje, precis som det ska vara!

Jag gick igenom min gamla inspirationsmapp och hittade några bilder som jag tycker är så fina, håll till godo och inspireras! Och blombuketterna, hur fantastiskt vackra är inte de?!

Östersund - igen!

Under min radioskugga passade jag och Engelsmannen på att åka till Östersund och överraska en kompis! Mycket roligt!

Vi kom under vägen på att vi aldrig någonsin ska ut med husvagn eller husbil. Finns det något värre än det på vägarna? Det borde finnas en lag om att husbilar och husvagnar bara får framföras på mindre grusvägar! Bort med dom!

I Östersund åt vi bland annat lunch vid golfbanan, och den golfbanan måste ju ha en av de bästa utsikterna i Sverige! Makalöst vackert.

Vi passade också på att gosa ordentligt med Hazel, som bara blir sötare och sötare för varje dag!

måndag, juli 19, 2010

Radioskugga

Nej, jag har inte dött.

Däremot har jag åkt till Sverige, där mina föräldrars bredband, telefon och tv är ur funktion och Telia inte har klarat av att fixa det på 2 (TVÅ!) veckor. Hörde jag någon säga inkompetent? Precis.

Nu har vi iallafall fått "låna" ett mobilt bredband, och jag kan stilla min internetabsitens. Thank God!

Annat än det så njuter jag av svensk sommar. Den bästa på länge!

fredag, juli 09, 2010

Bomullsbröllop

I helgen firar vi ettårig bröllopsdag! Här är några av våra favoritbilder från vår favoritdag!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Something to Think About

Hittade den här bilden någonstans och jag tycker den är lysande. Lysande!

torsdag, juli 08, 2010

Lungs

Jag kan verkligen rekommendera Florence + The Machines skiva Lungs. Så bra! En av favoriterna är Dog Days are Over, en riktigt skruva-upp-volymen-och-dansa-och-sjung-som-en-galning-låt!

Jag njuter av skivan på hög volym på stereon. På stereon, ja! Sån här musik kräver mer än futtiga små Ipods! ;)

Pappastil

Hoppsan! Portugisiska fotbollspelaren Cristiano Ronaldo har tydligen blivit pappa till en liten son. Grattis får man väl säga! Ronaldo har tydligen ensam vårdnad om bebisen och har döpt sonen tilll... Cristiano. Ja, har man ingen fantasi så...

Nu är den nyblivna pappan med flickvännen i New York, och nej, flickvännen är inte mamma till barnet. Var barnet är? Hemma hos farmor och faster i Portugal.

Ja, jo, men så kan man ju också göra...

1st Wedding Anniversary

Vi har börjat få kort som gratulerar oss på vår första bröllopsdag! Sött och så väldigt typiskt England! Jag kan lova er att i England finns det kort för varje tänkbar situation.

Blir din katt överkörd av en bil och slängd i ett dike finns det ett kort för det, får ni fyrlingar som ni ska döpa till Björn, Benny, Agneta och Frida så finns det säkerligen kort till det också!

Jag har inte riktigt förstått den engelska kortkoden ännu, när ska man skicka kort och vad ska man skicka för kort! Min svärmor skickade ett tackkort till min mamma och tackade för en fin vistelse i Sverige, min mamma skickade ett kort tillbaka och sa att det var kul att ha dom hos sig och bla bla. Men sen skickade min svärmor ett till kort för att tacka för kortet som mamma skickat! Det förvirrade både mamma och mig! Skulle mamma nu skicka ett kort för att tacka för tackkortet för tackkortet? Var slutar det? Hur gör man? Aaaaahhh!

Nej, mamma skickade inget mer kort, för vem vet, om hon hade gjort det kanske det skulle ha fortsatt i all evighet...

Fotbollsfunderingar

* Det är ju ändå coolt att det tyska laget består till 100 procent av spelare som spelar i tyska Bundesliga. Det är ju som om svenska landslaget skulle bestå enbart av allsvenska spelare. Och det skulle nog inte gå så bra. Sure, det engelska laget har också bara spelare från Premier League, men det är ju inte lika imponerande eftersom dom inte gick lika långt...

* Var det någon mer än jag som skrek sig hes när Pedro inte passade bollen till Torres vid Spaniens superchans i slutminuterna? Vad tänkte han med?

* Det var väääldans tyst på gatorna igårkväll. Några modiga spanjorer gav sig ut på gatorna för att fira, men annars var det tyssssst!

* Och Uruguay, visst är väl karma en bitch? Moahaha!

onsdag, juli 07, 2010

Peonies

Jag såg de här pionerna i blomaffären och kunde inte inte köpa dom! De påminner om pionerna jag hade i min brudbukett för nästan ett år sedan. Och så älskar jag ju pioner...

She's Out of My League

Tiger tipsade om en film på inlägget om filmer lite längre ner här! Jag har inte sett den än, men trailern får mig att skratta högt! Den verkar lovande så jag skriver upp den på listan med filmer jag vill se. Gör det ni med!

Gossip Girl Style

Gossip Girl har börjat inspelningen av en ny säsong i Paris. Och det ser bra ut! Alltså, rent stilmässigt. Innehållsmässigt har Gossip Girl aldrig varit någon höjdare, men jag kollar för klädernas skull! Min favorit är den gröna omlottklänningen med volanger, men jag gillar de laxrosa, vida byxorna också. Och hattarna såklart!

Blake Lively passade på att gå på modevisning en ledig dag, och jag gillar den vita klänningen med matchande håraccessoar. Riktigt snyggt!

tisdag, juli 06, 2010

The Curious Case of Ollie the Olive Tree

Ni kanske kommer ihåg Ollie? Vårt halvdöda olivträd. Nu är det lite mindre halvdött! Som ni ser finns inga blad uppe på grenarna, men däremot växer det lite blad nere på stammen! Hur konstigt som helst.

Italienska restaurangen nere på hörnet har en hel massa olivträd i krukor, men de ser minsann inte ut så här! Där frodas bladen på grenarna.

Vi vet ju att Ollie inte är något vanligt olivträd, han är speciell, men nu undrar vi om han överhuvudtaget är olivträd? Han kanske är nåt helt annat?

Nejlika

Jag tycker att nejlikor är väldigt underskattade blommor! Många ser dom som utfyllnad och lite B, men jag tycker de är supervackra och så står de en halv evighet också! Rosor har ju en tendens att vissna ganska fort och det är alltid tråkigt, plus att de oftast är betydligt dyrare än nejlikor. Mitt råd är att köra på nejlikor nästa gång.

Och visst sitter de väldigt snyggt i min födesledagspresent från Indiska? Eller alltså, present var det från mor och far, men den köptes på Indiska! Hursomhelst, snygg är den iallafall!

Jag kan också!


Det här är en av mina favoritbilder från midsommar! Lilltjejen vill ju så gärna upp och gå och leka med storasyster och kusinen, men de tio månader gamla benen vill inte det än! Då är det ju himla smidigt att det finns så många villiga armar att hålla i när hela familjen samlas över midsommar. Glädjen att få gå på benen är nästan påtaglig! :)

Smycken

Ni vet vid det här laget hur mycket jag gillar smycken, särskilt stora halsband. Här är några halsband som är riktigt snygga!

En favorit är Blake Livelys gröna stenhalsband som hon hade på sig i Paris när nya säsongen av Gossip Girl började spelas in. Även Reese Witherspoon turkosa halsband är riktigt läckert!

måndag, juli 05, 2010

Romantik

Romantiska komedier is my thing! Här är några filmer jag vill se!


Min Ernst

Nu har en ny säsong av Sommar med Ernst börjat! Jag tittade nyss på nya avsnittet via TV4 Play och jag tycker det var riktigt bra. Det är ett häftigt hus de jobbar med den här gången och så är han ju (typ) i mina hemtrakter!

Eclipse

Jag hade tänkt mig att se Eclipse i helgen, men det gick inte! Tydligen så släpps den inte i Tyskland förrän om några veckor, antar att det måste dubbas och hållas på innan de kan låta folk se den här. Det blir till att gå när vi är i Sverige istället.

Tills dess får jag nöja mig med att se bilder från filmen och läsa recensioner. En del säger att det är den bästa Twilight-filmen hittills, det får vi väl hoppas på!

(Och ja, jag är Team Edward, om nu någon undrade! ;))

Skunk Anansie - Secretly

Hittade en gammal favorit i helgen! Oj, vad jag lyssnade på den här låten för några år sedan. Skunk Anansie är verkligen bra. Videon är lite trögstartad men väl värd att lyssna på!

söndag, juli 04, 2010

Laidback to Glamour

Kändisarna går från ledigt klädda till glamour på nolltid!

Diane Kruger är avslappnad i snygg kombo av blommig kjol och grå tröja, Chanel-väskan är chokladsåsen på glassen! Claudia Schiffer ser bakåt i tiden med en 70-talsinspirerad jeanskjol och lång scarf, medan January Jones kör på tights, oversize och en snygg väska. På tal om snygg väska visar Kate Bosworth upp en snygg version av Mulberrys Alexa, jag gillar de milda färgerna! Jennifer Garner går på gala i snygg, draperad klänning i en väldigt snygg färg. Mörkt hallonrosa kanske man kan kalla den? Reese Witherspoon är på filminspelning i snygg röd sidenklänning.

Salzburg

Salzburg var fint och varmt! Med 33 grader i skuggan var det för varmt att gå runt en längre tid, så vi tog en tur och sen åkte vi till Chiemsee och badade istället! Jag skulle mycket väl kunna åka tillbaka och se lite mer, slottet uppe på kullen verkar imponerande!

Vi hann iallafall med att hitta huset där Mozart föddes och bodde. Det hade ju varit lite dåligt av oss att åka till Salzburg och sen inte hälsat på Mozart...

Jag trodde det skulle vara ganska tomt på gatorna, men det var fullt med turister. Framförallt amerikaner! Trodde att finanskrisen slagit hårt i USA, men både när vi var i Italien förra året och nu igår så var det busslaster av amerikanska turister! Kul att se att de vill komma och kolla in Europa!

Chiemsee var varm! Det måste ha varit minst 25 grader i vattnet och eftersom det var långgrunt så var det ännu varmare längst in med strandkanten. Stranden bestod av stora stenar som gjorde riktigt ont att gå på, så jag fick låna Engelsmannens flipflops när vi badade och han fick gå barfota. Det kanske låter taskigt, men han har världens mest okänsliga fötter så han klarade sig bra!

lördag, juli 03, 2010

Firande

Man kan lugnt säga att tyskarna är glada nu, efter att ha slagit Argentina i kvartsfinalen. Så här ser det ut lite längre upp på gatan utanför hos oss, tyskarna tutar, blåser i vuvuzelorna och viftar med flaggor. Gatan precis utanför är avstängd för biltrafik så att även de gående tyskarna kan fira... och det gör de!

Vi har spenderat dagen i Österrike och sen vid en sjö, så vi missade matchen. Kanske dags att börja heja på Tyskland nu? Men nej, det går nog faktiskt inte!

fredag, juli 02, 2010

Trevlig helg!

Visst är det en fin bukett blommor jag plockade (ähum, köpte) på ängen (ähum, mataffären) idag? De där lilarosa blommorna hade jag i min brudbukett och jag har helt glömt bort vad de heter nu, nånting med kärlek... men jag har helt glömt vad det är! Fina är de iallafall och fina minnen bringar de!

Ikväll blir det middag på favoritrestaurangen för att fira för tidig bröllopsdag och imorgon blir det nog en tur till Salzburg. Det är över 30 grader så det blir nog ett stopp vid en sjö också. Hoppas ni får en trevlig helg!

Uppåt väggarna

Jag älskar tavelväggar! Jag har bloggat om dom förut och här kommer de igen! I mitt nästa hem ska jag ha en hel vägg full med foton, helst i en trappa! På något sätt känns det inte helt okej att spika upp en massa foton på väggarna i vår hyreslägenhet, så det får helt enkelt vänta. Just nu står min fotosamling på en byrå i hallen och det funkar också, fast det är såklart snyggare med dom upphängda på en vägg.

Man kan sätta upp bilderna i raka linjer eller lite mer huller om buller, jag är nog mer en huller om buller-tjej! Man kan köra på liknande ramar till alla foton eller mixa olika ramar, där är jag nog mer för en mix också, även fast det är väldigt, väldigt snyggt med svarta ramar!

Floor Cushion

Jag gillar dessa golvkuddar i metallicfärgad läder som finns hos Red Direct. Jag tycker båda färgerna är snygga, men jag tror guld vinner i längden!

Accidentally on Purpose

De senaste dagarna har jag plöjt episoder av Accidentally on Purpose. Jag tycker det är riktigt bra! Härliga Jenna Elfmann spelar Billie som blir gravid efter ett one night stand med en 22-åring, Zack. Zack flyttar in hos Billie för att hjälpa henne, men de ska inte ha ett förhållande... Tyvärr så blir det ingen fortsättning på säsongen, men jag kan rekommendera den första och enda säsongen iallafall!

torsdag, juli 01, 2010

Bästa staden

Oj, jag bor visst i den bästa staden i världen! Där ser man...

Men oroa er inte, Stockholm kommer på sjätte plats över världens bästa städer att bo i.

Pro et Con

Fördel: När vi cyklade hem från en bier garten i München igår kväll vid klockan 10 så var det 28 grader ute. Som den svensk jag är hade jag såklart tagit med både sjal och kavaj när vi åkte ut, men det behövdes inte. De varma sommarnätterna uppkommer inte ofta i Sverige!

Nackdel: Vid klockan 10 är det också becksvart. Inga ljusa sommarkvällar här inte! Det blev vi bortskämda med i Sverige, där solen nästan inte går ner så här års.