Jag såg det här receptet för Chocolate Eclairs och jag var bara tvungen att prova det! Resultatet blev faktiskt lyckat, det tar lite tid men är inte så svårt, så har man bara tiden (vad annars kan man göra en påsk i Tyskland?) så tycker jag att ni ska prova på det här! Den ambitiösa gör även vaniljkrämen från scratch, annars kör man på pulver.
Petit chou:
100 gram smör
2,5 dl vatten
2,5 dl mjöl
en nypa salt
4 stora, ekologiska ägg
Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör och vatten i en kastrull över medelvärme till smöret är smält. Sänk till låg värme och tillsätt mjöl och salt. Blanda tills det har blivit en deggig boll. Ta av kastrullen från värmen och knäck i äggen ett i taget, blanda väl mellan varje och se till att äggen inte fastnar i botten.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, gör klickarna så stora ni vill ha dom. In i ugnen i 10-15 minuter innan ni sänker värmen till 160 och låter eclairen stå inne i 15-20 minuter till, tills de är gyllene och puffiga. Efter att ni har tagit ut dom ska ni genast göra ett hål i eclairen, från ena sidan till den andra, utan att sticka hål på andra sidan. Detta gör man för att de inte ska bli degiga i mitten. Låt dom svalna.
Fylllning:
1 påse vaniljpulver som mixas med mjölk
mjölk
2,5 dl grädde
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Blanda vaniljpulver och mjölk i en skål. Krämen ska vara tjock. Vispa grädden tjock, blanda i florsocker, vaniljsocker och salt. Vänd i grädden i vaniljkrämen.
När eclairen har svalnat så tar man en sprits och fyller den med vaniljfyllningen. Sätt tippen i hålet i eclairen och spruta i vanilkräm tills den är fylld. Fortsätt så med alla eclairer.
Chokladtopping:
50 gram mörk choklad
2 matskedar smör
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
3 matskedar hett vatten
Smält smöt och choklad i en kastrull över låg värme. Blanda i florsockret och vaniljsockret, blanda i det heta vattnet en matsked i taget tills topping är glansig och klumpfri. Ringla det över eclairen.
Njut!
19 kommentarer:
Du skulle seriöst kunna öppna ett konditori vilken dag som helst eller någon typ av fik och folk skulle vallfärda dit. Du får till allt så att det ser så himla gott och snyggt ut. Jag har aldrig gjort dessa men det ska jag ta och prova och se om jag får till dem.
Kram!
Gud så gott och fint! Håller med Desiree om konditori.
Desiree - tack så mycket för de fina orden! :) Du får prova, de är lätta att göra o blir goda! :)
Sofia - tack! :)
Åh vilka läckra bilder du har tagit! Fantastiska rosor och vilken helt bedårande kaffekopp! Petit chouer har jag bakat många gånger... ett litet pyssel! Fin dag till dig! KRAM Anna
Jag hörde ju talas om dem, men jösses vad fina de blev, ser supergoda ut. Kanske blir några såna under Sverigevistelsen:) kram
Vilken tid bjuds det på fika idag? Så vi vet när vi ska komma förbi ;) Vilka underbara bilder! Funderat på att även bli fotograf i ditt bageri?? Massa påskkramar till dig!!!
Anna - ja, visst är det ett litet pyssel, men har man tid så! :)
Ullis - kanske blir såna till min födelsedagsfika! :)
Storasyster - kl 3, eller 1 maj! ;)
Instämmer med ovanstående kommentarer - ett konditori skulle verkligen passa dig. Guuud så mycket gott och fint jag hittat här hos dig.
Kram
Så proffsigt det ser ut!/Susanne
Wow vad mumsigt det såg ut! Jag är nog lite för otålig för detta, men Gud vad impad jag blev av dina! Kram
Å vad gott det ser ut! Och du tar så otroligt proffsiga bilder! Du borde göra en egen kookbok!! :-) Allvarligt. Jag MENAR det verkligen. Du skulle lätt kunna fota och fixa en så bra recept och så fina bilder som du tar! :-)
Kram och hoppas ni har en fin dag idag med. Här är det ju vanlig jobb- och skoldag idag.
Duktig du är alltså!
håller med Désirée förresten!
ÅH Marie, vilken fin header du HAR!! SÅ vacker.
Jag skulle också vilja kunna göra ngt sådär snyggt med min...
OCH ja. JAG håller med Saltis, Desiree mfl---du borde satsa på en kokbok! DU är OTROLIG!!!
BILDERNA är otroligt vackra!!
Tar du dem med ditt 50 mm objektiv för det mesta? Vad har du för kamera?
Det där ser ju så gott ut så jag bara måste testa!! Tack! Och tack för din fina kommentar hos mig, vad glad jag blir!
KRam Linda
Lena - tack så mycket! :)
Susanne - tack så mycket! :)
Jenny - men det händer saker hela tiden, så man har inte tid att bi otålig! Du får prova! :)
Saltis - tack för dina fina ord! :) Skönt med en till ledig dag här, äntligen med ok väder! :)
Anna - tack så mycket! :)
Annika - behöver Sverige verkligen en kokbok till? ;) Jag har en Canon EOS 350D, en väldigt basic kamera men jag gillar den! Jag använder oftast 50 mm objektivet.
Linda - du får testa innan bebisen kommer! ;)
Fantastiskt inlägg och vilka bilder! I´m impressed!
Lyxiga bakverk och snygga bilder, you had me at hello! ;)
Kokbok... där har vi det!!!
Sandra - tack! :)
Storasyster - absolut! ;)
Skicka en kommentar