Burgare:
2 dl kidneybönor
1 dl quinoa
2,5 dl vatten
1/2 dl ärtor
1 dl ruccola
1 ägg
2 dl ströbröd
1/2 tsk paprikapulver
Färska örter
Salt och peppar
Koka quinonan i vattnet, under lock, i cirka 15 minuter. Låt svalna. I en matberedare, blanda kidneybönor, ärtor, ruccola, färska örter och ägg och mixa. Tillsätt ströbröd, paprikapulver och salt och peppar och blanda. Forma burgare i lagom storlek och stek på medelvärme i några minuter per sida.
Dipp:
1 avokado
50 gram fetaost
2 msk grekisk yoghurt
Några droppar citronjuice
Salt och peppar
Mosa en avokado med fetaost och yoghurt. Krydda med citronjuice och salt och peppar. Ha på några droppar chilisås för de som vill ha det lite starkare!
8 kommentarer:
Så gott det ser ut, kanske ska prova det!
Ser jättegott ut. Du lagar verkligen både bra och god mat. Du är dessutom väldigt duktig på att fota och illustrera det du lagat. Du har en tallang här Marie. Du har fantasi och kommer på en massa roliga och spännande recept och nya smakkombinationer. Du borde överväga att ge ut en bok om mat/kokbok eller få dina recept och bilder publicerade i någon mattidning. Det här ser really good ut både smakmässigt och bildmässigt.
Kram!
Sofia - gör det, de är riktigt goda!
Desiree - tack för de fina orden! :)
Låter gott men vet inte om resten av fam är av samma åsikt!
Storasyster - jodå, både Alfred o Engelsmannen åt med god aptit!
Å vad gott det såg ut!
Veggierecept får två tummar upp från mig, detta såg tokgott ut!
Anna - prova! Det är gott, Alfred älskar det!
Jenny - varsågod! :)
Skicka en kommentar