torsdag, oktober 11, 2012

Mjölk - och äggfri chokladmousse



Riktig chokladmousse har både ägg och grädde i sig och är såklart smaskigt, men här har vi en riktigt smaskig chokladmousse utan vare sig ägg eller grädde! Det är inte bara utan mjölkprodukter, utan även helt vegan. Slå det. Det kanske låter lite läskigt med tofu i en dessert, men prova, det är riktigt gott! Det här fina receptet kommer från Heidi Swanson.

4-6 portioner

1 1/2 dl sojamjölk med chokladsmak
300 gram mörk choklad (ju högre procenthalt ju mer chokladsmak)
300 gram silkestofu
en nypa vaniljpulver
havssalt

Värm mjölken i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna. I ett vattenbad, smält chokladen, glöm inte att röra runt ibland! Blanda mjölken, chokladen, tofun och vaniljpulver i en skål och mixa smeten slät med en handmixer. Smaksätt med lite havssalt, men ta inte för mycket! Häll smeten i portionsskålar och sätt i kylskåpet i minst en och en halv timme. Man kan också smaksätta med amaretto, mint, mandel...


6 kommentarer:

Martina sa...

Later lite läskigt, men det ser jättesmaskigt ut!
Kram

Miss Marie sa...

Martina - visst låter det läskigt, men det blir riktigt chokladigt o gott! :)

Anonym sa...

oj! ser smaskigt ut - men vad i hela friden är silkestofu och var hittar man det? /Susanne

Miss Marie sa...

Susanne - det är en särskild tofu som är för desserter och liknande, det borde finnas där vanlig tofu finns så du borde kunna hitta det i vanliga affärer!

Jenny sa...

Det ser mycket smaskigt ut! Det är dessutom bra att ha alternativ till de klassiska recepten då det är så vanligt med allergier eller andra matpreferenser än de "traditionella" nu för tiden. Just nu äter jag själv inte kött, laktos och nästan inget gluten, till exempel. Tack för tipset! Kram

Anonym sa...

ok, ska kolla upp den där tofun på ica!/Susanne