fredag, januari 02, 2009

Mitt 2008

Såhär två dagar in på 2009 så kanske det är dags att fundera på vad som hände under 2008. Först tänkte jag lite naivt att så mycket har väl inte hänt... men det har det ju! (ps. klicka på bilden om ni vill se större version!)

Januari började som december slutat, med mormor på sjukhus och täta besök hos henne. Jag avslutade
kursen på Örebro Universitet och fortsatte mina studier i Linköping efter studieuppehållet. Nya glasögon införskaffades och jag fick lite längtan efter Paris.

I februari hann jag och Engelsmannen med en
Champagne Thursday och så morfade jag mig själv till Kate Winslet, coolt! Jag såg fram emot SATC- filmen men var allmänt trött. Mitt i allt så dog älskade mormor efter en lång kamp. Vi saknar dig mormor.

Början av mars spenderades pluggandes på
biblioteket innan det var dags för begravning för älskade mormor. Men lite senare kom Tiger söderöver och livade upp mitt liv för några dagar! På bloggen berättade jag också att Engelsmannen och jag brukade äta frukost via webcam. Påsken spenderade hela familjen i Sälen!

I april inspirerades jag av
Lipstick Jungle. Jag var i England och försökte lära Engelsmannen att säga R. Där hann jag också med att handla lite sommarkläder, se söta ankungar och åka på utflykt till the Lake District. Det var också då jag upptäckte att min förlovningsring var trasig!

Maj påbörjades med mig i
Göteborg. Jag blev av med några cyklar men upptäckte en ny favoritblogg hos Molly's Grove. Jag fyllde 25 år och Engelsmannen blev 30, det firade han med ett segelflyg! Sofia blev ett år, jag klippte lugg och så hade jag min första tävling här på bloggen!

I juni började jag
jobba och min förlovningsring var fortfarande trasig. Vi hade härlig värmebölja och jag började drömma om sommaren-94. Min nya mobil blev trasig men jag fick äntligen se SATC-filmen! Vi firade midsommar med hela släkten, men mormor var saknad av alla...

I juli började vi med
renoveringen av sommarstugan. Jobbigt men roligt! Lilla Max kom till jorden, efterlängtad och älskad. En idiot på guldfynd försökte laga förlovningsringen men gjorde allting bara värre! Men det brydde sig inte jag och Engelsmannen om utan vi bestämde bröllopsdatum!

När sommaren övergick i augusti så flyttade jag ut
symaskinen på gräsmattan och njöt av sommarvärmen mellan dopp i sjön. Vi började ordentligt med bröllopsplanering och det blev klart att Engelsmannen skulle flytta till Tyskland så vi åkte på lägenhetsjakt i München. Jag hann även med en visit i Liverpool och letade Super Lamb Bananas!

I september började vi leta
möbler till lägenheten. I sommarstugerenoveringen gick vi från vit färg till färgglad tapet. Min cykel blev stulen igen och jag drömde om att börja med keramik igen. Jag upptäckte bondens egen marknad, hade brunch med tjejerna och fick besök av systern och Max och så blev vi klara med lilla sovrummet i sommarstugan.

I oktober flyttade vi in i
lägenheten och spenderade en helg byggandes IKEA-möbler! Vi såg det som ett test inför äktenskapet... :) Jag hade kuddfunderingar och förlovningsringen var fortfarande inte klar! Jag hittade en ny favoritloppis och blev inspirerad av Nicole Richie. Och glädje blev till sorg när en liten ängel kom till jorden för att sedan lämna oss igen.

Jag började en kurs i
franska i november och njöt av att Linköping lystes upp av novemberljus. Engelsmannen och jag firade fyra år tillsammans. Jag började julpyssla och den första snön föll!

December började med en väääldigt lång resa till Tyskland. Vi började fundera på vad vi ska önska oss i bröllopspresent och så skickade jag efter en finfin julklapp. Vi åkte på utflykt till sagolika Neuschwanstein och sen var det bara att åka hem till snön i Sverige. Jag började med paketinslagningen och vi fick till slut en vit jul med hela familjen och även med Engelsmannens familj! Det tog lite lirkande men till slut fick vi dom till Sverige iallafall! När Engelsmannen och jag sen skulle åka till Tyskland så försvann våra väskor men de kom fram till slut! Vi firade nyår tillsammans i Tyskland, ett perfekt slut på ett underbart år! :) Ett roligt, sorligt och händelserikt år har det varit! Jag har spenderat mesta tiden på resande fot tror jag, det är inte många veckor i sträck som jag har varit i samma stad, men jag antar att det måste vara så ibland. Jag tror nog 2009 kommer bjuda på en del resande också, liksom många roliga saker och säkerligen några tråkiga också. För det är ju så livet är. Upp och ner och därmellan ok. Men jag ser verkligen fram emot 2009! Många roliga händelser väntar!

3 kommentarer:

Lisa Christensen sa...

Både sorg och lycka 2008... Hoppas att 2009 blir ett underbart år! Kommer ni att bo tillsammans i Tyskland nu?

Miss Marie sa...

lisa - det hoppas jag också! kommer fortsätta pendla mellan tyskland o sverige i vår o sen flytta ner till sommaren!

Anonym sa...

ja mkt lycka o en del sorg blev det under 2008. 2009 kommer bli minst lika härligt, det är jag helt säker på!!! mysigt collage du har gjort!