Engelsmannen och jag har börjat en ny tradition, vi kör roast dinners på söndagar! Supergott.
Vår favorit hittills är Jamie Olivers roast chicken with lemon and rosemary potatoes. Jamie vet vad han snackar om, helt klart! Man kokar potatisen med vitlök och en hel citron i några minuter, innan man tar bort kastrullen från plattan, tar upp citronen, pickar hål i den och lägger den plus vitlökarna inuti kycklingen, tillsammans med en massa örter, innan man sätter in det i ugnen. Potatisarna kan man skaka i ett durkslag, så de blir lite uppfluffade. Prova det, de blir verkligen godare!
Efter 30-45 minuter så lägger man potatisarna runt kycklingen och kör in i ugnen i igen i 45 minuter. Det blir verkligen hur gott som helst. Kycklingen blir saftig och mör och potatisarna alldeles, alldeles perfekta. Det bästa är att allt i stort sett sköter sig själv så man inte behöver stå vid spisen hela dagen.
Här hittade jag förresten receptet på svenska! Prova, prova, prova.
tisdag, januari 18, 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Ja Sunday roast ar en himla trevlig tradition tycker jag!! Och gott ocksa! Jag maste kolla receptet du pratar om. Vilken av hans bocker finns det i? Eller hittade du det pa natet? Kram
Millan - gott är det verkligen! Har tyvärr ingen aning om vilken bok det finns i, hittade det på nätet!
Trevligt! Det kanske man borde prova någon söndag!
Anna - gör det! Borde funka även med bebis, för efter lite prepp så klarar sig maten i stort sätt sig själv!
Sunday Roast är en underbar tradition tycker jag, vi kör också med den på Söndagar. Ska prova Jamie Oliver's kycklig, låter ju supergott!
Sofia - mm, gör det, så gott! :)
Skicka en kommentar