Vi fick ett våffeljärn när vi gifte oss, men vi har varit otroligt dåliga på att använda det! Ändring på det ska det bli. De här quinoavåfflorna tror jag vi kommer göra fler gånger!
5-6 våfflor
2 dl kokt quinoa
1 dl dinkelmjöl
1/2 dl dinkelgryn
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk lönnsirap
1 1/2 msk olivolja
1 dl blåbär
Blanda quinoa, mjöl, dinkelgryn, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål. I en annan skål, vispa samman mjölk, ägg, lönnsirap och olivolja. Blanda i ägg- och mjölkmixen i mjölmixen. Blanda försiktigt i blåbären, blandar man för mycket blir hela smeten blågrön! Värm våffeljärnet och gör våfflor. De är ganska mastiga och passar perfekt till brunch eller lunch. Servera med yoghurt, färska bär och lite lönnsirap.
6 kommentarer:
Det här är väl alldeles utmärkt mat!
Lotta - ja, det här var gott! :)
Ser jättegott ut!=) Susanne
Gott! Men vilket vackert tårtfat i turkostblått! Lovely❤
KRAM Anna
Susanne - det var det! :)
Anna - köpt på loppis i Linköping! :)
Vad spännande att blanda i quiona. Det måste jag testa. Låter otroligt gott och ser otroligt gott ut.
Kram!
Skicka en kommentar