Utefrallor 10 st.
2 dl mjölk
3 dl vatten
1/2 dl brödsirap med malt
1 dl olja
50 g jäst
1/2-1 msk salt
1 msk kummin
5 dl grovt rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Värm mjölk, vatten, sirap och olja till 37 grader. Häll i degbunken över den smulade jästen och vispa slätt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en slät, något kladdig men hanterlig deg. Dela degen i 10 bitar och forma dem till avlånga bröd som doppas i vetemjöl. Lägg på bakplåtspapper på plåt. Skär några skåror i varje bröd. Låt jäsa i 40 minuter eller till dubbel storlek. Grädda bröden i 225 grader i cirka 15 minuter.
6 kommentarer:
Gott! Detta recept tar jag rakt av och sparar. Tack.
Jag med! Älskar nybakat.
De ska jag nog testa men först ut i morgon är kanelbullar =)
Desiree - gör så!
Lotta - det är ju så gott! Luktar gott gör det också!
Sofia - mmm, mumsigt det med! :)
Mums! Tack för receptet!
Kram Anna
Anna - varsågod! :)
Skicka en kommentar