Alfred vaknade tidigt på påskdagen, så vi hade gott om tid att fixa lyxfrukost innan vi väckte pappa Engelsmannen. Vi körde på de vanliga amerikanska pannkakorna, sen kollade vi lite i Sophie Dahl: From Season to Season, och eftersom det snöade (!!!) så fastnade vi för en vinterfrukost, poached pears with healthy vanilla custard.
Poached pears:
500 ml juice
4 matskedar agavesirap eller honung
1 nypa kanel
1 nypa vaniljpulver
4 päron, skalade, urkärnade och halverade
Ta fram en kastrull eller panna där alla päron får plats. Häll i juicen, Sophie förespråkar äppeljuice men det hade inte vi, så jag använde apelsinjuice och tranbärsjuice. Blanda i agaven/honungen och kryddorna och låt det koka upp, lägg i päronhalvorna och koka på medelvärme i cirka 10 minuter. Täcker inte juicen päronen helt så kan de behövas vändas efter halva tiden. Koka tills päronen är mjuka.
Vaniljsås:
300 ml mjölk
1 vaniljstång
2 äggulor
2 tsk arrowroot
4 matskedar agavesirap eller honung
Häll mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, tillsätt dom i mjölken. Ta av mjölken från plattan när den kokat upp. Vispa ihop äggulorna, arrowrooten och agaven/honungen i en skål, rör sakta i den varma mjölken. Sila såsen in i en ren kastrull och värm på låg värme tills vaniljsåsen är tjock och varm. Servera på päronen.
13 kommentarer:
Oj viken frukost! Lyxigt, och vilken lycklig man som har dig o Alfred i köket! Härligt! Älskar dina fina bilder... utsökta detaljer! Kram... Anna
Yummy! Du är som sagt så duktig på att hitta på goda kreativa godsaker. Verkligen en riktigt god lyxfrukost. Engelskmannen är en lyckost som är gift med dig. Du är så duktig på att också duka fint vilket tar smakupplevelsen till ytterligare en dimension.
Kram!
Åh vad gott! Själv åt jag just lyxfrukost hos min lilla, söta mormor. Men nyttigt var det inte, som er! :)
Anna - förutom att mannen inte fattar det här med frukt! ;) Tack! :)
Desiree - tack! :)
Jenny - halvnyttig i alla fall! ;)
Mums vad gott! Fina bilder som vanligt, du är sâ duktig =)
Kikade pâ länken du gav mig och berlocken passar ju alldeles utmärkt ju med bokstaven E och allt, jag blev kär helt enkelt i den. Jag fâr önska mig de andra smyckena när jag nollar i höst istället ;)
Kram
Malin - vad kul att du gillade länken! Jag tycker dom är superfina! :)
Mums! Tur det bara är 1½ timme kvar till lunchen här på jobbet!
Anna - tur för dig! ;)
Vad gott det ser ut. Håller med om att synintrycket gör mycket för maten.
Lyxigt och såg jättegott ut! Fast jag tycker att det skulle passa bättre som efterrätt kanske, är en sån som gillar "salt" till frukost tyvärr :)/Susanne
Varifrån får du alla dina ideer?? Jag är då dålig på att variera mig i köket! Ser jätte mumsigt ut!
Aöötså Marie, min tidigare kommentar om att du borde göra en kokbok hoppas jag verkligen att du tar seriöst på!!!!!! :-) VILKEN frukost! och VILKA bilder! :-)
Ullis - visst gör det! :)
Susanne - jag gillar lite sött till frukost, frukt, juice, marmelad, eller nåt sånt, tycker det här blev lagom sött! Men det funkar säkerligen som dessert också! :)
Storasyster - kokbäcker och stora vida internetet ger massa inspiration! :)
Saltis - haha, jag tackar o bockar för berömmet! :)
Skicka en kommentar